Zwangerschap en bevallen Zwangerschap en bevallen

Zwangerschap en bevallen

Therese

Therese

06-03-2010 om 18:17

Harde buiken bij 22 weken

De afgelopen weken had ik ongeveer twee harde buiken per week, maar sinds donderdagavond veel vaker. Ze duren maar een half minuut en ze voelen erg vervelend. Ze zijn niet echt pijnlijk, maar ook niet prettig. Donderdagavond heb ik er denk ongeveer zes gehad en vrijdag een stuk of vijftien. Vandaag maar vier keer. De kleine is nog erg beweeglijk. Ik vroeg me af of dit normaal is rond dit termijn? Ik maak me er toch zorgen over.

Gr. Therese

Beertje

Beertje

06-03-2010 om 19:07

Kan normaal zijn...

Hoi Theresa,

Ten eerste gefeliciteerd met je zwangerschap!
Ik ben zelf 32 weken zwanger van de 4e en heb ook al een tijd last van harde buiken. Het worden er nu steeds meer: echt ieder uur komt het weer voorbij. Is het je 1e? Bij een volgende zwangerschap schijn je gewoon meer last te hebben van deze harde buiken. Het kan ook een teken zijn dat je wat gas terug moet nemen. In principe kunnen harde buiken niet kwaad voor de baby; ze voelen wel ongemakkelijk aan. Als je het echt niet vertrouwt; gewoon je verlos even bellen hoor!

Overleggen

Hoi Therese,
Ik zou dit even overleggen met je vk of gyn. Het kan zeker normaal zijn, maar ook een teken om gas terug te nemen. Ik ben zelf om deze reden bij al mijn zwangerschappen tijdelijk minder gaan werken, op dringend advies van vk. Ik had wat meer harde buiken dan jij nu noemt, maar het is wel iets om in de gaten te houden, zeker met deze zwangerschapsduur. Niet in paniek raken hoor! Gewoon rustig aan doen en ff overleggen.

Risama

Risama

07-03-2010 om 09:42

Even bellen

Hoi Therese, gewoon even bellen met de vk als je twijfelt e/o je zorgen maakt. Beter 10 keer voor niks bellen dan een keer niet terwijl het wel nodig was. En dat jij met jouw verleden extra voorzichtig bent lijkt me niet meer dan logisch.

Harde buiken kunnen van alles betekenen en als ze echt pijn doen moet je echt gewoon even overleggen.

Succes!
(en wat goed alweer 22 weken!)

Risama

Hoi

Ik sluit me aan bij de andere dames, gewoon even bellen. Goed naar je eigen intuitie luisteren. Ik kan me wel herinneren ergens gelezen te hebben dat het rond de 22 week meer voor kan komen, maar wat jij beschrijft is vaker als dat je gewend bent en je maakt je zorgen dus dan kan je altijd bellen. Schiet goed op zeg en wat heb je een prachtige buik!!
Liefs Nina

Therese

Therese

07-03-2010 om 14:08

Bedankt

Voor de reacties. Vandaag is het weer erg rustig en achteraf gezien heb ik wel een vermoeden hoe het komt. Om een andere reden werk ik al halve dagen, maar afgelopen donderdag toch extra gewerkt. Toen ik 's avonds eindelijk rust had begon het. Gisterenavond leek het eindelijk voorbij te zijn en nu voelt het goed. Voor de zekerheid ga ik morgen toch even de gynaecoloog bellen voor overleg (al is het om alle doemscenario's weer uit mijn hoofd te bannen).

Ik vind het wel erg lastig om het verschil te bepalen tussen vervelend en pijnlijk. Het zegt wel genoeg over het feit dat het dan niet erg pijnlijk is, maar erg vervelend voelen vind ik ook niet 'pijnloos'. De harde buiken hiervoor, die ik overigens nauwelijks had, voelde namelijk niet vervelend aan.

Beertje dit is trouwens ons eerste kindje.

Nina dank je wel voor je compliment! Normaal had ik een soort haat-liefde verhouding met mijn buik, maar nu sta ik de buik soms wel 5 keer per dag voor de spiegel te bewonderen ;).

Gr. Therese

Over pijnlijk

Hoi Therese,
Lijkt me idd duidelijk verhaal zo (na meer inspanning meer harde buiken). Goed dat je ff belt, je voelt je vast zekerder erna, en misschien is het na een "officieel" advies van de gyn makkelijker om je rust te nemen als het nodig is (nou ja, dit kan ook projectie zijn hoor, voor mij werkte het zo). Wb. pijnlijk: mijn harde buiken waren meer vervelend dan pijnlijk, eerder ongemakkelijk, dat is meer het woord. En toch was het een signaal om het rustig aan te doen.
Luister goed naar je buik en ik wens je een heel fijne en vooral zo onbezorgd mogelijke zwangerschap!

Merel78

Merel78

07-03-2010 om 20:44

Inbraakje

therese, ik kon je zwangerdraadje niet meer vinden, anders had ik daar gereageerd. Maar dankjewel voor je felicitatie. Met Tijmen en mij, papa en grote zus gaat het hartstikke lekker, alhoewel de bv dus erg veel gedoe is (tot kloven en borstontsteking aan toe). Maar ben zo blij dat ik niet meer zwanger ben.
Anyways, jij bent nog heerlijk wel zwanger. Doe je rustig aan? en bel idd. morgen even, altijd goed om even te checken. Houd je kalm, want je kunt soms al snel teveel doen en het is een kostbare lading die je bij je hebt. Ik volg je en ik hoop dat je over een paar maanden een prachtig kindje in je armen hebt. Ik ben nog steeds zo blij voor je als ik een berichtje van je lees :)

liefs, Merel

Heeeeeeerlijk meid!

Blijf die buik bewonderen, aaien, overstelpen met liefdevolle buikbanden en gewoon enorm van genieten!

Liefs en "dikke" knuf, Rian

Reageer op dit bericht

Dit forum topic is gesloten, er kan niet meer gereageerd worden.