Zwangerschap en bevallen Zwangerschap en bevallen

Zwangerschap en bevallen

Dian32

Dian32

23-09-2009 om 13:28

Hyperactieve baby in buik...?

Ik ben 31 weken zwanger van onze derde dochter en ik weet niet wat ik meemaak. De baby is dag en nacht aan het bewegen en het lijkt alsof ze zelden stil ligt/rustig slaapt. De vorige twee meiden waren ook actief, maar waren ook meerdere keren per dag een paar uur rustig. Vorige week bij controle bleek haar hartslag ook best hoog 155-160 slagen per minuut.

De meeste mensen, inclusief de verloskundige, zeggen: "Ach wees blij dat je haar zo vaak voelt, dan weet je toch dat alles goed is...". Maar ik maar me een beetje zorgen over haar. Neemt ze wel genoeg rust? Het kan toch niet goed zijn voor haar dat ze altijd "bezig" is?

Wat denken jullie?

Druk in buik=druk buiten buik

Dat geldt voor mijn tweede zoon. Mijn oudste zoon was af en toe actief, vaak rustig en blijkt ook een heel rustig stabiel kind. Jongste, een meisje, was ook vrij rustig in de buik en is dat nu nog. Tweede lag dus zelden stil, en ook ik vroeg me af of dat wel normaal was. Maar het is een kerngezonde jongen van 6 met erg veel energie en weinig behoefte aan slaap. Dus wel herkenbaar en denk ik niet iets om je zorgen over te maken.

Succes met de laatste weken!

Rafelkap

Rafelkap

23-09-2009 om 17:31

Druk in buik = rustig buiten buik

Bij mij was het net anders, eerste rustig in buik druk buiten buik (althans: lekker ondernemend), tweede een stuk drukker in buik en rustig kindje buiten buik. Hing bij mij ook samen met de ligging van de moederkoek, eerste keer aan de voorwand, tweede keer aan de achterwand, en tja, dan voel je de baby veel beter. Niks om je druk over te maken, geniet van je buitelende baby!

Carolien

Carolien

26-09-2009 om 21:56

Herkenbaar

Mijn eerste was een redelijk rustig en voorspelbaar kind. Ook de geboorte was dat zo. Tweede was altijd in beweging. Ik had wel eens het idee dat het kind nooit sliep, want ik voelde het altijd door. Na de geboorte bleek kind zelfs in de slaap te bewegen. Derde was een ongelofelijk sterk kindje. Voelde het al met 12 weken zwangerschap. De begewingen werden tijdens de zwangerschap steeds sterker. Ik had soms echt het gevoel dat baby het pand via de buikwand wenste te verlaten :-) Het was soms echt heel erg. Gelukkig sliep baby ook en lag dan stil, want anders was ik zelf noot meer aan het slapen gekomen. Maar meestal bewoog baby en dat ging echt met geweld. Wij spraken al grappend over ons ADHD-tje. Tijdens(!) en na de geboorte ging dat gewoon door. Kind is nu ruim 2, is nog steeds heel erg sterk en bewegelijk, maar het is zeker niet abnormaal. Dus: er is hoop.
Groetjes,
Carolien

Reageer op dit bericht

Dit forum topic is gesloten, er kan niet meer gereageerd worden.