Zwangerschap en bevallen Zwangerschap en bevallen

Zwangerschap en bevallen

elinde

elinde

16-01-2011 om 09:30

Nieuwe nick

eerst was ik vraag, maar nu kan ik onder nick schrijven. jeetje. in 2003 kwam ik op dit forum terecht, omdat ik toen zwanger was van de derde. ondanks meerdere zwangerschappen blijft de onzekerheid, de vragen, enz. en nu blijkt dat ik weer zwanger ben. ik ben blij en verward. verward, omdat eigenlijk nog niet de bedoeling was. ben net jaar samen met nieuwe vriend, we wonen nog niet eens samen. blij, omdat het toch een groot wonder is wat ik bij mij draag. onzeker over wat er gaat gebeuren. ik vind een zwangerschap namelijk ook altijd "te" spannend. mede omdat ik een kindje ben verloren. en de andere zwangerschappen er altijd iets was, bloedingen, kindje die niet meer groeide, bevallingsrampen.
Ik weet dat de kinderen heel blij zullen zijn, want ze vragen heel vaak of er nog een kindje bij komt. dat willen ze zo graag.gisteren vroeg mijn oudste het nog. dus dat is wel grappig.
alleen ik heb geen idee hoe lang ik zwanger ben. dus moet afspraak maken bij verloskundige. daarnaast groeit mijn buik ineens enorm. ik lijk wel 4/5 maanden zwanger. ik wil eigenlijk ivm werk wel langer geheim houden, maar vraag me af of het wel kan als ik nu al zo'n dikke buik heb.
ook ben ik hele tijd wel bezig met of ik mij zwanger voel. dat heeft te maken met die onzekerheid of het goed zal gaan. oeps het is zo een heel verhaal geworden. verwarrend verhaal.

Tijgeroog

Tijgeroog

16-01-2011 om 12:34

Gefeliciteerd!

Gefeliciteerd met je zwangerschap!

Als ik jou was zou ik morgen de verloskundige bellen om uit te leggen dat je niet weet hoe lang je zwanger bent, dan krijg je waarschijnlijk al snel een termijnecho om te kijken hoe ver je bent. Als je daar niet op wilt wachten: er zijn tegenwoordig ook digitale zwangerschapstesten die ongeveer aangeven hoeveel weken je zwanger bent.

elinde

elinde

16-01-2011 om 21:37

Dank tijgeroog

ik begin al meer aan het idee te wennen dat ik zwanger ben.
ik ga morgen maar eens bellen. spannend!!!

elinde

elinde

17-01-2011 om 16:11

Afspraak gemaakt nu griep thuis

ik heb een afspraak voor volgende week.
denk zelf dat ik nog niet lang zwanger ben, 4/5 weken, maar doen voor zekerheid een echo.
ben nu thuis, heb de griep.

ik ben denk ik hoe dan ook uitgerekend in september. mijn vriend is al heel zorgzaam. dat is fijn.
dat ken ik niet van mijn exman namelijk.
ik vind het heerlijk maar ook spannend om zwanger te zijn.

Elinde

Weet je, ik vond het zo grappig om te horen dat dit je 3e kind wordt. Toen je "vraag" was kreeg ik zo het idee dat je nog heel jong was en dit je eerste :-)

Maar goed, het blijft elke keer spannend en je vergeet ook een heleboel volgens mij.

Lekker dat je al snel een echo krijgt, spannend.

elinde

elinde

17-01-2011 om 19:55

Petal

sterker nog mijn 5e zwangerschap, 4e kind, maar mijn jongste is 7

elinde

elinde

18-01-2011 om 09:51

Herinneren

ik kan me van de vorige zwangerschappen niet herinneren dat mijn borsten gelijk al zoveel pijn deden. ik heb het gevoel dat ze helemaal beurs en blauw zijn. dat zijn ze niet hoor, maar zo voelen ze wel.
ik heb last van misselijkheid en ook is mijn trek in eten verdwenen. ik moet al kokhalzen als ik denk dat ik brood moet eten of andere dingen. ik eet natuurlijk wel, maar met tegenzin.
en nu meer beschuitjes. heb ook de griep, maar dat zit meer in hoesten en verkoudheid.
ben nu wel afgevallen.

elinde

elinde

19-01-2011 om 10:46

Buikpijn

ik heb hele ochtend buikpijn. voel me er niet fijn bij.
ik ben altijd zo onzeker. kan zo niet genieten.

