Zwangerschap en bevallen Zwangerschap en bevallen

Zwangerschap en bevallen

liora

liora

23-11-2008 om 15:34

Hoe vertellen aan kleuter over zwangerschap

Hallo allemaal,

Ik ben nu ruim 8 weken zwanger en wil als ik 12 weken ben (als alles dan goed is), mijn zoon van 5,5 het goede nieuws vertellen. Wie weet een leuke manier?

Liora

Gewoon?

Ik zou het hem gewoon vertellen. Ik ga er tenminste vanuit dat je met 'leuke manier' bedoelt dat je iets origineels, grappigs oid zoekt, maar dat lijkt me voor zo'n uk een beetje hoog gegrepen, eigenlijk. Zoveel aankondigingen in dit genre zal-ie nog niet gehad hebben, dat hij behoefte heeft aan iets extra leuks.

Groeten,

Temet

Dendy Pearson

Dendy Pearson

23-11-2008 om 21:50

Idd gewoon vertellen

Toen ik 11 weken zwanger was hebben we onze dochter van toen bijna 6 de afdruk van de echo gegeven en haar verteld dat dat de binnenkant van mama's buik was en dat die vlek een baby was. Ze keek ons toen erg wazig aan. Pas toen we heel duidelijk vertelden dat ze na sinterklaas een broertje of zusje kreeg viel het kwartje.
Ik had me voorgenomen dat we haar zoveel mogelijk bij de zwangerschap zouden betrekken, maar ik geloof dat haar dat allemaal niet zo heel veel interesseerd. Dat er over een paar weken een baby is is leuk en verder zal het wel.

Dendy

Hier

Ik hoop dat ze het voor de kerst nog niet weet, ik heb ergens nog een Nijntje boekje over een babyzusje, dat heb ik een aantal jaar geleden gekocht en dat wil ik natuurlijk toch graag geven ook al is ze er nu al te groot voor. Ik denk dat we het gaan vertellen op een rustig moment in het weekend, misschien op bed samen met en kerstontbijtje. Lekker gezellig met zijn drietjes.

De zoon van vrienden van ons reageerde overigens heel anders dan zij hadden verwacht op het nieuws. "het is helemaal geen leuk nieuws ! het is stom nieuws !"

Overigens

mijn buik is in zo'n rap tempo aan het uitdijen dat ik het vast niet tot kerst voor haar geheim kan houden. Spijkerbroek heb ik nu aan met een elastiekje in het knoopsgat want dicht gaat alleen als ik loop.

Miep

Miep

24-11-2008 om 21:24

Valt idd tegen

Ik heb het mijn zoon van 5 verteld toen we samen in bad zaten. Rustig moment, we waren lekker samen aan het praten en eigenlijk ging het vanzelf. Hij bekeek me eens goed bloot, en prikte in mijn buik oid en toen heb ik verteld dat er een baby in zat (al met 6 weken oid, dus niets te zien). Hij heeft al een zusje (3 nu) dus heeft het al eens meegemaakt, maar toch...

Hij keek me erg ongelovig aan en wilde er niet aan. Niks "blij nieuws" dus, wat hem betrof. De weken erop hebben zijn papa en ik het nog vaker gezegd (heel droog, zo van "er komt een broertje of zusje") en toen langzaam viel het kwartje. Uiteindelijk vindt hij het heel leuk, maar het gaat toch anders dan het nieuwtje vertellen aan opa/oma ofzo.. het duurt echt even voor het verwerkt/begrepen is.

Ben benieuwd hoe jouw kind reageert, laat je het even weten?

liora

liora

24-11-2008 om 21:41

Dank

Fijn jullie tips en ervaringen te lezen. Ik zal het hem inderdaad gewoon vertellen, misschien zelfs zonder te zeggen dat het leuk is of goed nieuws, gewoon droog en feitelijk en zeggen dat ik heel blij ben.

Spannend!! Ik laat het nog weten, maar duurt nog ruim drie weken.

Liora

Vanmiddag

zegt onze dochter tijdens de lunch opeens "ik krijg een broertje of zusje, dat denk ik maar ik weet het nog niet zeker". "ik vind dat heel leuk maar het is niet leuk als k dan ruzie krijg, maar het broertje zal toch altijd veel jonger zijn dan ik dus dat is dan niet erg".

Ik heb maar gevraagd hoe ze daar op kwam, nou dat wist ze niet. Ze vangt van alles op en hoopt al jaren, het begint net zoiets als Sinterklaas te worden, een soort mythe waarvan ze niet precies weet hoe het nu zit.

Nog een week of 4 a 5 proberen door te komen en dan vertellen we het.

Rembrand

Rembrand

25-11-2008 om 23:36

Leuk boek voor liora.

Hoi Liora,
Ik zag vandaag in de kraamwinkel op mijn werk een leuk boek voor je !
Voorleesboek van popups, en er komt alleen een moeder en een groter kindje in voor ! ( geen vader dus ).
Het boek heet : Wat zit er in je buik.
Schrijver is Sam Lloyd en de uitgever Veltman Uitgeverij Utrecht.
ISBN 978 90 5920 729 5
Mieke.

Reageer op dit bericht

Dit forum topic is gesloten, er kan niet meer gereageerd worden.