Zwangerschap en bevallen Zwangerschap en bevallen

Zwangerschap en bevallen

marijke1505

marijke1505

04-11-2010 om 16:03

Kijkoperatie of niet? (verdenking eug)

Hallo,

Sinds 3 weken weet ik dat ik mijn 3e (vroege) miskraam heb. De miskraam is nog niet op gang gekomen, er is een klein vruchtzakje te zien op de echo van ongeveer 5 mm. Mijn hcg blijft stijgen, van 3000 2 weken geleden tot 8200 vandaag. Ik heb geen bloedverlies, geen pijn en er is niets afwijkend te zien op de echo's. De gynecologen zijn het er niet over eens of het nu een eug (buitenbaarmoederlijke zwangerschap) is of niet. Vanavond wordt ik gebeld of ze een kijkoperatie willen doen, maar ik twijfel zelf ook sterk omdat ze het onderling niet eens zijn. Afwachten? ik ben erg benieuwd of er meer mensen zijn die iets soortgelijks hebben meegemaakt en wat zij hebben gedaan.

Hoi

En heb je al wat gehoord?

Als zei al twijfelen weet ik ook niet of ik dat zomaar zou laten doen of dat ik eventueel second opion in ander ziekenhuis zou aanvragen.
Ik heb hier nooit mee te maken gehad, maar kan snappen dat je na 3 miskramen wel voorzichtig ben.
Ben benieuwd wat een antwoord was.

Groetjes mascha

Kama

Kama

05-11-2010 om 16:18

Weet je al iets marijke

Beste Marijke, en al iets wijzer. Ik vind het een apart verhaal. wanneer heb je voor het laatst een echo gehad en door wie. Ik heb bij mijn vierde het volgende mee gemaakt. Ik was zwanger dus echo, zeer vroeg door indicatie andere zwangerschappen, wat bleek het waren twee lege vruchtzakken volgens de GYN. Daarna weer echo want ze raden een curretage aan. was er wel wat hart actie, maar volgens de gyn klopte de groei niet en dus werd het een miskraam. Ik moest maar thuis afwachten of curreteren. Een vriend van ons raade dat laatste af omdat je dan toch onder narcose moet met af gevolgen van dien en de natuur doet zijn werk vaak wel goed. Na 12 weken was ik echt op en top zwanger en zei ik tegen het ziekenhuis dat ik weer een echo wilde, maar die kreeg ik niet, ik moest maar accepteren dat het zo was. Dus ik naar zo een pretecho bureau en daar zat onze jongste te zwaaien, gewoon mooie gezonde baby. wat bleek de echo app waren nieuw en verkeerd afgesteld. Natuurlijk excusus, maar wel heel slordig vond ik zelf van de gyn. Het vertrouwen in de medische wereld is bij mij sindsdien wel afgenomen, dus laat je goed voorlichten. Grt Kama en heel veel sterkte

Reageer op dit bericht

Dit forum topic is gesloten, er kan niet meer gereageerd worden.