Zwangerschap en bevallen Zwangerschap en bevallen

Zwangerschap en bevallen

Merel78

Merel78

25-12-2009 om 20:42

Jeuk!

Ik ben nu ruim 32 weken zwanger en sinds gisteren verga ik van de jeuk op mijn buik. Iemand de ultieme tip? Bij mijn eerste adviseerde de VK zo'n babyolie tegen jeuk (zo'n speciaal merk), om dat op mijn buik te smeren, maar dat hielp niet echt. Wie weet raad?

groetjes, en alvast bedankt!

Merel

Brrr jeuk

och, wat is dat naar, he?
Voor de 'gewone' zwangerschapsjeuk heb ik redelijke ervaring met mentholpoeder. Kan je gewoon bij de drogist krijgen.

Een kleine waarschuwing: als je ook jeuk op je handpalmen en voetzolen krijgt is het verstandig om wel even contact op te nemen met je verloskundige of een arts. Toen ik dat had werd ik namelijk, nietsvermoedend, direct opgenomen (35 wkn) en uiteindelijk vervroegd ingeleid (36 wkn). Er kan dan iets mis zijn met je lever, waardoor er teveel galzuren worden aangemaakt (of ze worden niet afgebroken, dat weet ik niet meer). Die hopen zich op in je huid en daar krijg je verschrikkelijke jeuk van, maar ze zitten ook in je vruchtwater en dat kan gevaarlijk zijn voor je kind. De aandoening heet zwangerschapscholestase, en komt heel zelden voor, meestal in het laatste trimester, en jeuk op de handpalmen en voetzolen zijn daar bekende symptomen van. Is het vast niet, maar ik voel me altijd wel geroepen om te waarschuwen.

Succes, jeuk is náár!

Merel78

Merel78

27-12-2009 om 17:18

Annelies

dank voor je reactie! Ja, ik ken het wel, die aandoening die je beschrijft, mijn nicht had dat. Maar ik heb het alleen op mijn buik, vorige zwangerschap dus ook en het is echt gekmakend. mijn huid is ook echt wel geirriteerd (en ik moet echt proberen niet te krabben...). Ok...mentholpoeder dus! Ik ga morgen ook nog wel tips vragen aan de vk en dan kijken of ik maandag of dinsdag aan mentholpoeder kan komen.

Merel

Carolien

Carolien

27-12-2009 om 18:21

Koelzalf

deed wonderen bij mij. Er zit niets in dat kwaad kan en het loste mijn jeuk wel op. Ik kreeg het wel op voorschrift van de ha. Met mentholpoeder heb ik geen ervaring.
Sterkte, het is heel vervelend weet ik uit ervaring.
Groetjes,
Carolien

Elke

Elke

28-12-2009 om 17:01

Striemen

Heej Merel,

Jeuk is erger dan pijn!! Ik ging een aantal weken van mijn kapot van de jeuk aan mijn voeten, niet leuk. Niets hielp, maar daar gaat deze topic niet over.

De jeuk op mijn resulteerde op striemen... Ook hier hielp niets voor. Ik heb me rot gesmeert met buikzalf, wat niets heeft geholpen.

Hoop voor je dat de jeuk snel weg zal zijn.

Liefs Elke

Merel78

Merel78

28-12-2009 om 20:18

Hey

hey elke, leuk je hier te zien, alles goed met je dochter? balen van die heupluxatie, maar hopelijk komt het wel goed!
En ja, jeuk is behoorlijk irritant. Ik heb het alleen op mijn buik, maar idd. ook de striemen (ik had er al wat, weliswaar vervaagde, vanuit mijn vorige zwangerschap), maar nu beginnen die ook weer rood te worden en te trekken. Dus ook voor mij hangt dat samen, striemen en jeuk.
Koelzalf ken ik niet Carolien. Ik ben vanmiddag bij de VK geweest, die uiteraard ook gelijk vroeg waar ik jeuk had - ik kon haar geruststellen :) ze adviseerde mentholpoeder of mentholcreme. Ik ben bij de drogist geweest, daar hadden ze menthol(talk)poeder, mentholcreme en mentholgel, en ik heb uiteindelijk voor dat laatste gekozen omdat dat zou helpen tegen de branderige jeuk en voorkomt dat je gaat zitten krabben. Ik heb het vanmiddag al op gesmeerd, hielp wel, maar het is nu uitgewerkt. Dus erg lang helpt het niet, ik vrees dat ik moet blijven smeren. En Elke, ik hoop ook van die buikcreme van zwitsal, tegen striae onder andere, maar hoe lekker ik die creme normaal ook vind, er zit me nu te veel geurstof in, dat irriteert, dus dat gebruik ik maar niet.

We zullen zien waar het schip strandt! Hopelijk valt het mee de komende weken.

groetjes, Merel

Reageer op dit bericht

Dit forum topic is gesloten, er kan niet meer gereageerd worden.