Zwangerschap en bevallen Zwangerschap en bevallen

Zwangerschap en bevallen

Is er nog een tip tegen vermoeidheid

de enige kwaal waar ik last van heb is dat ik steeds meer moe aan het worden. Heel erg is het nog niet maar ik weet dat dat het wel extreem gaat worden, bij dochter heb ik weken in een soort winterslaap gelegen, af en toe wakker en iets doen en daarna weer knikkebollend of slapend.

Ik ben gisteren toch redelijk vroeg naar bed gegaan en heb vanochtend uitgeslapen maar ik ga denk ik zo weer een uurtje plat voordat ik dochter weer op moet halen.

Nee

Uitzitten. Het is bij mij inmiddels wel minder geworden, maar dan nog moet ik niet denken dat ik op een dag 'even' dit of dat erbij kan doen, dan komt de man met de hamer langs.

Zo weinig mogelijk hooi op je vork nemen en hopen dat e.e.a. weer over is zodra het kind er is (maar ja, dan word je weer moe door slaapgebrek...)

Ik heb er ook nog nooit een tip tegen gelezen, eigenlijk. Vroeg naar bed, inderdaad, maar dat helpt onvoldoende.

Laten we wel wezen, eigenlijk is zwanger zijn gewoon meestal vervelend. Het is dat je zo'n kind niet gewoon via de Wehkamp kan bestellen, anders wist ik het wel ;-)

Sterkte ermee

Temet

Misschien

Allereerst gefeliciteerd met je zwangerschap :)

Misschien en deelseen oplossing...
Ik was ook extreem moe tijdens mijn zwangerschap, ik kon eigenlijk bijna niks meer, 4 uur werken per dag was het maximum, daarna kon je me opdweilen en lag ik de rest van de middag op de bank of op bed. En dan weer vroeg naar bed. Overigens speelde dit bij mij pas vanaf een week of 11. Mijn hb was altijd goed. met 7 maanden raadde de verloskundige mij floradix aan, vitamine B en ijzer is dat voornamelijk. Heb het geprobeerd en ondanks dat mijn hb voldoende was, had ik het blijkbaar nodig en binnen 2 dagen werkte het als een tierelier. Ik was nog steeds moe (hoort gewoon ook bij een zwangerschap), maar ik kon wel veel meer doen. bij een evt. volgende zwangerschap ga ik daar dus veel eerder mee beginnen. Ik kocht het gewoon bij de etos, en je hebt het in drankvorm en in tabletvorm (die gebruikte ik).

en daarnaast natuurlijk je grenzen goed in de gaten houden, bijslapen waar je kan en rekening houden met jezelf en je wezentje(s) in je buik.

groetjes, Loekie

Hier ook floradix

Manda, van harte gefeliciteerd met je zwangerschap. Super!
Ik heb tijdens mijn zwangerschappen ook Floradix gebruikt en net zoals Loekie schreef hielp het echt. Je hebt het in drank en in pillen. Ik heb de pillen gebruikt, die smaakten niet zo heel vies.
groetjes, Sonja

Manda Rijn

Manda Rijn

24-11-2008 om 20:46 Topicstarter

Floradix

aha, morgenmiddag als ik de energie vindt maar eens richting apotheek. Geeeeuw, ik geeuw werkelijk de hele dag, ik lijk wel zo'n Afrikaanse slome leeuw die de hele dag maar wat ligt te liggen en geeuwen (oude kat innig tevreden de hele dag op schoot/rug).

Oh wat een luxe dat ik kan doen wat ik wil (=slapen), geen drukte met werk, vriend is bijna altijd thuis na 6én. Ik heb maar 1 kind waar ik vandaag perfect mee door 1 deur kon, hoera het botert weer wat beter tussen ons !

liora

liora

24-11-2008 om 21:44

Aha

Wie weet probeer ik het ook uit. Toen ik vandaag thuiskwam met zoon, na 10 minuten fietsen (met hem achterop vind ik dat nu heel vermoeiend) en ook nog praten met hem, en ook nog drie trappen op, moest ik 5 minuten op bed liggen. Niet normaal toch? Ik trilde helemaal.

