Zwangerschap en bevallen Zwangerschap en bevallen

Zwangerschap en bevallen

quinta

quinta

03-03-2009 om 14:17

Ervaring keizersnee, tweede kindje ook keizersnee?

Mijn vraag gaat over keizersnee, ik heb een keizersnee gehad en ik vraag me af of er vrouwen zijn die van hun tweede kindje ook hebben gekozen voor een keizersnee, eerst zelf hebben geprobeerd of wel zelf zijn bevallen.

Ik heb een spoed keizersnee gehad na 20 uur bezig te zijn geweest voor maar 5cm en me zoon zn hartslag veelste hoog werd en het met mij ook niet ging zo als het hoorde, hebben ze een keizersnee uitvoerd. Nu zitten we te denken aan een tweede maar ik ben erg onzeker over een volgende zwangerschap en met name de bevalling, graag lees ik jullie ervaring

(de gyn heeft aangegeven dat de kans groter is op nog een keizersnee dan gewoon bevallen)

bedankt quinta

*Lotus*

*Lotus*

03-03-2009 om 15:56

Hoi

Ik heb bij de eerste ook een spoedkeizersnee gehad. Ik was 36 uur bezig en toen kwamen ze er pas achter dat onze zoon verkeerd lag. Ik heb zelfs nog een vacuumpomp gehad en toen ging de hartslag naar beneden.
Bij de tweede moest ik gewoon bevallen. Ik mocht niet kiezen.
Ik ben gewoon bevallen in 10 uur en dat was echt geweldig. Volgens mij ben ik nog nooit zo trots geweest op mezelf:).
Sterkte met een keuze maken.

quinta

quinta

03-03-2009 om 16:58

Lotus

ik neem aan dat je ook in het ziekenhuis moest bevallen?!

Hebben ze je nog aangegeven wat de risico's waren met bevallen en een keizersnee??

Ik zit echt in twijfel omdat de gyn heeft aangegeven dat de kans dat het even goed een keizersnee groter is dan "gewoon" bevallen. (ik heb echt een **** bevalling gehad en wil dat nooit meer mee maken)

Misschien moet ik wel gewoon wachten tot ik weer zwanger ben en dan moet kijken.

groetjes quinta

Er zijn meer gyns op de wereld

en ik krijg over een week of 18 een geplande sectio. Mijn 1e bevalling was zo vreselijk en traumatisch dat ik niet eens aan een 2e wou beginnen zonder die sectio zwart op wit. Nu is die bevalling 6 jaar geleden geweest en waren ze in het desbetreffende ziekenhuis nog steeds zo beroerd dat ik direct ben overgestapt naar een andere ziekenhuis met een heel prettige arts, echt een verademing.

Joh je weet niet hoe het loopt, maar als jij een geplande keizersnede wil bij de volgende dan krijg je die gewoon. Desnoods moet je een stad verderop er voor gaan zoals ik.

Eerst maar eens de boel verwerken hoor, bij mij zit het ontzettend diep.

Twee keer

Hier iets anders verhaal: twee keer bevallen met keizersnee, beide keren na langdurig inleiden met gel. Eerste keer 3 dagen inleiden (5 dagen gebroken vliezen), geen weeën, en toen ging het kindje poepen en kwam in nood. Tweede keer 5 dagen inleiden, en vantevoren afgesproken dat dat voor mij het maximum was: ik had er een hard hoofd in omdat we deze keer zelfs begonnen terwijl het kindje nog prematuur was, en er nog geen enkel teken was dat de bevalling eraan zat te komen. Maar de zwangerschap werd te gevaarlijk, dus moets er begonnen worden.

Hoe dan ook, beide keren had ik het gevoel dat de artsen uiteraard de voorkeur hadden voor een vaginale bevalling, die is nou immers beter voor moeder en kind als het goed gaat, maar er viel prima te praten over wat voor mij de grens was. Zeker na de eerste keizersnee, omdat dan inderdaad risico's rondom het litteken een rol gaan spelen. Dus gewoon gaan praten en kijken wat er afgesproken kan worden!

*Lotus*

*Lotus*

04-03-2009 om 09:17

Quinta

Ik ben vanaf week 30 onder controle van een gyn geweest, vanwege het litteken van de keizersnee.
Maar als de gyn heeft aangegeven dat de kans op een keizersnee groter is dan is dat toch positief? Dan heb je de hele bevalling wat bij jou zo erg was niet meer.
Ik heb nu beide meegemaakt en zwanger van de derde. Ik zou graag de bevalling willen en het herstel van de keizersnee. Ik liep toen de 3e dag weer vrolijk rond. Bij de bevalling hebben ze me ingeknipt en gehecht. Ik heb toen 6 weken niet tot nauwelijks kunnen zitten. Echt verschrikkelijk was het.
Je moet er gewoon klaar voor zijn en wat Manda al schreef, sta op je strepen.
Zoek een gyn die aan jou wensen kan voldoen.

