Zwangerschap en bevallen Zwangerschap en bevallen

Zwangerschap en bevallen

Kiki26

Kiki26

22-11-2008 om 16:57

Getsie, aambeien...

Sinds gisteren ineens een enorme last van aambeien. Niks vreemds gedaan, dat ding zat er ineens. En pijn dat het doet! Heeft iemand een ultieme manier om de pijn wat draaglijker te maken? De gels e.d. koelen maar even en dan komt de pijn net zo hard weer terug...

Neusspray

schijnt goed te werken. Maar ik heb het zelf nooit gedaan. Wellicht komen er nog kenners langs die het merk etc. weten.
Sterkte!!! Het is niet fijn

Mama Marjan

Mama Marjan

22-11-2008 om 19:52

Curanol

Hai kiki,

Zéér vervelend! Ik heb er mijn tweede zwangerschap ook heel veel last van gehad en mijn VK gaf me de tip om curanol zalf te gebruiken. Is een zalf op plantaardige basis die je via internet kan bestellen bij een apotheek (ff googelen). Heeft mij goed geholpen tijdens de zwangerschap. En natuurlijk zorgen voor goede ontlasting: véél drinken en extra fruit en vezels. Voor korte pijnstilling bij/ na de ontlasting kan je lidocainecreme krijgen via de HA, kan ook in zwangerschap. 't Is de moeite waard om het onder controle te hebben bij de bevalling, bij mij kwamen er toen nog een paar flinke bij en ik kon echt een week niet zitten: geen aanrader!

Groetjes Marjan

Theranal

enige wat goed werkte bij mij.

Neusspray

ja hoor, neusspray werkt prima. Paar keer per dag wat op je vinger spuiten en dat dan op je aambeien smeren. Klinkt wat vies, maar werkt echt (tip van gynaecoloog)

mama van Linde

mama van Linde

24-11-2008 om 12:26

Neusspray

werkt dus echt ja (ervaringsdeskundige :-( ) Was hier ook tip van verloskundige. Je kan het er ook gewoon rechtstreeks opspuiten.

Neusspray?

ha ha en dan hopen dat je niet een keer vergist en het ding alsnog in je neus stopt. Ik ga hem onthouden en welk merk is dan het beste ?

marie

marie

24-11-2008 om 22:05

Naar binnen duwen

Hallo
Klinkt wellicht vies, maar wat ook heel goed helpt is de aambei weer naar binnen te duwen. Dan neemt de pijn vaak ook af.
Ik had na de bevalling ook erge last van aambeien en de verloskundige heeft me toen Hamamelis zalf aangeraden. en dat hielp ook goed.
Ik leef trouwens met je mee hoor!
sterkte

mama van Linde

mama van Linde

25-11-2008 om 12:26

Manda

volgens mij maakt het merk niet zoveel uit. Het is wel belangrijk dat je niet de spray met alleen zoutoplossing hebt, maar die waar nog een ander stofje bij in zit. Ik weet even zo snel niet hoe dat heet, maar het gaat dus juist om dat stofje. Hmm, ik hoop dat het duidelijk is :-}

Reageer op dit bericht

Dit forum topic is gesloten, er kan niet meer gereageerd worden.