Zwangerschap en bevallen Zwangerschap en bevallen

Zwangerschap en bevallen

Lage rugpijn bij zwangerschap

Hallo allemaal,

Ik wilde even iets voorleggen.
Ik ben nu 36 weken zwanger en heb al sinds een week of 12 (dus bij 24 weken) erg veel pijn in mijn rug. Het zit heel laag,net boven mijn bil. Zowel rechts als links, hoewel rechts iets meer pijn doet. Het voelt alsof er heeeel erg aan getrokken wordt en voelt super strak aan. Ik kan ongeveer 15 minuutjes lopen en dan gaat het niet meer. Ik lig/rust dan ook erg veel, hoewel het daar niet minder van wordt.
Nu heb ik sinds een paar dagen dat het vanuit de rechter kant door mijn bil en vagina naar mijn been trekt. Volgens mij is het een soort zenuwenpijn. Ik kan dan niet meer op dat been staan. Langzaam aan word ik gek van die pijn en vraag ik me af hoe ik ooit moet gaan bevallen. Op mijn rug liggen gaat niet, laat stan dat ik mijn benen in de lucht moet gooien om te persen.
Wie herkent dit, wat is dit en zou dit een reden zijn om eerder in te leiden. Ik wil me niet aanstellen, maar die pijn is zo allesoverheersend, dat ik het soms effe niet zo goed meer zie...

Pilar

ayla

ayla

06-10-2008 om 10:56

Bi of ischias

kan beide. Ik zou eens een afspraak bij een gespecialiseerde fysio maken. Die kan bepalen waar je last van hebt. Een osteopaat wil trouwens ook nog wel eens helpen.

En als je echt veel pijn hebt is er niets op tegen om eens een keer een paracetamol te nemen, ik heb er de laatste weken van mijn zwangerschap op geleefd zo ongeveer. Mocht het BI of ischias zijn dan is het meestal geen reden om in te leiden of je moet het wel in die mate hebben dat je aan bed gekluisterd bent.

ga eerst eens naar een fysio of ene osteopaat om je te laten behandelen, misschien gaat het daarna al een stuk beter

Hee pilar

dat klinkt allemaal heel herkenbaar! Bij mij is het "gewoon weer" bekkeninstabiliteit. Ik kan ook absoluut niet op een been staan, dan val ik gewoon om. Heb jij het bij je oudste niet gehad? Ik namelijk al 2 keer dus ik herken de pijn ook. Ga even naar de huisarts, misschien kan er met fysio iets aan gedaan worden.

Pilar

Pilar

06-10-2008 om 12:37 Topicstarter

Reactie

Ja, er waren al meer mensen die zeiden dat het misschien bi of ischias was. Ik dacht altijd dat bi meer aan de voorkant was....
Zou het nog 'zin' hebben om nu nog naar fysio te gaan zo op het laatst????

Savon: nee, heb bij eerste laatste 4 weekjes wel een hele zware, gevoelige onderrug gehad en kon toen ook niet veel meer, maar niet te vergelijken met nu en nu al die maanden lang. Het voelt zooooooooooooo strak allemaal. Hoe heb jij de bevallingen dan gedaan?? Ik vraag me dat echt af, want ik kan gewoon niet op mijn rug liggen, laat staan mijn benen in de lucht gooien. Maak me daar toch wel beetje zorgen om eerlijk gezegd.
Of zou je die pijn in je rug niet meer voelen door de heftigheid van je weeen????

Ik slik nu dus ook 6 paracetamol op een dag en moet zeggen dat het net de scherpte ervan haalt. Het doet nog steeds rete zeer, maar ja...................

Tot zover....

Pilar

Ik heb nooit eerder gehoord dat BI aan de voorkant zat. Ik krijg er nu wel steeds meer last van. In mijn rug zit het sinds een week of 26, maar sinds een week of 2 heb ik ook het gevoel dat ik het kindje "eruit voel vallen". Heel typisch gevoel, ze is nog niet ingedaald en soms denk ik echt "knijpen!, anders ligt ze er opeens!". Lang zitten gaat niet, liggen doet pijn, lopen doet pijn, staan doet pijn, omdraaien in bed doet pijn, eigenlijk doet alles pijn. Ik wissel dus alles maar af en probeer er niet over te klagen (ben al lang blij dat meisje het nog goed doet).

Tijdens de vorige bevallingen werd ik ook nog getrakteerd op rugweeen dus wist ik al helemaal niet hoe ik op mijn rug moest liggen. Maar op een of andere manier lukte het toch, die kracht heb je dan. Na de bevalling moet je wel goed uitkijken, vooral met de trap op en af. Het is wel altijd mijn zwakke plek gebleven, als ik moe ben heb ik al 11 jaar last van mijn bekken.

Bij de vorige keren heb ik wel fysio geprobeerd maar ik werd er niet echt blijer van. Ik kreeg oefeningen waarbij ik op de grond moest liggen en als ik die deed kwam ik niet meer overeind. Dit keer voor mij dus geen fysio, maar ik heb er van anderen wel positieve verhalen over gehoord.

ayla

ayla

06-10-2008 om 15:14

Overal

ik had het overal, achter, voor, boven, onder, zijkanten. Je bekken is een soort ring die die kan dus ook overal pijn doen. Enig idee hoe hard een kerkbankje wordt als je een half uur erop gezeten hebt??

Pilar

Pilar

06-10-2008 om 15:38 Topicstarter

Ahhhhhh

AHHHHHHHHHHHHHHHHH Ayala,het wekelijks kerkbezoek heb ik dan ook maar opgegeven pas geleden. Dat doet idd zoooooo'n zeer. Ik luister nu op bed kerkdiensten. Hahahah.

Ja, Mieke, ik heb over die vorm van bi die jij had ook gelezen en dacht dus: DAT heb ik niet, dus heb geen bi.

Savon: wat jij schrijft heb ik idd WEL. Precies hetzelfde. Afwisselen gaat nog het beste. SLik jij nu ook paracetamol.

He fijn om wat te lezen van anderen. Pfffffff, ik vind het gewoon mega zwaar en word gek van de pijn, maar idd. ik prijs mezelf gelukkig met een beebje op komst die het goed lijkt te doen en wil ook niet klagen. Ik heb het zelfs van de week pas voor eerst benoemd bij gynaecoloog dat ik z'n pijn heb. Al die weken niks van gezegd, omdat ik niet wil zeuren over wat rugpijn.

Nou, hoop nog wat meer ervaringen te lezen en we gaan maar gewoon weer door. Nog paar weekjes....

pilar

Jeetje

Nooit geweten dat het overal kon zitten. Eigenlijk moet ik dus maar blij zijn dat het alleen aan de achterkant zit bij mij.

Dit keer was ik vastbesloten om geen last van mijn bekken te krijgen. Ik besloot met de zwangerschapstest in mijn hand, om in elk geval niet te stofzuigen, zo min mogelijk de trap op te gaan en zo min mogelijk te tillen. Dat ging eigenlijk best wel goed tot ik op vakantie ging: een megahardbed in de caravan, lange autorit en een steeds dikkere buik hebben er helaas voor gezorgd dat ik weer last heb. Ik heb nooit bedacht dat paracetamol slikken de pijn even weg kon halen, daarom slik ik niks en lijd in stilte (niet altijd hoor, soms klaag ik vreselijk).

Reageer op dit bericht

Dit forum topic is gesloten, er kan niet meer gereageerd worden.