Zwangerschap en bevallen Zwangerschap en bevallen

Zwangerschap en bevallen

Anna3

Anna3

28-05-2011 om 20:28

Keuze voor een kraamzorg-organisatie in amsterdam

Ik ben zwanger en inmiddels zo ver dat ik me 'mag' aanmelden voor kraamzorg! Via mijn verzekering, CZ, kan ik kiezen uit een heleboel bureaus. Heeft iemand goede ervaringen met een bepaald bureau (in Amsterdam)?
(Drie jaar geleden hadden we kraamzorg van De Kraamvogel, en dat liep niet echt vlekkeloos.)
Bedankt alvast.

Tja

Ik heb twee keer de Kraamvogel gehad en geen problemen, dus aan mij heb je niks :-)

Ik zou ook je verloskundige eens om advies en ervaringen vragen.

Groeten,

Temet

Asa Torell

Asa Torell

28-05-2011 om 21:19

Ik weet het niet

want geen Amsterdamse, maar van harte gefeliciteerd!!!

liora

liora

28-05-2011 om 22:53

Zin

Hoi,

Heb hele goede ervaring met Zin kraamzorg, ik had Nathalie, echt geweldig was zij.

Minder goede ervaring heb ik met Take Good Care Company.

Liora

Biene M.

Biene M.

28-05-2011 om 23:26

De kleine amsterdammer

Ik heb heel goede ervaring met De kleine Amsterdammer. Bij mijn derde kind heb ik het zowaar nog mogen meemaken dat ik de hele periode één kraamverzorgster kreeg, echt heel fijn!

Met EFS heb ik tot tweemaal toe slechte ervaringen.

Kraamzorg

Ik had 14 dagen kraamzorg van een goede vriendin die al uit de kinderen was. Kersverse vader kookte elke dag. Heerlijk was dat. Hoewel je het vast ook goed kunt treffen hoor maar het klonk ook allemaal heel onvoorspelbaar of ze wel tijd voor je hadden. En de vriendin hielp met alles wat nodig was niet alleen waar ze de kraamzorg voor betalen. Overigens kun je altijd terecht met vragen bij de vroedvrouw, je hebt sowieso nacontrole en anders is er ook het consultatiebureau of de huisarts. Of een kraamcursus.
Vraag in elk geval aan het bureau hoe druk het is en wat je kunt verwachten. En anders vraag je familie om je daarbij te komen helpen. Al is het een paar uur per dag. Maar ik moet erbij zeggen dat ik het heerlijk vond die mensen om me heen en ook geen moeite om kind even door een ander te laten badderen of verzorgen, Verder was ik het toch helemaal de rest van de dag voor baby. Ook al had ik een 'makkelijke' bevalling, je hebt gewoon tijd nodig om bij te komen en het is heel fijn om dan even alles in alle rust te hebben.

Anna3

Anna3

29-05-2011 om 21:18

Asa torell en anderen

Bedankt voor jullie ervaringen. Tips blijven welkom, want ik heb nog even tijd.
Asa Torell, dank voor je felicitaties!

Kleine amsterdammer en geboortecentrum

Ha Anna, van harte!!
Anders dan Biene had ik geen goede ervaring afgelopen najaar met de Kleine Amsterdammer. We zouden op dag 7 aan kraamhulp 5 beginnen en toen hebben we maar laten weten dat die laatste dag verlenging niet meer hoefde.
Achteraf bleek er in oktober 2010 een soort minibabyboom te zijn in Amsterdam. Maar ik verwacht tot dat een kraamzorgbureau hierop enigszins kan anticiperen. De communicatie over dit alles liet ook te wensen over. We hebben een klacht ingediend (moesten bijvoorbeeld ook tekenen voor vier uur zorg, terwijl er maar twee uur iemand was geweest), maar hier is ook weinig meegedaan. Tja, wat is de moraal van dit verhaal... Ik denk dat of je tevreden bent sterk afhangt van de persoon die je treft en of je kindje toevallig in een drukke of minder drukke periode wordt geboren.

Verstuurd met de Ouders Online iPhone app.

Vergeet ik nog wat...

