Zwangerschap en bevallen Zwangerschap en bevallen

Zwangerschap en bevallen

Twaalf weken zwanger en nu al harde buiken

Hallo allemaal,

Ik ben nieuw op dit forum. Op dit moment ben ik twaalf weken zwanger en ik heb nu al een week of twee last van harde buiken. Vooral als ik op mijn werk een staande vergadering heb gehad (duurt meestal een kwartiertje) heb ik veel pijn. Omdat ik mijn collega's nog niet vertellen wil dat ik zwanger ben kan ik niet gaan zitten tijdens de vergaderingen. Ook als ik boodschappen gedaan heb voelt mijn buik vreselijk.
De verloskundige vindt het wel erg vroeg dat ik harde buiken heb maar zegt niet wat ik eraan kan doen. Ik hoop dat er iemand is die mijn klachten herkent en weet of ze nog over kunnen gaan. Zelf heb ik het idee dat ik een vreselijke aansteller ben dat ik nu al klachten heb. Dat is toch niet normaal? Als ik nu al zoveel last heb, hoe moet ik het dan nog ruim een half jaar volhouden? Daar maak ik me zorgen om. Ik hoop dat er iemand is die me gerust kan stellen of weet wat ik kan doen om mijn klachten te verminderen.
Alvast bedankt voor het reageren,
Emes

liora

liora

11-04-2009 om 21:40

Komt vaker voor

Hoi,

Ik ben ook zwanger, nu ruim 28 weken en pas sinds kort last van harde buiken. Maar in het draadje mei/juni/juli 2009 in de rubriek Gezellug, zijn er een aantal die ook al helemaal in het begin last hadden van harde buiken. Ik had daar ook nog nooit van gehoord, maar blijkbaar kan het. Ik meen me te herinneren dat het geen kwaad kon, maar stel je vraag anders even in dat draadje.

Succes met je zwangerschap trouwens!

Liora

Maar

weet je zeker dat het je baarmoeder is ? Ik voelde rond die tijd mijn baarmoeder, dat was dan een hard bolletje in mijn buik, goed te voelen als ik er op mijn buik drukte. Het deed overigens geen pijn. Wel heb ik ook last gehad van mijn darmen, dan had ik wel pijn en kramp.

Ook gehad

Bij mijn laatste zwangerschappen (die helaas allemaal tussen 8 en 12 weken eindigden) had ik alle keren al vanaf ongeveer week 6 flink last van harde buiken.

Polly Shearman

Polly Shearman

12-04-2009 om 18:37

Hier ook schuld van baby

Ik had het ook bij de tweede en derde zwangerschap. Veel harde buiken en al vanaf een week of 10. Ik had het ook gewoon als ik rustig op de bank zat. De harde buik werd door de baby veroorzaakt die was zo tegen de baarmoeder aan het beuken dat hij samen trok. Beide kinderen zijn gezond geboren. Groet polly

*Lotus*

*Lotus*

13-04-2009 om 15:31

Emes

Ook.. ik heb het ook als ik rustig zit.. bij mij hielp het wel als ik mijn handen over mijn buik wreef...
Als je zin hebt kan je mee kletsen in gezellig bij het november draadje. Ik ben zelf in oktober uitgerekend net als jij.
Wie weet.. tot daar!

