Zwangerschap en bevallen Zwangerschap en bevallen

Zwangerschap en bevallen

Geplande keizersnede, wat neem ik mee

ik moet nog een week of 17 en dan wordt mijn 2e dochtertje met een geplande sectio gehaald. Vorige keer had ik niets bij mij, ik was er toen zo van overtuigd dat ik thuis zou bevallen en toen het eenmaal zo ver was was er geen tijd meer om spullen bij elkaar te zoeken. Mijn dochter heeft dus toen de eerste nacht in ziekenhuiskleertjes gelegen.

Dit keer heb ik de mogelijkheid alles helemaal uit te vogelen van te voren. MIsschien plak ik er nog wel een behandeling schoonheidsspecialist van te voren aan vast zodat ik schoon en fruitig de ok in ga.

Wat neem ik mee, wat is leuk, handig, fijn ?

Ik heb zelf al een lijstje, misschien kunnen jullie hem aanvullen:
- prettig mooi katoenen nachthemd (heb nog niets kunnen vinden), makkelijke pantoffels, ondergoed, badjas
- nagelschaartje, pincet, spiegeltje, haarborstel, gezichtscreme, handcreme, haarelastiekjes
- kleertjes voor de foto geboortekaartje, 5 setjes kleding voor de baby
- camera's
- leuke zomerjurk voor na de bevalling om aan te doen als we naar huis gaan
- kadootjes voor visite in het ziekenhuis

hasse simonsdochter

hasse simonsdochter

09-03-2009 om 14:40

Kleertjes en meer

Die van mij hadden pas "eigen" kleertjes aan toen ze naar huis gingen uit het ziekenhuis, de couveuseafdeling raadde het af omdat er nogal veel gejat werd (:S, je vraagt je toch af hoe je dat bedenkt, maar ja, je zal maar geen geld hebben en wel een baby...). En dan niet van je baby afgetrokken uiteraard, maar de kleertjes die ze aangehad hadden. Ook was de kans groot dat ze tussen de ziekenhuiswas terechtkwamen en dan weer voor andere kindertjes gebruikt werden als ze weer terugkwamen op de couveuseafdeling...

Verder: voor elke dag een schoon nachthemd, ik dreef weg daar in dat ziekenhuis, ondergoed maat tent, anders zit het elastiek tegen je wond aan, en 1 is genoeg (voor als je naar huis gaat), ik kreeg van die netonderbroekjes van het ziekenhuis, die gooiden ze gewoon weg na gebruik, handcreme zou ik niet doen voor je weet of je baby daar wel tegen kan. Een boek is ms wel handig ook, pen en papier om evt. frustraties van je af te schrijven of een jubeldagboek te beginnen. Dingen als elastiekjes enzo zijn in elk geval voor de eerste dagen niet handig, dan lig je toch alleen maar. Ms een mp3-speler? Die cadeautjes voor het bezoek vind ik wel erg lief... Een telefoon met internet om ons hier op de hoogte te houden ;-)? Een voedingsbh? Kolf? Die schoonheidsspecialiste lijkt me een strak plan :D, en als je het nog kan zou je jezelf (of ms je man?) alvast kunnen scheren (van onderen bedoel ik ;-)) dan hoeft de zuster dat niet meer te doen bij de opname...

Meer tips kan ik nu ff niet meer bedenken...

groeten van hasse

Manda Rijn

Manda Rijn

09-03-2009 om 14:59 Topicstarter

Die kraambedankjes

die kadootjes, ik zit mij opeens af te vragen waarom ik dat eigenlijk bedenk, is het gebruikelijk dat je iets geeft aan je visite ?

haha, ik ben zo wazig momenteel !

quinta

quinta

09-03-2009 om 15:21

Meenemen?!

