Zwangerschap en bevallen Zwangerschap en bevallen

Zwangerschap en bevallen

Ook zo zenuwachtig? Net zwanger

Hallo,
Een aantal jaren geleden kon ik me zo aansluiten bij een recent gestart draadje maar dat is nu niet meer of ik kan het niet vinden..
Ben plotseling zwanger en nu ik er aan gewend ben ook weer heeeel bang het te verliezen..
Tja die eerste 12 weken zijn rete spannend!
Of geldt dat alleen voor mij?

Asa Torell

Asa Torell

28-12-2011 om 23:10

Tulpie

In ieder geval van harte gefeliciteerd! Ik duim voor je dat het goed blijft gaan! Heb je al een echo in het vooruitzicht?

Vaje

Vaje

29-12-2011 om 10:00

Tulpie

Hoi Tulpie,

Allereerst, van harte gefeliciteerd!!

En bedankt voor je reactie in 'mijn' draadje. Die eerste 12 weken zijn inderdaad erg spannend. De zenuwen horen er denk ik bij.
Heb je in het verleden een miskraam gehad? Dat je daarom wellicht meer stilstaat bij de kans dat het deze keer mis zou kunnen gaan?

Ik maak me ook veel zorgen over deze zwangerschap, maar vreemd genoeg niet over het feit dat het wel eens mis zou kunnen gaan. Ik leef erg toe naar de echo over 2 weken. Ik denk dat het vanaf dat moment allemaal wat 'tastbaarder' wordt.

Wanneer krijg jij je eerste echo? Tegenwoordig worden die veelal tussen de 8 en de 10 weken gegeven toch? Je zou dus een dezer dagen al aan de beurt kunnen zijn.

Zet 'm op, probeer je zorgen los te laten (ik weet het, makkelijker gezegd dan gedaan haha).

Liefs, Vaje

tulpie

tulpie

29-12-2011 om 10:21 Topicstarter

Dank jullie wel

Bedankt voor jullie reactie!
Ik heb inderdaad een miskraam gehad.
Mijn jongste is nu ruim 3 en een half.
Toen ze 2 was hebben we gehoord dat de wens voor een derde een zware klus zou gaan worden..
Man was strek verminderd vruchtbaar.
Een jaar lang ICSI met als resultaat overstimulatie van de eicellen, een terugplaatsing zonder resultaat en een miskraam.
Had de hoop op een derde opgegeven en we waren on s aan het inrichten op een leven met 2 kinderen.
Was wel zo makkelijk want beide worden steeds zelfstandiger.
In september echt afscheid genomen en als je het loslaat.....
tada!!!!!

Wel een echo bij zes weken gehad en heb een kloppend hartje gezien echter blijkbaar niet voldoende voor mijn geruststelling!

dinsdag 10 januari mag ik voor een 2de echo.
Heel spannend dus!
Liefs Tulpie

Vaje

Vaje

29-12-2011 om 12:24

Tulpie

Wow, ik kan me je verbazing heel goed voorstellen. Zoveel inspanningen, zo weinig resultaat en op het moment dat je "opgaf" had de natuur nog een verrassing in petto!

Maar je hebt een kloppend hartje gezien?! Joh, dat is toch prachtig!!! Als een hartje eenmaal klopt, is de kans dat het goed blijft gaan zoveel groter dan dat het niet goed gaat. Probeer je maar aan die rationaliteit vast te houden.

Nog anderhalve week, dan zie je ongetwijfeld weer dat kloppende hartje (en al een mini-mensje). Ik hoop dat die echo je de geruststelling kan geven om echt te gaan genieten.

Hoe voel je je verder? Veel last van de bekende kwaaltjes of valt het mee?

En, waar momenteel erg mee bezig ben, wanneer vertel je het aan de kinderen? Wij hebben het tot nu toe alleen aan onze beste vrienden en aan mijn ouders verteld. Het zou erg fijn zijn om meerdere mensen in de omgeving in te lichten, maar het voelt zo krom om hen het te vertellen zonder dat onze eigen kinderen het weten.

Liefs van Vaje

tulpie

tulpie

29-12-2011 om 19:33 Topicstarter

Kwaaltjes

Tja,
bij tijd en wijle ben ik misselijk en heel veel last van mijn darmen en heb wanneer ik niet misselijk ben helemaal geen rem op eten.
Dat vind ik nog het meest lastig.
Ik was net heel veel afgevallen en wil tijdens deze zwangerschap niet zoveel aankomen...

Ik kan niet wachten tot dat mijn kinderen het ook weten!
Maar wil eerst de 12 weken voorbij.
Ik heb op een of andere manier wel het geduld om te wachten tot die 12 weken.
Hoewel mensen die heel dicht bij ons staan het wel weten.

En dat kloppende hartje.. wil ik zo graag zien!

