Zwangerschap en bevallen Zwangerschap en bevallen

Zwangerschap en bevallen

Fluoxetine en zwangerschap

Beste mede-forum-gebruikers,

Ik wil graag weten of er mensen zijn die ervaring hebben met het gebruik van anti-depressiva (Fluexitine-Prozac) en zwangerschap.

Zijn er vrouwen op deze site die zelf Fluexitine gebruikt hebben tijdens de zwangerschap?

Of als je het niet gebruikt hebt: wat is je mening over het gebruik van Fluexitine tijdens de zwangerschap (en borstvoeding)?

Hopelijk wil er iemand op reageren...

Groetjes, Regien

Polly Shearman

Polly Shearman

17-08-2009 om 13:01

Ja ik

vanaf week 16 van mijn zwangerschap ongeveer geslikt, het kwam als een geschenk uit de hemel. Heeft me tot de 9 maanden erdoor gesleept, zonder dat middel had ik niet geweten hoe ik nog verder had gemoeten.
Ik heb geen borstvoeding gegeven, dat werd afgeraden door dat middel. En toen baby was geboren moest hij gelijk onder controle op de couveuse afdeling gaan liggen, 3 dagen aan de hartbewaking, ter controle, hij was super gezond er er was niks aan de hand.
Ik weet dat het niet super gezond is om dit soort medicatie te slikken en al helemaal niet tijdens je zwangerschap, maar het was kiezen tussen 2 kwade, en zwaar depressief verder gaan was slechter voor mij en mijn kind ( volgens arts) dan prozac slikken.
niet dat de depressie ervan over ging hoor, maar ik kwam in iedergeval weer mijn bed uit, en heb de baby niet eigenhandig uit mijn buik gesneden.
Groet, Polly

Regien

Regien

17-08-2009 om 18:36 Topicstarter

Polly

Fijn dat je reageert!

Jeetje, dat klinkt heftig zeg pfff....gaat het nu goed met je? Hoe oud is je kindje nu?

Slik je nog steeds medicijnen of had het puur met de zwangerschap te maken?

Ik heb gehoord dat het vooral in de eerste 3 maanden en laatste 3 maanden slecht zou zijn.
Heb jij dat wel eens gehoord?

Groetjes,
Regien

Polly Shearman

Polly Shearman

17-08-2009 om 22:58

Hoi

Ik kwam pas na 3 maanden bij de huisarts en kreeg ze toen gelijk voor geschreven. Een biologische depressie veroorzaakt door de zwangerschapp hormonen. Dat was de diagnose. Na de bevalling was ik na 2 uur weer de oude. De prozac werkte toen als speed. Je hebt nog nooit een kraamvrouw zo snel zien opknappen. Heb weken lang staan juichen naast mijn bed als het tijd was voor de nachtvoeding. Na 4 weken mocht ik gaan afbouwen en landde ik weer met beide benen op de grond. Alles weer normaal maar met prachtige baby erbij. Die baby is inmiddels 3. Groet polly

Reageer op dit bericht

Dit forum topic is gesloten, er kan niet meer gereageerd worden.