Zwangerschap en bevallen Zwangerschap en bevallen

Zwangerschap en bevallen

Constant verkouden

Help, ik ben nu 27 weken zwanger en dit is nu al de vierde keer dat ik ziek ben. Ik ben eerst verkouden geweest, heeft 3 weken geduurd, ging twee weken goed en daarna kreeg ik de griep een week lang. Ging weer twee weken goed en daarna weer verkouden, keelpijn enz en nu wordt ik weet ziek!!! Ik snap er niks van, ik begin me echt depressief te voelen hierdoor. Ik kan gewoon niet meer genieten.

Is dit normaal, want ik vindt dit niet leuk meer.

Dendy Pearson

Dendy Pearson

28-11-2008 om 18:29

Ik ook!

Ik ben nu bijna 37 weken zwanger en met mijn 4e fikse verkoudheid bezig. Terwijl ik normaal misschien 1 keer per jaar snotter. De vk zei dat je een lagere weerstand hebt als je zwanger bent, maar daar heb je verder ook weinig aan. Ik probeer zoveel mogelijk extra vitaminen binnen te krijgen door het overdadig eten van fruit en groente en het drinken van die flesjes vie.
Sterkte, het is erg vervelend zo.

grt, Dendy

bloem75

bloem75

28-11-2008 om 18:48

Misschien een troost

om te weten dat jouw lagere weerstand (en dus vaker ziek zijn) bedoeld zijn om je baby alvast wat antistoffen mee te geven.
Tenminste, dat heb ik ooit ergens in een blad gelezen.

deborka

deborka

28-11-2008 om 19:42 Topicstarter

Vervelend

Het is inderdaad heel erg vervelend, maar k ben dus niet de enigste, ik heb echt even gedacht dat ik wat mankeer :-)). En gewoonlijk ben ik ook maar een keer per jaar verkouden, maar dit is echt niet leuk, ik slaap slecht want ik kan niet goed ademen en ben overdag moe. Straks heb ik geen energie meer voor de bevalling?? Ik hoop dat dit mijn laatste verkoudheid is.

Hele winter

Mijn 4e is in mei 2007 geboren. Ik ben toen ook de hele winter verkouden geweest. Heel irritant. Maar heeft inderdaad te maken met een lagere weerstand. Ik kreeg er ook onderdruk van in mijn hoofd, waardoor mijn trommelvliezen naar binnen werden gezogen en ik dus geregeld heel slecht hoorde (net of er water in je oren zit). Ben naar de dokter geweest, want dacht dat mijn oren misschien volzaten en moesten worden doorgespoten. Maar nee dus. Ik kreeg ook geen neusspray, want dat schijnt niet te mogen als je zwanger bent (???). Goed...toen ik wist dat het na de zwangerschap wel weer weg zou trekken, heb ik me er bij neergelegd. En inderdaad....

Sterkte,

[email protected]

deborka

deborka

30-11-2008 om 09:17 Topicstarter

Neusspray

Ik heb wel al een paar keer neusspray gebruikt maar dan voor babys en op basis van zoutoplossing. Dat mag toch wel????

En door dat hoesten en snuiten zet ik wel veel druk op mijn buik, is dat wel goed en tast ik daar mijn baarmoedermond niet mee. Ik ben best wel bang daarvoor!!

Dendy Pearson

Dendy Pearson

30-11-2008 om 10:26

Neusspray

Ik heb wel gewone neusspray gebruikt iom de vk. Ik mocht het gewoon net als anders niet langer dan een week gebruiken. En ik heb het ook alleen maar voor het slapen gebruikt.

grt Dendy

Mamasan

Mamasan

30-11-2008 om 18:21

Ook

Mijn jongste is ook in de winter geboren en ik ben maanden verkouden geweest. Constant een verstopte neus, terwijl ik toch ook al wat kortademig was door de zwangerschap. Drama dus, en je kunt natuurlijk ook niet bevallen met een verstopte neus (i.v.m. puffen). Gewone neusspray mocht ik niet gebruiken omdat mijn bloeddruk al te hoog was (die wordt dan nog hoger), dus ik heb cortisonenneusspray gekregen via de gynaecoloog. Vond ik wel heftig klinken, maar het kon echt niet anders.

Antibiotica

Vorig jaar was ik zwanger en bleef maar verkouden. Groen snot, het hield maar niet op. Op advies van de huisarts toch maar een kuurtje ab gaan gebruiken. Hij was bang dat ik anders een chronische holteontsteking zou gaan ontwikkelen. Dat is natuurlijk ook niet gezond.

Ik heb toen amoxicilline gekregen, wat je tijdens een zwangerschap mag gebruiken. Wat niet wegneemt dat ik bij iedere pil die ik slikte dacht "als het maar geen kwaad kan"..... Na een weekje ab was mijn gesnotter over en inmiddels ligt mijn gezonde zoon van bijna vijf maanden nu lekker te slapen.

Linda

Reageer op dit bericht

Dit forum topic is gesloten, er kan niet meer gereageerd worden.