- Wat ik zelf erg prettig vond om ook iets van liga's mee te nemen want ik had af en toe onwijze trek in iets.
- Oplader voor je telefoon.
- je eigen kussen (ik had me voedingskussen mee) zo kon ik het me eigen makkelijk maken na de keizersnee want slapen gaat niet lekker met een wond.
- Badjas, voor als je even wilt lopen.
- Tijdschriften / puzzelboekje

Veel sterkte met de keizersnee
groetjes quinta

Hier

Ik heb een spoedsectio gehad ruim anderhalf jaar geleden. Wat ik erg fijn vond voor de dagen erna waren ruime (mooie) pyamabroeken of joggingbroeken ipv een nachthemd. Als de deken me erg warm werd, kon ik gewoon "knap" zonder deken liggen zonder me druk te maken of men mij florisante ziekenhuisonderbroek zag.
Verder inderdaad iets van Liga of Sultana. Doordat het eten zowel 's ochtends als 's avonds erg vroeg kwam, kreeg ik trek in de loop van de ochtend/avond.
Die kraambedankjes vind ik een leuk idee van je! Wij hadden toen kleine flesjes (vantevoren verzameld via de kraamafdeling) met een kaartje eraan en kleine snoepjes erin.
Alvast succes met de keizersnede!
groetjes Sonja

Zoogcompressen!

en voedingsbeha's dat was wat ik miste na mijn beide keizersnedes (stom he, tweede keer weer vergeten). En een speentje, misschien? (Een vriend van mij de kinderarts is zegt altijd dat er geen enkele aanwijzing is dat tepel-speenverwarring echt bestaat, maar daar wil ik uiteraard geen discussie over uitlokken..)

En lekkere douchecreme: ik vind zwitsal heerlijk bij babies, maar dat ikzelf ook naar zwitsal rook was een beetje too much. En trouwens, die netonderbroekjes (ideaal!) daar deden ze op de VU een beetje ingewikkeld over: schijnen dure dingen te zijn die je eigenlijk alleen de eerste dag van het ziekenhuis mag gebruiken. Daarna wordt je geacht je eigen onderbroeken te hebben, en gezien het vloeien en liggen betekent dat: veel en groot!!!

En tenslotte: televisiegids, voor zo nu en dan een verloren half uurtje.

Lies

Tink

Tink

09-03-2009 om 20:56

En...

... lippenbalsem en handcrème, de lucht in een ziekenhuis is vaak zo droog.
Vergeet ook de batterijen voor je camera niet!

Ja lippenbalsem

dat vond ik ook erg fijn toen ik in het ziekenhuis lag. En wat te eten/snacken.
Ik had een paar van die korte pyjama broeken, zeg maar boxershorts , niet te warm en toch netjes :)

liora

liora

09-03-2009 om 21:57

Proviand

Hoi,

Is al een paar keer gezegd, maar denk ook aan eten en drinken voor je vriend en eventueel je dochtertje. Er is lang niet altijd iets te krijgen in het ziekenhuis, 's avonds is bijvoorbeeld het winkeltje soms gesloten.

Misschien verder nog een klein knuffeltje voor in het wiegje. En een cadeautje van de baby voor je dochter? En vice versa misschien ook.

Liora

Rembrand

Rembrand

09-03-2009 om 23:34

Mamalies.

Stel dat zuigverwarring niet zou bestaan, dan is er nog het grote nadeel van een fopspeen dat je hierdoor je kindje minder vaak aan de borst kan gaan leggen, waardoor je productie minder goed op gang kan komen en vraag en aanbod niet goed de kans krijgen met elkaar in evenwicht te komen.
Meer over zuigverwarring kan je overigens lezen via de volgende link : http://www.borstvoeding.com/kindjeaandeborst/kraamtijd/tepelspeenverwarring.html
Hartelijke groet, M ( lactatiekundige ).

Gerdina

Gerdina

10-03-2009 om 08:53

Iets voor dochter

zodat zij ook iets te doen heeft als ze op bezoek is. Bv. papier en kleurpotloden. Verder is geloof ik alles al genoemd. O ja, als je geen borstvoeding wil geven dan is een strakke bh wel handig en dan ook de zoogcompressen. Hoewel ik je natuurlijk niet wil aanraden om geen bv te geven.
Een lijstje met telefoonnummers van de mensen die je wil bellen na de bevalling.
Een mutsje voor de baby en misschien nog warme sokken voor jezelf.
Al typende dus nog een paar dingen bedacht.
Nog een heel goede zwangerschap gewenst en een goede keizersnede en een snel herstel!
Gerdina

Eten!

Ik vond het ziekenhuis eten niet om weg te krijgen. Had wat voorraad meegenomen, maar op dag 3 moest Dirk toch met opa en oma langs de Mc Donald om voor mama een Happy Meal te halen...