In mijn aanhef van het vorige bericht noem ik ook het Geboortecentrum. Zij hebben in mijn kraamtijd de zorg twee dagen overgenomen van de Kleine Amsterdammer omdat de Kleine Amsterdammer geen personeel had. Over de medewerker van het Geboortecentrum waren wij heel tevreden. De communicatie vanuit het Geboortecentrum was ook goed, zij belden bijvoorbeeld dat ze de zorg twee dagen gingen overnemen.m

Verstuurd met de Ouders Online iPhone app.

Biene M.

Biene M.

30-05-2011 om 22:03

Jeetje

Maanve, wat een verhaal! Sta ik echt van te kijken. Ik vond de kleine amsterdammer super flexibel en ik had juist de indruk dat ze minder wisselingen hadden doordat ze met zzp'ers werken. Maar vijf verschillende kraamverzorgsters en dan geen zorg meer kunnen leveren, dat is shocking zeg.

Anna3

Anna3

31-05-2011 om 13:01

Maanve

Dank voor de felicitatie en de waarschuwing!! Ik denk idd dat je gelijk hebt, dat het meer afhangt van het feit of je kindje toevallig in een drukke periode wordt geboren dan van het kraamcentrum. Mijn (oudste) dochter is geboren in zomer 2008 en toen was het gebrek aan kraamverzorgsters zelfs 8 uur journaal-nieuws. Ik zaal een googelen op het geboortecentrum.

Anna3

Anna3

31-05-2011 om 13:08

Maanve 2, over het geboortecentrum

Het kraambureau van Het Geboortecentrum is gelieerd aan Beatrijs Smulders - en zie... ze hebben op de homepage een verwijzing staan naar een Telegraaf-bericht: 'Zwangere bevalt beter thuis. Moedersterfte hoger in het ziekenhuis'. Ik ga in het ziekenhuis bevallen en voel niks voor zendinggedrag, dus ik denk dat ik Het Geboortecentrum ook laat lopen.

Geboortecentrum 2

Biene, het was idd allemaal erg vervelend. Overigens corrigeerde mijn man mij. Op dag 7 zouden wij gaan beginnen aan kraamverzorgster 5. En daar hebben we toen voor bedankt. En toen was ik al een paar dagen extra in het zh gebleven na ks. Ik heb me er in de kraamweek ook wel druk overgemaakt. Ik ben bang dat de telefoniste van DKA het slachtoffer is geworden van mijn hormonen, nadat we om 9.30 uur nog zaten te wachten of en hoe laat er iemand zou komen :-). Overigens was ik over de mensen die van DKA over de vloer kwamen wel tevreden. Aardig, actief, niets op aan te merken.

En Anna, ik heb dus een ks gehad en ben zeker geen Beatrijs-aanhanger. De kraam van het Geboortecentrum was echt heel prima, meelevend na mijn bevallingsellende, een borstvoedingsexpert, een aanpakker in huis, kortom alles wat ik mijn kon wensen. Ze hebben niet geprobeerd me te indoctrineren ;-).

Verstuurd met de Ouders Online iPhone app.

Aaaaahhh...

Ik moet ook niet zo laat nog forummen met slaapgebrek door en niet doorslapende baby... Ik dacht da ik mijn toestand met DKA had overdreven door het te hebben over zes kraamverzorgsters, maar ik had het dus wel direct geschreven.

Ik ga kolven, douchen en naar bed...

Verstuurd met de Ouders Online iPhone app.

De waarden heel goed

Ik heb een heel goede ervaring met De Waarden, een Gooise organisatie. ene Carla was echt top, professioneel, hele week dezelfde, 30 jr ervaring en een kei in het huishouden, kwamen 5,5 uur per dag, hadden zelfs nog een wit uniform aan ook).

Ze kwamen nog net bij mij kramen ( want gratis parkeren, buiten de ring, net niet helemaal Amsterdam) maar ik weet niet of ze dat ook in hartje A'dam komen. Denk het niet.

Eerdere slechtere ervaring had ik met EFS (3 kraamverzorgsters in 1 week grrr).

Reageer op dit bericht

Dit forum topic is gesloten, er kan niet meer gereageerd worden.