Zwangerschap en bevallen Zwangerschap en bevallen

Zwangerschap en bevallen

Hoe en wat rondom bekkeninstabiliteit, ervaringen?

Ik ben 24 weken zwanger van mijn 2e kindje, bij mijn oudste dochter kreeg ik rond de 7e maand bekkeninstabilieteit. Ik vraag mij af of ik straks weer bi krijg en of het bij een 2e ook sneller komt.

Tot nu toe nog niets gemerkt gelukkig.

Zijn er dingen die ik kan doen om het te voorkomen of te vertragen ?

liora

liora

26-03-2009 om 10:44

Mensendieck

Hoi,

Je kunt naar een mensendieck therapeut gaan. Er kan heel goed een draaiing in je bekken zitten. Met oefeningen kan je die vrij makkelijk weer recht zetten.

Verder staan in het boek 'duik in je weeen' heel veel tips over hoe je het beste je kunt aankleden, tillen, traplopen etcetera.

Hopen dat het wegblijft dit keer!

Liora

Manda Rijn

Manda Rijn

26-03-2009 om 10:52 Topicstarter

Op voorhand

misschien wel goed op om voorhand info in te winnen indd bij zo'n mensendieck of fysio. Eens kijken of het vergoed wordt als je nog geen klachten hebt. Ik zit over 1,5 week weer bij de vk, kan zij mij mooi doorverwijzen.

ayla

ayla

26-03-2009 om 10:59

Bij mij

Bij de eerste kreeg ik het rond de 25 weken, ik liep toen moeilijk maar kon wel nog lopen, al was het geen uren.
Bij de tweede dacht ik dat het ongeveer hetzelfde zou gaan maar toen ging het bij 10 weken al mis, liep ik met 16 weken met krukken en zat ik met 20 weken in ene rolstoel.

Het is moeilijk te voorspellen hoe het zal gaan, een vriendin van mij heeft bij de eerste 2 zwnagerschappen redelijek last gehad en raar genoeg ging de 3e zwnagerschap het beste.

Wat ik wel zou doen is zoveel mogelijk de activiteiten die het in de hand kunnen spelen vermijden. Dus niet stofzuigen, niet tillen, loop op platte schoenen. Let op je houding bij het lopen en traplopen. Het kan best zijn dat je deze zwangerschap minder last hebt of dat je het redelijk te doen vind.

*Lotus*

*Lotus*

26-03-2009 om 14:14

Ook

Een vriendin van mij. Bij de tweede had ze er het meeste last van en bij de derde niet tot nauwelijks.
Misschien komt het nu wel helemaal niet. Extra info is nooit verkeerd natuurlijk!

Geen verwijzing nodig

Hoi Manda,

Voor de fysiotherapeut (en ik dacht sinds kort ook de oefentherapeut) heb je geen verwijzing meer nodig!

Marlies

Manda Rijn

Manda Rijn

27-03-2009 om 10:53 Topicstarter

Ik ga het

navragen, ik heb nu nog geen pijn gehad en dat wil ik graag zo lang mogelijk zo houden, even overleggen met vk volgende keer. Ik was overigens bij de 1e er na een week oid na haar geboorte er al grotendeels van af, in elk geval waren de pijnscheuten daarna over. Ik heb het dus niet zo erg gehad dat ik op krukken moest of in een rolstoel, ik kon ook wel lopen maar wel met pijn.

Reageer op dit bericht

Dit forum topic is gesloten, er kan niet meer gereageerd worden.