Zwangerschap en bevallen Zwangerschap en bevallen

Zwangerschap en bevallen

Vanaf wanneer weten wat het wordt?

is dat nog veranderd afgelopen 6 jaar ? Ik heb bij dochter een pretecho laten doen bij een week of 22 dacht ik. Ik had ook een uitgebreide screeningsecho met 20 weken maar toen wilde de rontgenloog niet kijken wat het werd want dat was medisch niet noodzakelijk.

Ik heb met 9 weken een echo, rond de 12 en rond de 20e week. En met hoeveel weken kan je het ook al weer zien ?

Fem

Fem

09-12-2008 om 15:21

Bij ideale omstandigheden

Oftewel.. als t kindje de beentjes niet al te stevig bij elkaar houdt zou het bij een echo met 20 weken te zien kunnen zijn. Ietsje eerder (vanaf 17 weken) soms ook wel, maar vaak durft de echoscopist(e) er dan nog geen uitspraken over te doen.
Bij een vruchtwaterpunctie is het geslacht met 100% procent zekerheid vast te stellen. Natuurlijk geen reden om een vruchtwaterpunctie te doen, snap ik ook wel he. Maar ik heb wel begrepen dat je mocht het onverhoopt nodig zijn dan wel ook gelijk het geslacht van je kindje kunt opvragen. In dat geval zou je het dus ook wat eerder al kunnen weten.
Nog even wachten dus. Spannend hoor!
Groetjes Fem

Klopt

Hier werd naar het geslacht gekeken (keurig eerst gevraagd of we dat wilden) aan het einde van de screeningsecho bij 20 weken.

Dus eerst de uitgebreide screening, en dan de m/v vraag als een soort toetje ;-)

Gaat het weer beter met je trouwens?

Groeten,

Temet

Manda Rijn

Manda Rijn

09-12-2008 om 20:33 Topicstarter

Leuk

bedankt voor jullie reacties.

aha misschien kunnen we dan deze keer wel bij 20 weken het geslacht weten, scheelt weer een ritje naar een pretecho buro. Jippie dat is al over 11 weken, het gaat best wel snel ondanks dat ik mij als een marmot in winterslaap voel.

Hier gaat het wel weer, geen koorts meer dat scheelt, obstipatie is nu diarree geworden. Volgens de vk zal ik wel wat opgelopen hebben maar heeft het geen invloed op de zwangerschap als het niet langdurig is.

Hoera, donderdag de 2e echo en dan gaan we het aan dochtertje vertellen, leuk leuk leuk, ik ben zo blij dat het gelukt is, ja het blijft elke dag weer een feest om te beseffen dat ik zwanger ben. ;-)

Renata

Renata

09-12-2008 om 21:20

Vanaf 20 weken

kun je het zien...

femmetje

femmetje

10-12-2008 om 09:12

J/m

Het verschilt nog wel eens...
Bij een jongentje kunnen ze het vaak al zien met idd 17 weken... voor een meisje zijn ze vaker voorzichtig... Ik had een echo met 17 weken voor punctie toen zei ze ik denk... (wel heel voorzichtig) een jongentje... en de uitslag na de punctie wees een MEISJE uit!!
Dus ja toe vroeg geeft vaak een verkeerd beeld rond de 20 weken is het zekerder!!

Liefs fem

Manda Rijn

Manda Rijn

10-12-2008 om 12:55 Topicstarter

Ik hoop dan maar dat

de echoscopist even voor ons wil kijken met 20 weken. Ik wil het graag weten net als toen bij dochter, dan wordt het veel concreter en kan ik gericht gaan shoppen en namen verzinnen.

liora

liora

10-12-2008 om 13:09

Ja hoor

Hoi,

Volgens mij is het tegenwoordig heel normaal dat ze bij 20 weken echo naar het geslacht kijken. Dat hoor ik van al mijn vriendinnen. Lang lang geleden Manda, toen wij voor het eerst zwanger waren, was een 20 weken echo iets wat alleen uit medische noodzaak werd gedaan, tegenwoordig is de reden nog steeds wel medisch, maar iedereen krijgt die echo en verreweg de meeste mensen willen ook het geslacht weten.

Liora

20 weken echo

Er wordt wel vaak gezegd dat een screeningsecho niet bedoeld is om het geslacht te bepalen, stond bij mij ook op de verwijsbrief die ik van de vk kreeg, maar de meeste echoscopisten vragen uit zichzelf al of je het wilt weten en anders reageren ze vaak wel positief als je het zelf vraagt.