Sascha2

Sascha2

13-04-2009 om 19:36

Herkenning

Ik had het bij mijn tweede en derde zwangerschap ook. Vanaf de 10e week vaak harde buiken. Uiteindelijk teveel harde buiken gekregen en rust voorgeschreven gekregen. Bij mijn tweede kreeg ik met 27 weken alsnog weeen, maar mijn dochter is uiteindelijk met 40w2d geboren. Mijn derde zwangerschap dreigde dezelfde kant op te gaan, zeker met de regelmatige harde buiken. Maar ook daaruit is een gezonde dochter met 39w6d geboren (geen vroegtijdige weeen gehad). Bij beide zwangerschappen moest ik het rustig aan doen, heb ik braaf gedaan en toch bleven de harde buiken, voorweeen en bij mijn tweede zwangerschap vroegtijdige weeen komen.
Nu ben ik van de vierde 12 weken zwanger en nog geen harde buik gehad.
Zolang de harde buiken niet met grote regelmaat terugkeren hoefde ik me geen zorgen te maken. Het kan inderdaad je baby zijn die lekker actief is en dat in combinatie met een gevoelige baarmoeder kan tot harde buiken leiden. Heb je ze met grote regelmaat dan zul je het rustiger aan moeten doen en overleg voeren met je verloskundige.
Wat betreft de staande vergaderingen: kun je niet aangeven dat je last van je rug hebt en daarom wil zitten tijdens de vergaderingen?
Sterkte en maak je niet teveel zorgen hoor,
Sascha

emes

emes

13-04-2009 om 20:55 Topicstarter

Geruststelling

Hallo allemaal,

Bedankt voor jullie reacties. De meeste vond ik erg geruststellend. Vooral omdat anderen het herkenden bij tweede en latere zwangerschappen. Dit is mijn derde keer.
Op de echo heb ik gezien dat de kleine heel druk was dus het zou best kunnen dat het ook bij mij daardoor komt. Soms als ik 's nachts met mijn handen op mijn buik lig voel ik de kleine ook bewegen. Hij/zij heeft natuurlijk nog niet de kracht om echt te schoppen maar is wel duidelijk aanwezig.
Over een week of zo heb ik de uitslag van het prenataal onderzoek binnen en dan ga ik het eerst aan mijn familie en daarna op mijn werk vertellen. Dan kan ik wel gaan zitten bij de vergaderingen.
Overigens heb ik er niet alleen dan last van. Het is op werkdagen eigenlijk iedere middag wel raak. Komt waarschijnlijk ook omdat ik wat gestresster ben dan normaal. Ik heb wat minder geduld met zeurende klanten en krijg daardoor de nodige "pissige" mailtjes voor mijn kiezen. Waar ik me dan weer enorm over opwind. Misschien moet ik mezelf maar wat vaker trakteren op een rustgevend kopje thee en me niet zo druk maken...
Ik ga ook maar eens kijken bij Gezellig. Klinkt leuk.

Groeten,
Emes

Primavera

Primavera

14-04-2009 om 09:25

Vlokkentest?

Hallo Emes,
Je schreef dat je op de uitslag van prenataal onderzoek wachtte. Heb je een vlokkentest laten doen? Na een vlokkentest of vruchtwaterpunctie gebeurd het namelijk ook vaak dat je harde buiken krijgt. Het geeft kennelijk toch wat irritatie aan de baarmoeder. Dat kan meestal geen kwaad, tenzij ze overgaan in (lichte) weeën.
Zelf heb ik het twee keer gehad. Bij de oudste toen er zich na de VWP een stille infectie heeft ontwikkeld, waar ze wonder boven wonder niets aan over heeft gehouden omdat het tot de vliezen beperkt is gebleven. De tweede keer nadat ik het tweelingbroertje van de tweede had verloren, waarna ik de rest van de zwangerschap wel verplicht strikte rust heb moeten nemen. Beide keren gingen de harde buiken over in lichte (1e keer) en zware (2e keer) weeën en heb ik weeënremmers moeten gebruiken.
Mochten je harde buiken erger worden ipv van minder ga dan wel de verloskundige bellen, want het kan een signaal zijn dat er iets aan de hand is.
Groetjes Primavera

Ook gehad..

Volgens de gyn heb ik een "geirriteerde baarmoeder". Die dus bij het minste of geringste gespannen wordt. Na een week of 18 liep ik constant met een harde buik rond.. heel vervelend gevoel.

Bij beide zwangerschappen gehad. 1e is wel te vroeg geboren maar dat kwam doordat ik hellp had. de tweede netjes met 38 weken.

liefs lisa

Reageer op dit bericht

Dit forum topic is gesloten, er kan niet meer gereageerd worden.