Home » Forum » Kraam mand

Kraam-mand

6 berichten / 0 nieuw
Nieuwste reactie
Lotte
Kraam-mand

Hai,

Ik weet niet of dit soort vragen gebruikelijk zijn. Mocht dit niet zo zijn haal ik het weg en bied ik mijn excuses aan.

Mijn nicht is recentelijk bevallen van een dochtertje. Ze woont alleen helemaal aan de andere van Nederland en ben ik zelf 32 weken zwanger, daardoor iets minder mobiel. Ik zat eraan te denken om een eigen kraam-mand samen te stellen en die naar het adres op te sturen.

Hoe denken jullie over het idee?
En wat zou er in kunnen gaan (denk aan ongeveer €20,- bij elkaar)

Groetjes!

Guera
Mmmm

Kraammand is echt voor de kraamtijd en je schrijft dat ze al bevallen is. De mand zelf is vaak al prijzig en verzenden kost ook 6.95 ofzo.
Ik zou een mooi prentenboek uitzoeken en versturen met mooie kaart. Ik werd zelf niet heel blij van kraammanden omdat daar allemaal klein spul in zit zoals domper, speen, spuugdoek. Een boek is blijvend. Maar da's mijn mening :)

Lilian1
Kraamand

Is hier alleen gebruikelijk voor echt goede vrienden of zus/broer dus ik zou t niet gauw doen. Ik zou ook een mooi boek opsturen. Of evt laten bezorgen door een boekwinkel uit haar buurt. Of online bestellen en laten sturen.

Wilgenkatje
Leuk, meeleven op afstand

Een verrassing per post is leuk ! Alleen jammer dat je met iets verzenden zoveel kwijt bent aan verzendkosten - zeker met zo’n mand ! 20 euro is dan zo op.
Je bent zelf 32 weken zwanger - van de eerste ? Dan heb je misschien tijd om iets persoonlijks te maken. Een kartonnen babyboekje - digitaal maken- met foto’s van familieleden van de pasgeborene ? Een handdoek met naam ? Slabbetjes met naam? Of inderdaad een mooi boek via bol.com laten bezorgen.

Kaaskopje
Alles is lief en goed

Dus als jij een soort kraammand wilt samenstellen, is dat niet aan een persoon of tijd gebonden.

20 euro zou ik ook een meer dan prima bedrag vinden voor een cadeau. Zeker als de verzendkosten er nog bij komen. Daarom denk ik dat het begrip kraammand wat te ruim is voor wat jij wilt uitgeven. Het is zinvoller om iets meer uit te geven aan twee cadeautjes van een betere kwaliteit, dan voor hetzelfde bedrag 5 van matige kwaliteit.

Het ziet er misschien niet zo gezellig uit, maar je zou cadeaubonnen kunnen sturen in een mooie kaart. Van Kruitvat bijvoorbeeld, of the Body Shop, Prénatal, iets dergelijks dus. Wel eerst controleren of die winkels in haar woonplaats zijn. Zo kan ze als is ze er aan toe is even winkelen met de baby zonder geld uit te hoeven geven. Dat voelt ook al als een cadeautje.

Lotte
Bedankt!

Bedankt voor de reacties!

Wilgenkatje : Ja inderdaad van de eerste! Leuk idee om iets zelf te maken.

Kaaskopje : Ahh ik heb nu gelijk allemaal ideeën! Ik ga inderdaad 2 cadeautjes kopen en die dan opsturen.

Bedankt voor het meedenken iedereen.