Gerdina

Gerdina

20-01-2011 om 09:51

Elinde

hoe is het nu met je?
Buikpijn wil nog niet zeggen dat het niet goed is, maar die eerste maanden kan alles je zo onzeker maken, hè?
Misschien kun je ook proberen los te laten dat je moet genieten? Ik durfde dat zelf pas een beetje na een goede echo en vooral pas na een week of 14. Er waren gelukkig wel regelmatig momenten dat ik heel blij was, maar toch vaak met een ondertoon van angst.
In ieder geval veel sterkte ermee!

elinde

elinde

20-01-2011 om 11:12

Gerdina

dank voor het informeren. vandaag geen buikpijn. ik blijf onzeker. ook al is het niet mijn eerste zwangerschap. dat ik mijn eerste kindje heb verloren bij 5 maand zwangerschap hakt er toch elke zwangerschap weer opnieuw in.
en ik moet zeggen dat ik mij niet veel kan herinneren van de kwaaltjes van de zwangerschappen. maar voelde gisteren echt zo alsof ik ongesteld moest worden. moeilijk.
volgende week krijg ik mijn eerste echo, best spannend allemaal.

Elinde

Moeilijk hè, die eerste weken van onzekerheid, zeker na wat je hebt meegemaakt. Dat menstruatie-achtige gevoel herken ik heel goed, dat heeft me in verschillende zwangerschappen de stuipen op het lijf gejaagd. Het bleek er gewoon bij te horen. Er komen zóveel verschillende verschijnselen voor, en de ene zwangerschap is de andere niet. Je kunt er haast niets van zeggen. In mijn eerste zwangerschap had ik veselijk gespannen borsten, later nooit meer gehad. Probeer maar wat vertrouwen te hebben, hoe moeilijk ook, schrijf het van je af en zoek afleiding. Voor je het weet, is het alweer volgende week.

Elinde

Wat verschrikkelijk dat je e kindje hebt verloren na 5 maanden zwangerschap. De onzekerheid zal waarschijnlijk blijven tot je je kindje in je armen hebt.

zelf heb ik bij mijn 1e het hellpsyndroom gehad en daarom is mijn oudste veelste vroeg geboren. Ik kon ook niet genieten van mijn 2e zwangerschap. Wat bij mij hielp was een doptone aanschaffen. Van angelsound, niet duur en werkt prima. Als ik onzeker was luisterde ik even. Al was het maar voor 10 seconde..

De buikpijn zegt niks. Ik heb beide keren ontzettende buikpijn gehad. En er staan nu 2 gezonde kinderen op de wereld.

Helaas kunnen we je onzekerheid niet wegnemen, hopelijk heb je snel een echo dat ben je in iedergeval even gerustgesteld.

heel veel liefs lisa

elinde

elinde

21-01-2011 om 14:56

Reactie

dank voor je lieve reacties. ik probeer er ook van te genieten, maar blijft toch in mijn achterhoofd zitten.
heb trouwens 1 dag veel last gehad en nu weer niet.
heb wel last van mijn schaambeen, ben bang voor bekkeninstabiliteit, maar probeer wel veel te blijven bewegen.
dat ik allemaal niet in negatieve spiraal terecht kom. nog paar nachtjes slapen, zoals mijn jongste zou zeggen, en dan de echo.
ik kan haast niet wachten.
heb wel net daarvoor een functioneringsgesprek trouwens. dus spannende dag.

Reageer op dit bericht

Dit forum topic is gesloten, er kan niet meer gereageerd worden.