Zwangerschap en bevallen Zwangerschap en bevallen

Zwangerschap en bevallen

NN

NN

16-11-2008 om 10:46

Pijn na punctie

Ik ben ruim 14 weken zwanger van ons vierde kind. Afgelopen donderdag heb ik een vruchtwaterpunctie gehad en gelukkig verliep dat vlekkenloos. Ik heb twee dagen rust gehouden en sportieve activiteiten even in de ijskast gezet.
Ik heb geen bloed- of vruchtwaterverlies en ook geen hevige pijn of koorts; dat zijn redenen om contact op te nemen met de dienstdoende arts, aldus de informatie die ik meekreeg. Nu is de plek waar geprikt is nog steeds gevoelig, alsof er een blauwe plek zit. Maar er was niets te zien en er is niets te zien. Wie heeft hier ervaring mee en kan me iets meeer vertellen?
NN

femmetje

femmetje

16-11-2008 om 13:17

Wat een vroege punctie?

Jhee met 14 weken al?? In het WKZ in utrecht prikken ze pas als je meer da 16 weken bent dus 16+...?! Ik heb ook een paar dagen denk 3/4 last gehad van dat plekje waar ze prikten verder heb ik nergens last van gehad.
Is volgens mij niet zo heel erg dus als je last heb..
Hopelijk is de uitslag net zo goed voor jullie als dat ie voor ons was!!
Liefs FEM (26+6)

NN

NN

16-11-2008 om 15:32

Vanaf 14 weken

Dank voor je reactie!
Voor zover ik weet kan in elk geval bij het VU ziekenhuis een vruchtwaterpunctie vanaf 14 weken mits er voldoede vruchtwater aanwezig is; gelukkig is dat bij mij zo. Ik vind de uitslag wel lang duren, drie weken... Ik hoop inderdaad op een gunstige uitslag.
Ik heb eigenlijk alleen last van dat plekje bij aanraking. Donderdag zal de verloskundige naar de harttonen luisteren en ik hoop dat ik dan uit de gevarenzone ben.
NN

femmetje

femmetje

16-11-2008 om 16:29

ja dat is dan wel een stukje sneller dan bij ons.. Maar ik had wel een snellere uitslag al met 5 dagen!
Wij hebben het gedaan omdat de nekplooi meting niet al te best was 1:90 voor een 28jarige? Das niet zo goed maar uitslag punctie was heel goed! Niets gevonden!

Als je bij mij dat plekje aanraakte voelde ik dat ook geen pijn ofzo maar wel gevoelig Als je verder geen last hebt dan zit het echt wel goed denk ik!

Fijn dat je Vk nog even luistert!

Sterkte en laat je nog even weten of de uitslag goed was?
Ik schrijf op het febr 2009 draadje bij gezellig contact leggen.

Liefs fem

Reageer op dit bericht

Dit forum topic is gesloten, er kan niet meer gereageerd worden.