Zwangerschap en bevallen Zwangerschap en bevallen

Zwangerschap en bevallen

Eitje in rust?

Ik ben nu 10 weken zwanger, maar ik heb duidelijk mijn eisprong gevoeld. In de boeken in te lezen dat dat eitje binnen 24 uur bevrucht wordt. Nu heb ik een echo gehad en toen bleek dus dat ik 6 dagen minder ver was. Dit had ik trouwens bij mijn vorige zw ook. Ook ongeveer een kleine week minder ver. Nu zei de vk dat dat komt omdat het eitje in die eerste dagen zich in ee ruststand kan begeven. Hier heb ik echt nog nooit over gehoord gelezen!! Wie van jullie wel???
groet marjannet

Hier verschil van ruim 12 dagen

Bij beide kinderen zou volgens de echo het kind pas verwekt zijn toen papa alweer lang en breed in het buitenland was.

Volgens mij

bedoeld ze een late innesteling, dat kan wel tot een week langer duren.

Sascha2

Sascha2

27-09-2008 om 22:31

Lijkt mij ook

Ik sluit me aan bij Manda, de innesteling van een bevrucht eitje kan een tijdje op zich laten wachten en daarmee staat ook de groei van het eitje stil. Alhoewel de tijd verder gaat, gaat de groei niet verder en zou je dus wat minder ver zwanger zijn. Pas nadat het eitje is ingenesteld gaat de groei weer verder.

Ja hier ook

zelfde als manda zegt. Na 1,5 week pas een positieve test en indd ik dacht dat ik 11 weken was, maar was 10 weken.
Het is gewoon een rustig eitje!

Carolien

Carolien

28-09-2008 om 17:42

Ik had er over gelezen

in 'Veilig zwanger' van Beatrijs Smulders en Mariël Kroon. Het verschijnsel heeft ook een naam, maar ik weet niet meer welke. Kan het ook niet voor je opzoeken, want het boek heb ik uitgeleend.
Groetjes,
Carolien

Hier wilde eitjes

Bij mij is het altijd andersom. Hier wordt bij de 12 weken echo, het kindje altijd een week ouder geschat. Nu heb ik altijd hele grote kinderen (heb er 4), maar ze zeggen dat het verschil in grootte zich pas na 6 maanden oid gaat manifesteren en dat daarvoor alle embrio´s gelijk zijn. Schiet mij maar lek! Mijn cyclus is altijd heel gelijkmatig en als we zwanger willen worden, letten we ook goed op dat we in die dagen "actief" zijn.

Groetjes,

Ma

Gerrie Schmidt

Gerrie Schmidt

30-09-2008 om 13:10

Hier andersom

ook eisprong gevoeld, geen regelmatige cyclus, dus n.a.v. de eisprong berekend hoever ik kon zijn, bleek ik ruim 1 week verder dan gedacht. Ook wel bijzonder dacht ik. Verklaren kan ik dit feit niet. Dat je minder ver ben dan gedacht had ik bij nr 2. Toen werd ook aangegeven dat er waarschijnlijk een weekje rust voor de innesteling geweest was. Schijnt vaker voor te komen.

gr.
Gerrie

Reageer op dit bericht

Dit forum topic is gesloten, er kan niet meer gereageerd worden.