Verder: iets te lezen, radiootje/ipod met koptelefoon.
En labello.

Asa Torell

Asa Torell

10-03-2009 om 10:18

Schoonmaakdoekjes

Ik kan me zo voorstellen (gelukkig geen ervaring) dat je in zo'n ziekenhuis af en toe lekker je gezicht/handen/enz. zou willen wassen zonder dat je daarvoor hulp van een verpleegkundige nodig hebt om uit bed te komen. (ik weet niet hoe snel je met zo'n keizersnede weer op de been bent).
Dus ik zou een pak babydoekjes meenemen en misschien ook altijd een fles water + washand binnen bereik houden.

Juliëtte

Juliëtte

10-03-2009 om 10:52

Idd iets voor dochter

Hoi Manda,

Ik heb 2x met een grote operatie in het zkhs gelegen en 1x toen de tweeling was geboren. Alle keren had ik in mijn laatje dus lekkere snoepjes en spulletjes voor mijn dochter. Als zij op bezoek kwam, kreeg ze even exclusieve aandacht. Bij de tweeling was ze ruim 5, kroop ze lekker bij me op bed en lekker knuffelen. Daarna gingen we samen tekenen of spelen.

Verder zou ik idd zelf wat te eten en drinken meenemen want soms heb je gewoon trek. En idd die schoonmaakdoekjes of bijv gezichtsdoekjes, even snel opfrissen zonder perse je bed uit te hoeven.

Overigens dirksmama, net na een ks zal een happy meal niet goed vallen denk ik, het eten word geleidelijk opgevoerd van vloeibaar naar vast totdat de darmen weer goed werken. Hamburgers zullen ws pas de laatste dag of pas thuis kunnen ;-)

Manda Rijn

Manda Rijn

10-03-2009 om 11:03 Topicstarter

Leuk, bedankt

ik ga zeker wat kadootjes, tekenspulletjes en lekkers voor dochter meenemen. Die zal het toch al knap moeilijk hebben met alles.

Ik wil voor haar ook een wegwerpcamera kopen, dan kan ze in die week zelf foto's maken, ben benieuwd welke dingen ze dan fotografeert.

Het duurt nog een kleine 4 maanden, maar ik vind het erg leuk deze lijstjes en ik ga ook alles kopen. Gezichtsdoekjes staan nu ook op het lijstje, indd wel prettig om in bed ook even op te frissen, je ligt toch de eerste dag tot 2 dagen vast in bed met die infusen etc.

Audrey

Audrey

10-03-2009 om 11:14

Over eten na keizersnede

Ik lees dat Juliëtte schrijft dat eten na ks geleidelijk wordt opgevoerd van vloeibaar naar vast. Ik heb een paar maanden geleden een (spoed)keizersnede gehad, 's avonds laat, en kreeg gewoon de volgende dag brood en warm eten hoor. Ik heb er ook helemaal geen last van gehad. Ik weet niet of dat iets van nu is of dat het ziekenhuisafhankelijk is.

En verder Manda, had ik geen boeken mee, maar tijdschriften, iedere keer een los stukje lezen beviel mij beter dan een heel boek. Ik heb ze bij het naar huis gaan in het ziekenhuis gelaten, ik had zoveel gekregen aan cadeautjes dan we met 2 extra weekendtassen naar huis gingen.

hasse simonsdochter

hasse simonsdochter

10-03-2009 om 16:24

Eten...

Dat is zeker ziekenhuisafhankelijk. Hier de eerste dag geen eten en drinken, wel van die l*llige wattenstaafjes om je lippen mee nat te maken :S. Dag 2 als je darmen weer op gang beginnen te komen een beetje thee, appelsap (aangelengd met water), water en als je geluk hebt een beetje bouillon. Dag 3: alle eten gepureerd (wel eens gepureerde kip gezien? Ziet er NIET uit, maar ohohoh wat lekker, na 3 dagen vrijwel niets...). En daarna weer gewoon maar wel licht verteerbaar eten...

Ik moest medicijnen slikken (preventief tegen een PPD) en dat stond op mijn status, dat ik de eerste dagen dus wel water mocht om de boel mee door te slikken... Was heel bijzonder en mijn buurvrouw (keizersnee een dag later) keek me steeds zeer jaloers aan toen... ;).

