Zwangerschap en bevallen Zwangerschap en bevallen

Zwangerschap en bevallen

Vraagje over vliegen (voor de stewardessen hier)

Ik heb een discussie met een buitenlandse vriendin. Zij woont in een land waar doktoren nog goden zijn :-(
Nu heeft zo'n dokter haar wijsgemaakt dat in de eerste 3 maanden van je zwangerschap vliegen gevaarlijk is. Door de eventuele turbulentie zou het kunnen gebeuren dat je een miskraam kunnen krijgt. Ik denk dan met mijn nuchtere Hollandse kop dat als je zo makkelijk een miskraam zou kunnen opwekken er geen abortusklinieken meer nodig zou zijn.
Ik vraag mij af of stewardessen de eerste 3-4 maanden van hun zwangerschap gewoon doorvliegen. En de Amerikaanse ook?
Wie kan me dit vertellen?

Mama_Lynn

Mama_Lynn

24-08-2011 om 08:52

Hoi

Ik ben geen stewardess, dus dat kan ik je niet vertellen. Maar ik weet wel dat er veel verschil zit in hoe artsen in verschillende landen er tegenaan kijken. toen ik 11 weken zwanger was van oudste (het is nu bijna 5 jaar geleden), waren we in China en kreeg ik een bloeding, waarvan ik dacht dat het een miskraam was. Uiteindelijk viel dat allemaal mee en bleek dochterlief er nog te zitten, maar ze reageerden daar veel minder nuchter dan hier in Nederland (hier is het: gaat het mis, gaat het mis, kan je weinig aan doen). Daar was het: rustig aandoen, rust houden, de vraag of ik wel naar huis mocht vliegen (15 uur met alle tussenstops). Ze zeiden niet letterlijk dat het gevaarlijk was vanwege de turbulentie, maar ze vonden het eigenlijk wel beter dat ik nog even wachtte met terugvliegen, ik denk vanwege de vermoeiende terugreis of zo in combinatie met 'rustig aandoen'.

Gevalletje cultuurverschil, denk ik.

Groetjes, Lynn

josephine*

josephine*

24-08-2011 om 11:31 Topicstarter

Bedankt

Bedankt voor je reactie en fijn dat het goed gekomen is.
J.

Stewardessen

Ik ken 3 stewardessen (met in totaal 7 kinderen) die allemaal gewoon gewerkt hebben in de eerste maanden van hun zwangerschap. Allemaal geen miskraam gekregen en eén van hen heeft zelfs een gezonde drieling gekregen!

skik

peggy

peggy

27-08-2011 om 12:02

Vliegen

Zwangeren kunnen tot 7 maanden vliegen! Zo is het hier in nederland. Daarna wordt de kans groot dat het kindje geboren kan worden en dat vinden de vliegmaatschappijen te risicovol en in de lucht bevallen is geen pretje.

Reageer op dit bericht

Dit forum topic is gesloten, er kan niet meer gereageerd worden.