Zwangerschap en bevallen Zwangerschap en bevallen

Zwangerschap en bevallen

Mayte*

Mayte*

29-12-2008 om 19:42

Sport en zwangerschap

Ik ben, als ik niet zwanger ben, altijd een trouw hardloopster, maar ik vind het absoluut niet prettig om hard te lopen nu. Veel verder dan de gewone fietstochtjes kom ik momenteel niet.

Ben ik daar een uitzondering in? Of stoppen de meeste zwangere vrouwen met sporten? En als je nog wel sport, wat doe je dan?

Moe en misselijk

ik kan het niet opbrengen, normaal probeer ik elke week een half uur baantjes te zwemmen maar tot nu toe heb ik het niet voor elkaar gekregen dat zwembad in te gaan. Te moe te misselijk, ik denk pas als dat weg trekt ik die chloorlucht en hitte/geplak weer aan kan.

Verder wandel ik met vriend en dochter elke week een flink stuk door de duinen.

Inge N

Inge N

29-12-2008 om 21:55

Ander niveau

Ik deed voor mijn zwangerschap al aan callanetics. Ik kon dit tot 30 weken zwangerschap goed volhouden, maar dat heeft ook te maken met het feit dat ik het niet super intensief vindt. Daarnaast vindt de ene zwangere het heerlijk en de andere het verschrikkelijk om te sporten. Wel wandelde ik elke dag een flink stuk met de hond. Met 40 weken liep ik nog 5 km door de bossen, dit vond mijn verloskundige achteraf een minder goed idee gezien de vaart van de bevalling. Mijn credo tijdens een zwangerschap is gewoon doen waar jij je goed bij voelt.

Carolien

Carolien

30-12-2008 om 14:34

Zwemmen

Bij alle drie zwangerschappen heb ik veel gezwommen. Gewoon dom baantjes trekken. Daarvoor zwom ik trouwens ook al. Bij de eerste en de tweede heb ik tot het einde gezwommen. Bij de eerste heb ik de afstand per keer iets aangepast zo in de laatste weken, bij de tweede niet. Voor ik zwanger was van de derde zwom ik echt hele einden per keer (2 kilometer) en tijdens de zwangerschap heb ik dat teruggebracht naar 1 kilometer per keer. Bij die zwangerschap ben ik wel eerder gestopt met zwemmen, omdat ik steeds infecties had: blaasontsteking en schimmelinfecties aan mijn voeten. Maar wat betreft de zwangerschap en mijn conditie had het gemakkelijk gekund.
Het fijne van zwemmen is dat je je gewichtniet zo voelt en dat de belasting voor je banden minimaal is. Tegelijkertijd houd je wel je conditie op pijl. Ik vond het wel fijn om te gaan zwemmen op de warmwaterdagen; maar dat komt omdat ik nogal kouwelijk ben aangelegd.
Groetjes,
Carolien

Mayte*

Mayte*

31-12-2008 om 09:25

Dank voor jullie reacties

Zwemmen in warm water, dat lijkt me ook nog wel wat, voor als ik straks door de ergste moeheid en misselijkheid heen ben.

Last met hardlopen

Ik had me voorgenomen zo lang mogelijk te blijven sporten bij mijn 4e zwangerschap, om mijn conditie op peil te houden en zo hopelijk minder moe te zijn tijdens de zwangerschap. Echter bij 5 weken zwangerschap kreeg ik al last van spierpijn in mijn onderlichaam, een soort bandenpijn van de baarmoeder. Ik ben toen dus al gestopt. Ik zou gewoon naar mijn lichaam luisteren en je daarop aanpassen.

[email protected]

Fitness?

Hoi allemaal, ik heb gisteren positief getest. Ik heb een tijdje regelmatig aan fitness gedaan en had het eigenlijk weer willen oppakken (na de decembermaand...). MAG ik eigenlijk nog wel doorgaan met buikspieroefeningen enzo? En zo ja, tot wanneer? Ik weet niet eens of ik er volgende week nog de puf voor heb, maar ik ga er maar van uit van wel.
PS: ik wilde je nog evn feliciteren, Mayte*! Ik had je draadje van begin december nog niet gelezen en was erg verrast te lezen dat je in verwachting bent!
Groetjes!

Zwelgje

Ik had destijds begrepen dat je buikspieroefeningen nog een paar maanden zou mogen doen. Voor zover ik weet kan je er dus mee door gaan, in elk geval tot je de eerste afspraak bij de verloskundige gehad hebt en dan zou ik het haar vragen
Ik ben in mijn eerste zwangerschap tot zo'n 2,5 maand naar de sportschool gegaan (daarna ging ik op vakantie, en dat was een mooie aanleiding het abonnement op te zeggen). Ik deed het wel rustiger aan overigens want ik was snel buiten adem. Maar ik heb dus in elk geval tot die tijd buikspieroefeneningen gedaan, zonder nadelige gevolgen.

Groeten,

Temet

Roosje Katoen

Roosje Katoen

05-01-2009 om 10:39

Buikspieren

Als je een buikje begint te krijgen moet je stoppen met oefeningen voor je rechte buikspieren. Schuine buikspieren mag je de hele zwangerschap door oefenen, is goed voor de ondersteuning van je buik.

Tot een maand of drie

kun je rechte buikspieren trainen, hierna gaan ze wijken voor de groeiende baarmoeder. Het heeft dan ook geen zin meer, zal ik maar zeggen. Schuine inderdaad blijven trainen...

Linda

Madeleine

Madeleine

07-01-2009 om 13:04

En streetdance?

Dat is wat ik doe. Dat is enorm intensief. Zou je dat gewoon mogen doen als je zwanger bent?
en Squashen?

Rembrand

Rembrand

07-01-2009 om 14:53

Geen contactsporten.

Streetdance is best heftig en omdat je banden ( ook van enkels en knieƫn ) wat slapper kunnen worden ligt een verstuiking op de loer.
Squash lijkt me haast onder de contactsporten vallen.
Vraag het anders aan je verloskundige ( tegen de tijd dat je zwanger bent ).
M.

Reageer op dit bericht

Dit forum topic is gesloten, er kan niet meer gereageerd worden.