Over boeken

Wat boeken betreft kan je natuurlijk ook een boek met korte verhalen, reportages oid meenemen. Maar een dikke pil met een doorlopend verhaal zou ik inderdaad niet doen. Ook niet na een thuisbevalling trouwens, dan heb je daar evenmin de puf en de concentratie voor.

Je bent wel van de voorbereiding he? Ik heb net vandaag (38 w + 1 dag) mijn ziekenhuistas (en de logeertas voor zoon) ingepakt. Maar goed, ik beval als alles goed gaat poliklinisch, dus ik hoef minder mee te sjouwen dan jij natuurlijk. Heb je het geboortekaartje al uitgezocht ;-)?

En mijn hemel, drie dagen vloeibaar/gepureerd voedsel? Ik wist niet dat het zo erg was. Maar kennelijk verschilt het per ziekenhuis (dat zou ik dus even navragen)

Groeten,

Temet

Manda Rijn

Manda Rijn

10-03-2009 om 21:11 Topicstarter

Ja plannen is mijn levensdoel

38+1 kijk dat is het echte werk, oh je bent er bijna, spannend, leuk, moet je niet alles al hebben nu dan, ga de stad in koop alles wat je nog nodig denkt te hebben !!!! SNEL !!!

Ja ik plan het liefst alles 100 jaar van te voren al uit, het is een levensmissie. En dan strompel ik zo gezellig langs de etos rekken, welke gezichtsdoekjes nou het fijnste zijn en zo is er opeens weer een week vol met onzinnige spulletjes voorbij gegaan, heerlijk vind ik het. Al die lijstjes, die telkens korter en langer worden, en dan kan ik weer wat afvinken.

Het schetsje voor de geboortekaartjes is af, ik ontwerp de boel weer zelf en laat het drukken wat ik van te voren dan weer doorspreek en regel.

Vorige sectio kreeg ik ook echt niets te eten en te drinken de eerste 24 uur, ja water via een infuus omdat ik halfdood was, daarna idd wat sap ofzo en een kopje bouillon s'avonds en de dag erop een bakje vla geloof ik. Echt vreselijk zo karig. MIsschien moet ik die bak sultana's die ik bedacht had eerst dan maar bespreken, zou vervelend zijn als ik een vervelende volgevreten patient ben die bakken sultana's illegaal weg knabbel.

Beschuit met muisjes hoef ik niet mee te nemen naar het ziekenhuis ? Ik heb echt geen idee meer hoe dat vorige keer in het ziekenhuis ging, kreeg iedereen beschuit met muisjes ?

Dendy Pearson

Dendy Pearson

10-03-2009 om 22:06

Waar ik blij mee was

Ik was heel gelukkig met mijn superstevige bh, speciaal hiervoor gekocht. Heel fijn als je het gevoel hebt dat je omvalt van de stuwing.
En superblij met mijn tentonderbroeken. Dit keer kreeg ik geen netonderbroekjes, maar moest ik mijn eigen ondergoed gebruiken. Ik was vooral blij dat ze zwart waren, dan zag je de onverwijderbare vlekken niet.
De eerste dag zal je gewassen worden. Dan is het fijn als je iets hebt wat niet al te zeperig is.
Eten heb ik niet nodig gehad, ze kwamen heel regelmatig langs met een kar met koffie, thee en fruit. Uitgebreid gaan snacken is niet aan te raden, zeker omdat je darmen nog niet optimaal werken. Rozijntjes zijn voor dat doel wel heel geschikt. Overigens kreeg ik dit keer gewoon de eerste dag weer eten. Het was wel lichtverteerbaar de eerste dag. Maar daarna at ik weer gewoon. Dat was 7 jaar geleden nog heel anders.
Tijdschriften zijn wel fijn, al ben ik niet echt aan lezen toe gekomen. Een mp3-speler is ook wel een goed idee.
Maar weet je, de dagen zullen omvliegen. De dag van geboorte lig je alleen maar verliefd naar je kind te kijken. De volgende dag ben je druk met jezelf uit bed hijsen om te douchen en naar het toilet te gaan, want dat gaat dan nog niet zo vlot. De dag daarop loop je alweer rond en verschoon je de baby al. En misschien sta je net als ik buiten een sigaret te roken ( de visite wist niet wat ze zagen:-)). En de volgende ochtend word je ontslagen en ben je alweer thuis.