Ik ga morgen ook even die floradix checken!

Liora

marie

marie

24-11-2008 om 22:02

Verlaagd hb?

Hallo
Tijdens de eerste zwangerschap was ik op een gegeven moment ook erg moe. Bleek ik een iets verlaagd HB te hebben, andere vrouwen hebben daar misschien geen last van, maar ik dus wel.
Op advies van de verloskundige heb ik toen Gravitamon geslikt en toen voelde ik me weer prima.
succes

Etos

je kan floradix gewoon bij de etos krijgen. Kruidvat had het destijds niet. Apotheek zal het vast ook wel hebben.

succes ermee, ik hoop dat het voor jullie werkt! Ik weet in elk geval wel dat als ik nog een keer zwanger word ik er veel en veel eerder mee ga starten :)

Loekie

Liora

"Niet normaal toch?"

Wel, vrees ik. Ik startte een tijdje geleden (geloof in de rubriek Gezondheid) een draadje met de vraag waarom je als prille zwangere toch zo snel buiten adem bent. Het meest logische antwoord dat ik toen kreeg: je bloedvolume neemt wel toe, maar het aantal rode bloedlichaampjes veel minder, dus je bloed transporteert veel minder zuurstof. Gevolg: even fietsen of de trap op, en je staat te hijgen alsof je een kilometer gerend hebt.
Dus tja, 10 km fietsen met kind achterop en dan ook nog drie trappen, da's geen gelukkige combinatie...

Ik had er de vorige keer ook zo'n last van, en ik herinner me nog de blijdschap toen ik na de bevalling thuiskwam en de trap weer opliep: hoera, geen gehijg meer!

Sterkte ermee. O ja, de combinatie kind achterop+ wind tegen+ dynamo aan is ook een fijne ;-)

Groeten,

Temet

Overigens

...had ik bij de meting een werkelijk keurig Hb van 8.0. Ongetwijfeld dankzij de multivitaminen, want in het gewone leven ben ik geloof ik nooit hoger uitgekomen dan 7.8, een meestal zit ik zo rond de 7.5 .

Groeten,

Temet

liora

liora

25-11-2008 om 13:49

Temet

Hoi Temet,

Het was 10 minuten, niet 10 km (gelukkig...). En wat dacht je van de combi fietsen, wind tegen, dynamo aan, kind wat steeds dingetjes vraagt....

Vandaag voel ik me trouwens veel en veel beter, dus het verschilt ook van dag tot dag.

Dat van dat bloed wist ik nog wel, maar was ik vergeten. En ook ik herinner me hoe makkelijk ik de trap opliep 4 uur na de geboorte van mijn zoon.
Mijn hb is altijd heel hoog, dus zal nu ook nog wel ok zijn vermoed ik.

Groeten,

Liora

Manda Rijn

Manda Rijn

25-11-2008 om 17:56 Topicstarter

Niet gelukt vandaag

want op het moment dat ik weg kon om floradix te kopen ben ik in slaap gevallen. En sinds ik wakker ben ik een soort van misselijk, alsof er iets hoog zit. Maar ik weet voor wie het is, het is voor mijn kleine 0.7 cm grootte mandarijntje.

liora

liora

25-11-2008 om 19:01

Gravitamon

Vandaag heb ik dan maar Gravitamon gekocht, zit ook een lading ijzer in, dat ga ik voorlopig weer proberen.

Manda Rijn

Manda Rijn

26-11-2008 om 09:39 Topicstarter

Gravitamon

slik ik al een jaar of 3. Vanmiddag hopelijk even de tijd om floradix te halen bij de etos oid, kan ik meteen wat tussen de babyspullen snuffelen ;-)

Reageer op dit bericht

Dit forum topic is gesloten, er kan niet meer gereageerd worden.