Zwangerschap en bevallen Zwangerschap en bevallen

Zwangerschap en bevallen

Donatie voor het goede doel i.p.v. kraamkadootjes

Wist niet goed in welke rubriek ik dit moest plaatsen, probeer het maar hier. Ik ben zwanger van ons vierde kindje en wij willen een kraamfeest houden.
I.p.v. kraamkadootjes willen wij een bijdrage vragen voor een goed doel, daarvan zetten we een collecte bus neer op het feest, vraag is nu hoe zullen we dat op de uitnodiging zetten? Wil niet mensen dwingen iets voor dat doel te geven, maar wil het wel melden anders komt iedereen met kadootjes aan en staat daar ineens zón collecte bus.
Wie kan me even op weg helpen.
Alvast bedankt

Los briefje

Hoi,

Strikt genomen is het niet netjes om kadosuggesties te doen voordat mensen ernaar gevraagd hebben. Daarom zou ik ervoor kiezen, als je van te voren al iets erover wilt zeggen, om een los briefje bij het geboortekaartje te doen waarop je uitlegt dat jullie voor jullie baby geen wensen hebben. Als mensen een kadootje willen geven geven jullie de voorkeur aan een gift voor het goede doel XY.

aniek1973

aniek1973

14-02-2010 om 11:00 Topicstarter

Apart inlegvel

We wilden ook een apart inlegvel bij het geboortekaartje doen. Dacht nu aan zoiets:
We hebben alles wat we ons kunnen wensen. Wil je toch een kadootje geven dan zouden we een bijdrage aan ... op prijs stellen. We hebben van het .... een collectebus op het feest staan.

Wat vinden jullie kan dat?

Aniek

Dat klinkt heel sympathiek. Ik vind zeker dat dat kan.

Asa Torell

Asa Torell

14-02-2010 om 21:21

Ik vind het niet zo geslaagd

Vanuit het oogpunt van het nieuwe kindje vind ik het 'we hebben alles al' wel erg benadrukken dat bij de vierde de nieuwigheid er wel af is. Ik zou zo'n vierde kindje ook weer wat leuke eigen nieuwe kleertjes en speeltjes gunnen.
Aan de andere kant snap ik wel dat het algauw erg veel wordt maar dit zou voor mij wel een te groot bezwaar zijn om het zelf ook zo te doen. (En zoja, dan dus al helemaal op een los vel en niet op het echte kaartje dat eindeloos bewaard blijft met die tekst er op).

Tijgeroog

Tijgeroog

14-02-2010 om 22:20

Inlegbriefje

Wij hadden een inlegbriefje gemaakt waar we op schreven dat we wilden dat andere babies ook gezond geboren konden worden, en dat we daarom om geld vroegen. Met de bedoeling om die met de geboortekaartjes mee te sturen.
Van te voren had ik dat ook met wat vriendinnen en familie overlegd, wat ze daar van vonden, en die vonden het allemaal een goed idee.
Alleen besloot ik op het laatste moment dat ik het toch wel heel leuk vond om cadeautjes uit te pakken. :-) Dus we hebben de briefjes niet meegestuurd, en zelf geld overgemaakt naar het goede doel dat we in gedachte hadden.

Ook eens zo'n verzoek gehad

Vrienden van ons hebben ook zoiets gedaan. Bij novib kun je dit (losse kaartjes met uitleg) bijvoorbeeld kant en klaar bestellen. Door een bedrag te storten, kun je dan 'denkbeeldig' bijvoorbeeld een melkgeit geven (verschillende bedragen, van 5 euro tot 100 euro ofzo). Via de site krijgen de nieuwbakken ouders dan een mooie kaart met welk geschenk er namens wie is gegeven aan het goede doel. Ik vond het zelf leuk om te geven. Maar éénmaal op kraamvisite, wilde ik toch niet met lege handen aankomen. (heb je dat weer..haha)
Overigens.. wij waren de enigen die gehoor hadden gegeven aan het verzoek van iets doneren voor het goede doel...dus wat het daadwerkelijk oplevert weet ik niet..
Zelf heb ik er ook over gedacht.. maar uiteindelijk vind ik het ook wel érg leuk, die cadeautjes... (waarbij ik dan wel de voorkeur voor een bon of Hemakaartje uit zou spreken...)
Succes ermee!!

kien

kien

15-02-2010 om 20:34

Wij ook

Wij hadden afgelopen juni deze tekst op het geboortekaartje van onze vierde staan: "Overweegt u een kraamcadeautje dan vragen we u te denken aan een gift voor een goed doel bv. Stichting Kika, Stichting Doe een Wens of Stichting Steun Emma". We kregen hier veel positieve reacties op en veel mensen hebben ook daadwerkelijk wat gedoneerd, en kwamen bij ons hooguit met een kleinigheidje op kraamvisite.

Kien

Hier

Op het kaartje een tekst dat we ipv een cadeau een gift voor de collectebus van Kika op prijs stelden. We kregen alleen maar positieve reacties en hebben een aardige bijdrage bij elkaar gekregen!
Tuurlijk waren er wel wat mensen die ook een kleinigheidje gaven maar het was al met al geslaagd en ik heb er niet te veel bij stil gestaan. Het was onze wens en we hebben er echt geen seconde spijt van gehad.

En natuurlijk van harte gefeliciteerd met je zwangerschap!!!

vlinder72

vlinder72

22-02-2010 om 10:28

Spelbreker

Misschien ben ik ontzettend flauw maar persoonlijk zou ik dat dus helemaal niet leuk vinden. Ik bepaal liever zelf of ik iets aan een goed doel en en aan welk goed doel. Ik ben nogal kritisch. Een paar goede doelen krijgen heel veel en de rest krijgt niets. Ik vind het leuk om een cadeautje uit te zoeken als kraamcadeautje. Het mag echt van alles zijn. Kleertjes, iets voor de moeder, iets voor de vader, voor mijn part iets voor opa en oma. Maar geld in een collectebus stoppen zou ik niet doen. Daarentegen heb ik voor de geboorte van al onze vier kinderen Unicef kaartjes gebruikt. Verder kopen wij regelmatig als kraamcadeautjes knuffels van Kika, unicef of die Adoptie knuffels van het WNF. Symbolisch ook ook leuk. Wij hebben zelf ook dat soort dingen gekregen bij de geboorte van onze vierde. Maar als je het zelf graag wilt dan kan het natuurlijk best maar hou er wel rekening mee dat sommige mensen toch een cadeautje mee zullen nemen en misschien niets in de bus zullen stoppen.

aniek1973

aniek1973

22-02-2010 om 15:06 Topicstarter

Bedankt

Bedankt voor alle reacties. We hebben besloten om toch voor ons idee van het goede doel te gaan en dat dan zo op te schrijven dat mensen zich niet gedwongen voelen te geven.

Reageer op dit bericht

Dit forum topic is gesloten, er kan niet meer gereageerd worden.