Wanneer heb jij een afspraak Vaje?
Of heb je ook al wat gehoord of gezien?
Hoe gaat het met jou kwaaltjes naast je hoofdzorgen?
Liefs Tulpie

Tulpie

Even als troost: ik had ook vlagen van misselijkheid, afgewisseld met vreetbuien. Het ene moment moest ik niet aan eten denken, het andere moment stopte ik bij wijze van tussendoortje drie boterhammen met pindakaas in mijn holle kies. Ik kwam die eerste paar maanden niet of nauwelijks aan, en bij beide zwangerschappen ben ik uiteindelijk maar beperkt aangekomen (bij de eerste zo'n 12 kg ofzo, bij de tweede heb ik me niet gewogen maar heel veel meer zal het niet geweest zijn). En het is er ook allemaal weer afgegaan (daarna is er weer wat bijgekomen, dat kan ik dus niet aan de zwangerschap wijten :-( )

Als die vreetbuien niet echt absurde vormen aannemen zou ik het maar gewoon laten gebeuren. Kennelijk vraagt je lijf erom, dacht ik altijd maar. Ik at zelf ook geen rare dingen, in de zin dat ik dingen at die ik normaal gesproken vies vond ofzo. Behalve cola, wat ik normaal te zoet vind, maar tijdens mijn zwangerschappen wel dronk tegen misselijkheid (dat kan helpen, wel de ergste prik er even een beetje uitschudden).

Groeten,

Temet

tulpie

tulpie

30-12-2011 om 16:03 Topicstarter

Herkenbaarheid is zo fijn!

Ik ben alles van mijn vorige zwangerschappen vergeten. Ik kan me in ieder geval niet herinneren dat ik zo misselijk was en zo'n kort lontje had!
Maar wel fijn dat anderen mijn klachten herkennen want dat betekent dat ik dus goed zwanger ben!!

Vaje

Vaje

31-12-2011 om 11:10

Tulpie - kwaaltjes

Hoi!

In je laatste posting schrijf je dat het fijn is dat je kwaaltjes herkend worden, dit betekent dat je goed zwanger bent! Inderdaad!!

Ik ben, net als jij, bij vlagen misselijk, maar als in in totaal 10x heb overgegeven is dat veel. Niets te mopperen op dat vlak dus.

Ik zou me als ik jou was ook totaal niet druk maken om de eetbuien hoor. Dat komt echt wel weer goed na de zwangerschap. Je moet al met genoeg rekening houden nu, dat je jezelf niet moet gaan straffen door niet te luisteren naar je lichaam.

Ik heb buiten zere borsten alleen nog last van vreselijke, vreselijke, vreselijke vermoeidheid. Echt zo moe dat ik 's middags als ik even op de bank zit, mijn ogen vanzelf dichtvallen. Als ik met de stofzuiger en de dweil door het huis ben gegaan, heb ik echt minstens een half uur nodig om bij te komen. Als ik 's ochtends wakker wordt weet ik al niet hoe ik de dag moet gaan doorkomen.
Verschrikkelijk. Vorige zwangerschappen was ik ook wel eens moe, maar niets vergeleken bij nu. Vind het ook zo sneu voor mijn kinderen, het is kerstvakantie maar mama heeft echt geen puf om wat leuks met ze te ondernemen (en ze hebben dus geen flauw idee waarom).

Weet niet zo goed wat ik aan die vermoeidheid moet doen, behalve hopen dat het over een paar weken over is ;-)

Jij wacht dus tot de 12 weken met vertellen aan je kinderen... Ik weet niet of ik dat volhoud haha. Over een kleine 2 weken heb ik de eerste echo (ik heb tot nu toe dus nog helemaal niets gezien om erop te wijzen dat alles het 'goed doet' helaas).
Als dan alles op de echo goed (b)lijkt, gaan we het denk ik maar vertellen denk ik.

Fijne jaarwisseling vanavond (pffff, moeten we zo lang opblijven haha)!

Liefs, Vaje

tulpie

tulpie

03-01-2012 om 11:03 Topicstarter

Kwaaltjes en waterpokken

Hee Vaje,
Gelukkig nieuwjaar! dat 2012 maar een mooi jaar mag gaan worden!

Dat overgeven herken ik gelukkig niet maar wel heel heel misselijk en inderdaad extreem moe!
Wanneer ik zorg dat ik af en toe wat eet (niet te zwaar en niet te veel) dan kom ik de dag goed door.
Die moeheid nekt me..ik weet ook niet zo goed wat ik daar mee moet want ik kan ook gewoon niet zo goed slapen.
Daarnaast heeft dochterlief waterpokken en is 's nachts nogal in de weer.
Ik word er wakker van en kan dan niet meer slapen (ondanks dat mijn man eruit gaat)

Dan ga ik weer piekeren..

Nu hebben we er wel een zorg bij. Mijn moeder denkt dat ik waterpokken heb gehad maar weet het niet zeker..

Je kindje kan in de eerste 16 weken van de zwangerschap een afwijking oplopen..
Nu maar even de inentingspapieren zoeken om te zien of daar wat in staat..
Hopen op dat ik de waterpokken gehad heb!

Liefs Tulpie

Waterpokken

Hi Tulpie,
Heeft de oudste nu waterpokken? Is ze er erg ziek van? Ik hoop voor je dat je ze zelf hebt gehad, kon je er iets van terugvinden?
Fijn dat je in ieder geval niet hoeft te spugen en maak je niet te druk over die kilo's joh, komt vast goed! Slaapt de jongste dame 's middags nog? Dat is zo'n mooi bijtankmoment, even op de bank, oogjes dicht en uitrusten. Hier slaapt onze dame gelukkig nog een uurtje of 1,5. Oudste naar school, even bijtanken. Heerlijk. Als ze niet meer slaapt is een dvdtje misschien ook een succes? Zet m op hoor, die vermoeidheid in het begin is echt killing. Gelukkig wordt dat uiteindelijk weer beter (niet dat het nu helpt maar toch)... Succes ermee!
Groetjes, Sanneke*

Reageer op dit bericht

Dit forum topic is gesloten, er kan niet meer gereageerd worden.