1e keizersnee, 2e vaginaal

Hier bij de eerste: bevalling al in ziekenhuis wegens medische indicatie. Na hele nacht weeën nog nauwelijks ontsluiting; kreeg er een infuus bij. Toen kreeg baby het na een paar uur zo benauwd, hartslag viel weg, terwijl ik nog maar 7 cm ontsluiting had, dat ze besloten tot een spoedkeizersnee.
Bij de 2e: uiteraard ook weer medische indicatie (wegens eerdere keizersnee). 's Avonds begonnen de weeën een beetje; was nog goed te doen. Gaan slapen. om 12 uur 'snachts: vliezen breken. We konden meteen naar het ziekenhuis. Bij aankomst 4 cm ontsluiting al, mocht naar verloskamer, daar aangekomen bleek ik volledige ontsluiting te hebben en mocht persen. Kind 2 is om half 3 's nachts geboren.
Moraal: iedere bevalling is anders. Je zal hoe dan ook naar het ziekenhuis moeten voor de bevalling vanwege de eerdere keizersnee. Maar tenzij je eerder hebt afgesproken dat het zeker een keizersnee wordt (zie verhaal Manda), zullen ze ws. eerst een vaginale bevalling proberen. En dat KAN dan heel anders lopen dan bij de eerste bevalling (zie mijn verhaal).
Bespreek het vooral goed met de gyn; zorg dat ze weten waar je angsten liggen en wat ze voor je kunnen betekenen.

Sterkte,
caroro

sanne72

sanne72

05-03-2009 om 18:38

Keizersnee ook niet zonder risico's

Het valt me op dat er zo gemakkelijk over een keizersnee wordt gesproken. Ik heb 2x een zeer traumatische keizersnee meegemaakt. Eerste keer bijna doodgebloed door medische fout, 2e keer werkte de ruggenprik niet, wat men niet kon geloven, maar na de eerste snede werd ik toch met spoed onder narcose gebracht. Een keizersnee is een zware operatie waaraan de nodige risico's kleven en niet alleen een gemakkelijke manier om een traumatische natuurlijke bevalling te voorkomen.

sanne

Nausicaa

Nausicaa

05-03-2009 om 21:54

1e keizersnede, 2e niet

Mijn eerste kind is via een keizersnede ter wereld gekomen. Hij was "iets" aan de grote kant: Bijna 11 pond. Had volgens mij nooit via de natuurlijke weg geboren kunnen worden.

De tweede was een "gewone" bevalling. Wel met behulp van de vacuumpomp.

Als ik nog even de 1e en 2e bevalling met elkaar mag vergelijken: Het herstel na de keizersnede duurde veel langer dan na de bevalling via de normale weg. Ondanks zo'n 30 hechtingen voelde ik me stukken beter.

Keizersnedes zijn ook kl*ten

ik ben mij daar heel bewust van, met name het risico op weer bloedverlies (ben 2 liter ! verloren bij vorige sectio) en ook de ruggenprik zetten is niet zonder risico, herstel duurt lang, trekkende wond met hechtingen, het hele ok gebeuren was akelig vorige keer, de onderkoelingsverschijnselen die ik had, vreselijk eenzaam heb ik mij gevoeld bij het hechten.

Nee het is super zwaar, niet te vergelijken met een soepele vaginale bevalling. Maar nee, ik wil het niet meer proberen, ondanks dat ze hebben aangeboden in te leiden met ruggenprik en de ok gereed, ik wil het niet.

De placenta ligt overigens deze keer hoogstwaarschijnlijk bij de uitgang dus ik hoop (heel raar klinkt dat) dat dat echt zo is, dan wordt het sowieso een sectio en dan is het lot het met mij eens.

*Lotus*

*Lotus*

06-03-2009 om 09:57

Sanne

Natuurlijk zijn keizersnedes niet zonder risico. Een gewone bevalling ook niet, maar over het algemeen zijn er minder risico's bij een gewone bevalling.
Toch zijn er in sommige gevallen meer risico's bij een gewone bevalling. Dan is het toch logisch dat je voor een keizersnee kiest?!
Als ik er achter zou komen dat bij deze bevalling het kindje weer verkeerd ligt is er voor mijn geen twijfel mogelijk.
Het ligt voor elk geval anders natuurlijk.

sanne72

sanne72

06-03-2009 om 12:52

Lotus en manda

Ja natuurlijk kies je voor de 'veiligste' bevalling, of eigenlijk: voor wat de veiligste bevalling voor je baby is. Heb ik ook beide keren gedaan, waren allebei geplande keizersnedes. Ik wil ook echt niet belerend doen. Ik heb me alleen nooit gerealiseerd wat er allemaal mis kan gaan in het ziekenhuis. Mijn kindje had bijna geen moeder gehad en mijn vriend dacht dat hij zijn vriendin verloor. Vandaar dat ik soms het gevoel heb dat er iets te luchtig over een keizersnee wordt gedaan.
Sanne

Dendy Pearson

Dendy Pearson

06-03-2009 om 15:33

Hier 2 keer ks

Ik heb 2 keizersnedes gehad. Eentje 6,5 jaar geleden en één bijna 11 weken geleden. De eerste was een spoed na 51 uur weeen. Voor de 2e heb ik gekozen. En die keus mocht ik ook gewoon maken. En ik vond het geweldig. Het is allemaal heel rustig gegaan.

grt Yasmijn

Reageer op dit bericht

Dit forum topic is gesloten, er kan niet meer gereageerd worden.