Zwangerschap en bevallen Zwangerschap en bevallen

Zwangerschap en bevallen

Pijn na katheter

Ik ben vorige week dmv een keizersnede bevallen van een gezonde dochter. Het herstel valt gelukkig erg mee, maar ik heb bij het plassen last van mijn blaas. De pijn komt opzetten als mijn blas halfleeg is.

Het is geen blaasontsteking, want dat heb ik al laten controleren. Weet iemand hoe lang deze pijn kan aanhouden?

Alvast bedankt!
V.M.

Biene M.

Biene M.

25-02-2010 om 18:19

V.m.

Gefeliciteerd met je dochter!

Bel gewoon even de verlosafdeling van het ziekenhuis waar je bevallen bent, daar kunnen ze zo al je vragen beantwoorden. Ik zou er niet zomaar mee blijven rondlopen.

Ik herken het, en was er ook niet zo zeker van of het er nou bijhoorde of niet. Bij elk plasje voelde het alsof blaas, darmen en weet-ik-wat-nog-meer mee naar buiten kwam. Een heel raar gevoel, ik keek niet bepaald uit naar het volgende toiletbezoek.
Mijn kine zei dat het helpt als je je bekkenbodemspier aanspant -plas ophouden- en zo train je die meteen ook om evt. incontinentie te voorkomen. Die pijn is, volgens mij, heel normaal. Waarschijnlijk dus gewoon die bbspier. Voelt rot hè?
Veel geluk met je kleine meissie :)

V.M.

V.M.

27-02-2010 om 09:30 Topicstarter

Bedankt

Zwelgje: ik had al een beetje het vermoeden dat het dat kon zijn, dus ik ben de afgelopen dagen al gaan trainen.

Ik dacht al dat ik de enige was..... bedankt!
V.M.

Juul M

Juul M

01-03-2010 om 03:26

Niet blijven stoppen met plassen

Ik weet niet of wat de kine gezegd heeft een tijdelijk iets is een dagje of twee want het is niet goed om elke keer als je naar de wc gaat je plas op te houden want dat werkt averechts. Het wordt gebruikt als voorbeeld welke spieren aan te trekken om de oefeningen te doen. Je moet ze dus niet doen als je aan het plassen bent. Maar misschien is het dus tijdelijk? Wat zal helpen is een ural sachet, weet niet wat het in NL is maar ze zullen vast iets bij de chemist hebben. Het is een poeder die met water vermengt wordt en dat drink je dan en maakt de urine wat minder zuur zodat het minder zeer doet bij het plassen. De urinebuis kan wat geirriteerd zijn door de catheter. Succes, gaat over en geniet van de kleine en doe rustig aan!
Juul

Reageer op dit bericht

Dit forum topic is gesloten, er kan niet meer gereageerd worden.