Zwangerschap en bevallen Zwangerschap en bevallen

Zwangerschap en bevallen

Harde buiken bij 30 weken

Hallo dames, misschien weten jullie of dit ernstig is, of dat het erbij hoort. Maar ik krijg nu zo spontaan regelmatig harde buiken, ook gewoon als ik op de bank zit. Ik heb hiervoor eigenlijk geen last van gehad.En ik ben juist nu veel minder druk dan in de andere weken.
Kan het een teken zijn dat je lichaam zich aan het voorbereiden is? Of dat de beeb extra hard groeit?

Had ik ook

weken van te voren al regelmatig harde buiken, was niets mis ik hoop theel erg dat ze daardoor wat vroeger kwam maar mijn dochter is pas met 41 wkn en nog wat dagen geboren. Ik had een hele soepele ontsluiting, komt vast door al die weeen en harde buiken daar voor.

Ik heb het ook

en ik ben net 23 weken. En voor zover ik me kan herinneren had ik ze de vorige keren ook inderdaad wel eens spontaan.
Heb laatst gelezen (weet niet meer waar, sorry) dat het vanaf een week of 26 normaal is. Soort voorbereiding op... Als je je er toch zorgen over maakt, gewoon even met je vk of gyn overleggen. Dat stelt je misschien meer gerust!
Overigens zijn mijn kinderen wel alledrie voor de 40 weken geboren en had ik ook soepele ontsluiting en vrij makkelijke bevallingen, maar ik geloof niet dat dat er veel mee te maken heeft.

thein

thein

27-11-2008 om 07:37 Topicstarter

Harde buiken en dromen

mijn zoontje is ook met 38 wk en 6 dgn geboren en verloskundige vertelde me al dat dit weer rond die periode zal zijn. Dan zal waarschijnlijk mn lichaam nu vast een beetjes aan het voorbreiden zijn.
Verder heb ik ook vaak dromen over weeen en over ontsluiting enz. Herkennen jullie dit?

femmetje

femmetje

27-11-2008 om 08:47

Is gewoon

Mijn gyn zegt dat het vanaf een week of 26 gewoon is om wat vaker harde buiken te krijgen...
Ik heb ze dus ook al regelmatig... Moet wel ook echt wat rustiger gaan doen...

Fem 28 weken en 3 dagen

femmetje

femmetje

27-11-2008 om 10:23

Thein

Mijn zoontje is geboren met precies 38 weken zou dat dan nu weer zo zijn?? Zei jou VK dat?? Dat dat weer eerder gaat gebeuren?
Heb er zelf wel zn gevoel over... denk zelfs 4 weken eerder... Raar voor gevoel misschien straks loop ik door tot 42 weken.... hahahaha!!
Nou ja kan bij jou kijken hoe het gaat verlopen! Jij gaat 1st.

FEM

Rendementen uit het verleden...

Mijn zoon kwam ook bij 38 weken, maar volgens mijn vk is de kans groot dat nummer 2 de rit wel uitzit omdat er nu meer ruimte is.

Nou ja, we wachten het maar af. Nu ik net het verhaal gehoord heb van mijn nicht (vliezen onverwacht gebroken met 30 of 31 weken, spoedopname, wee├źnremmers etc, kind gehaald met ks bij 32 weken - maakt het gelukkig goed maar weegt 1500 g) hoop ik alleen maar dat Ukje veilig blijft zitten tot minstens 36+ weken.

Groeten,

Temet

thein

thein

27-11-2008 om 12:18 Topicstarter

Femmetje

Mijn verloskundige vertelde dat ik iig niet tot de 42e week zal lopen, misschien wel 40 weken en misschien nog een dag over heen (of 2 dagen) maar ik zal de 41 of de 42 zeker niet halen. Ik weet natuurlijk niet of dit voor elke zwangere geld.
Ik heb dus zelf ook zo'n voorgevoel dat het weer rond dezelfde periode zal zijn als met mijn eerste (alles staat bijna al gereed!)Psychisch ben ik me er wel aan het op voorbereiden dat he eerder komt, want bij mijn zoontje was ik er nog helemaal niet klaar voor. Was gewoon nog niet klaar met zwanger zijn. (klinkt dat gek he?)
Ach we zullen zien!

Carolien

Carolien

27-11-2008 om 13:19

Thein

het is voor het eerst dat ik hoor dat een vk op basis van 1 bevalling zo'n stellige uitspraak doet over de tweede. Bij mij werd bij de tweede juist steeds gezegd dat het moment van bevallen niet op basis van mijn eerste bevalling (40 weken precies)te voorspellen was. Ik beviel van de tweede op 39+5 weken. Bij de derde zwangerschap werd op basis van de vorige twee juist wel gezegd dat ik waarschijnlijk een heel gemiddelde draagcyclus heb van 40 weken en daarom niet uit moest gaan van een vroege bevalling (tenzij er bijzondere dingen in de zwangerschap waren). Ik dacht dus dat ik ook niet hoefde te rekenen op veel later dan 40 weken. Dat was fout, want baby kwam volgens de officiele telling bij 40+6 (volgens mijn eigen telling was ik nog verder).
Volgens mij bieden resultaten uit het verleden idd geen garanties voor de toekomst. Hooguit ziet er iets van waarschijnlijkheid in.
Dus, pin je niet te veel vast op het niet volmaken van de 40 weken. Het lijkt mij persoonlijk geweldig om rond de 39 weken te bevallen, dus ik gun het je van harte.
Groetjes,
Carolien

sandra helmink

sandra helmink

28-11-2008 om 13:42

Ook hier

heel veel harde buiken tijdens de zwangerschap zelfs al met 22 weken en echt heel erh ik moest verplicht stoppen met werken en rusten rusten rusten en toen was ik 37 weken en dacht laat ze maar komen en ik beviel met 39,5 weken wel supersnel dus het had al wel wat voorwerk gedaan. En met mijn eerste beviel ik met 40 weken met de tweede met 38 weken dus dacht ook deze komt ook eerder maar ook weer bijna 40 weken dus volgens mij heeft de duur van de vorige bevallingen niets te zeggen over deze, maar het is wel lekker eerder dan uitgerekend(niet te veel natuurlijk) Groetjes sandra

Reageer op dit bericht

Dit forum topic is gesloten, er kan niet meer gereageerd worden.