Asa Torell

Asa Torell

10-12-2008 om 20:54

Ja wel zelf vragen

Ik verwachtte al dat ze er wel over beginnen bij die 20-weken echo, omdat iedereen het tenslotte bijna wel wil weten tegenwoordig. Maar dat was bij ons dus niet. Ik was alweer half aangekleed toen ik toch nog maar even moed gevat heb om het nog te vragen. Volgens de echoscopiste kwamen de meeste mensen al binnen stuiteren met 'watishetwatishetwatishet???' dus dacht ze dat wij het kennelijk niet wilden weten ;-).

reina

reina

10-12-2008 om 20:54

Manda rijn

Ik kom nooit bij 'Zwangerschap', maar wilde Mayte hier even feliciteren en zie nu dat jij ook zwanger bent! Ook jij uiteraard gefeliciteerd!!

Manda Rijn

Manda Rijn

11-12-2008 om 11:43 Topicstarter

Het is in elk geval een schatje

nog maar 2 centimeter en leeft nog op zijn/haar eigen dooierzakje maar toch het zit in mijn buik lekker te broeden, het zwaaide met een vlerkje en strekte zich uit ;-)

Sascha2

Sascha2

11-12-2008 om 15:01

Mooi!

Fijn Manda, dat het een goede echo was! Blijft toch spannend he, zo vlak voor het beeld. Hoe reageerde je dochter? Of krijgt ze het straks te horen?

Manda Rijn

Manda Rijn

11-12-2008 om 15:21 Topicstarter

Echoscopiste

was een heel aardig persoon, heel enthousiast deed ze mee met onze oh's en ah's, keek alles uitvoerig na. Super nieuwe apparatuur hebben ze dus je kan op een groot scherp scherm alles volgen, veel betere beeldkwaliteit dan bij de vorige echo.

En bij die echoscopiste doen we ook de 20 weken echo dus da's mooi, zij gaat het echt wel vertellen ;-)

Mayte*

Mayte*

11-12-2008 om 15:50

Oh wat fijn

dat alles goed is. Pfff....pak van jullie hart wed ik. Gelukkig dat je bange gevoelens van vorige week niet waar bleken te zijn. Was je erg zenuwachtig? Hoe ver ben je nu?

Manda Rijn

Manda Rijn

11-12-2008 om 17:24 Topicstarter

Mayte*

ja we waren een beetje zenuwachtig, ik zag ook niet meteen het hartje kloppen maar toen deed ze het geluid aan, prachtig goederentreintje.

Ik ben nu 9 weken, de kans dat het nu nog fout gaat is heel erg klein. Ik zit te wachten dat vriend thuis komen, we gaan het zo aan dochtertje vertellen, oh ik ben zo benieuwd wat ze er van gaat zeggen ;-)

Hoe'st met jullie ? Ben je al misselijk en moe aan het worden, geweldig hoor !

Manda Rijn

Manda Rijn

11-12-2008 om 18:42 Topicstarter

Zo leuk

moet het nog even kwijt, dochtertje vindt het geweldig, heeft mijn buik 10 keer gekust en een slaapliedje gezongen voor de baby en is nu al een half uurtje mij aan het bemoederen.

Mayte*

Mayte*

11-12-2008 om 20:19

Lief!

Wat een lieve grote zus. Nu al! Wat schattig dat ze je buik kusjes ging geven.

Moe en misselijk? Ja al drie weken misselijk en moeheid ook al een paar weken. En een zwangere buik van wel drie maanden lijkt het. Ik ben erg benieuwd hoever ik ben.

Manda Rijn

Manda Rijn

11-12-2008 om 21:40 Topicstarter

Ja en

ze had het over "dan heb ik mijn baby". Het is dus haar baby, ach zo lief... snif.

Mayte, ik zal de rest even in jouw draadje zetten.

Manda Rijn

Manda Rijn

12-12-2008 om 18:52 Topicstarter

Mooi niet

oo nee.

Manda Rijn

Manda Rijn

13-12-2008 om 11:48 Topicstarter

Sini

;-P

hahaha, we noemen hem gewoon Kees totdat we een betere naam hebben bedacht.

Reageer op dit bericht

Dit forum topic is gesloten, er kan niet meer gereageerd worden.