Succes!!!

Dendy

Manda

"ga de stad in koop alles wat je nog nodig denkt te hebben !!!! SNEL !!! "

Whoehaha, grappenmaker! De stad in zal niet meer gaan lukken. Op de fiets is me nu te ver wegens geen lucht. Met het OV zou wel gaan, behalve dan dat ik dan vanaf de halte tot in de winkels moet lopen, en lopen gaat me steeds moeilijker af (kind is ingedaald inmiddels, aldus de vk). En wat ik ook doe, snel gaat het niet meer - tot mijn frustratie, want ik ben niet zo geduldig.

Maar we hebben alles wat we nodig hebben, denk ik. Het enige dat ik nog miste was hydrofiel washandjes, die ik zojuist heb gehaald - op de fiets naar de Hema waar ik normaal gesproken lopend heen zou gaan, dat gaat nog.

Alleen het geboortekaartje, daar wordt nog aan gewerkt. Door een vriendin van mij, die dat kan (zelf heb ik er talent noch puf voor).

O ja, en het bed moet nog op verhogers, maar eerst moet de makelaar nog komen om foto's van het huis te maken, en dan staat het zo raar, zo'n verhoogd bed. Dus dat verhogen kan zaterdag pas.

Maar het bedje staat al klaar hoor, opgemaakt en wel. Zo georganiseerd ben ik dan toch wel weer.

Groeten,

Temet

Polly Shearman

Polly Shearman

11-03-2009 om 13:02

Oh temet ( ot)

Ik kreeg zojuist een bijzondere ingeving... slaat nergens op.
maar je zou toch maar perongeluk de foto's van de bevalling op funda zetten ipv de huisfoto's whahahahah van je thuis bevalling dan wel whaha

oh sorry, slaat nergens op... moest er gewoon ineens aan denken

Polly

Alsjeblieft! Maar dat zal niet gebeuren, want wij maken geen foto's tijdens, maar na de bevalling, en bovendien zet de makelaar alles op funda, wij niet.

Ik zou overigens best eens in staat kunnen zijn om de foute foto's op een site te zetten, zo handig ben ik niet.

Groeten,

Temet

Foto's tijdens bevalling (ook ot)

Temet, foto's tijdens de bevalling kunnen erg mooi zijn hoor. Bij de oudste moest ik met medische indicatie in het ziekenhuis bevallen, maar mijn eigen verloskundige was er ook bij. Die heeft toen met onze camera foto's gemaakt, dat deed ze vaker. En ze had er duidelijk zicht op, het zijn hele mooie en bijzondere foto's geworden. Ik ben erg blij dat ik ze heb, hoewel niemand anders ze te zien krijgt. Ze zitten in een speciaal albumpje, en ik geloof dat ik ze nog net aan m'n moeder heb laten zien. Je ziet m'n zoontje echt geboren worden, en het is zo gefotografeerd dat het niet onsmakelijk ofzo is.
De 2e werd een thuisbevalling (met dezelfde vk) waarbij de kraamverzorgster te laat was. M'n man moest dus helpen. Ik heb toen een paar minuten na de geboorte maar voorgesteld om de camera er eens bij te pakken. ;-)

Manda Rijn

Manda Rijn

11-03-2009 om 16:42 Topicstarter

Temet verhuizen?

hoe zat het ook al weer, jullie hadden al iets gekocht of ga je eerst verkopen ? Spannend spannend, al ingedaald, nog eeven en je hebt er een dochtertje bij !!

gadver, ik vind alles wat met bevallingen te maken heeft zo viezig, bloederige waterige snotterige substantie, en dan lekker in een prachtig opgemaakt bed op funda inderdaad. Haha dat trekt die potentiele koper wel over de streep.

Manda

We hebben - al ver voor de zwangerschap - een nieuwbouwhuis gekocht dat over niet al te lange tijd wordt opgeleverd. Anders hadden we nu niet over verhuizen gedacht. Timing had wel beter gekund, zo met een bevalling en een kredietcrisis etc ... Nog mazzel dat we een huis in een gewilde wijk in de aanbieding hebben, dat geeft nog hoop.

Groeten,

Temet

Reageer op dit bericht

Dit forum topic is gesloten, er kan niet meer gereageerd worden.