Zwangerschap en bevallen Zwangerschap en bevallen

Zwangerschap en bevallen

kersverse tante

kersverse tante

14-07-2012 om 11:54

Waarom googelen mensen niet wat meer?

Ik ben recentelijk trotse tante van een schsttige baby geworden.

Maar o o de naam. In het Nederlands een vrij nieuwe nogal populaire naam (beetje een voetbalwijken naam, vind ik zelf). Maar in thuisland van groot deel van de familie echt iets HEEL anders (en minder leuks), dus de naam is met verbazing en nogal wat gegniffel ontvangen.

Het arme schaap is natuurlijk allang aangegeven en moet nu dus voorlopig met die gniffelnaam door het leven.

Waarom doen mensen niet een BEETJE onderzoek voor ze hun kind een naam geven???

Vic

Vic

14-07-2012 om 12:12

Tja

Ik reageer gelijk maar even, als eveneens kersverse tante, anders denken mensen nog dat ik het ben ;-) Mijn neefje heeft ook een naam waar ik in eerste instantie aan moest wennen. Het is een Engelse naam die je op zijn Nederlands moet uitspreken. Inmiddels is mijn neefje ruim 2 maanden en een prachtig kind met een originele naam.

Aagje Helderder

Aagje Helderder

14-07-2012 om 14:01

Mwah,

is het niet gewoon een kwestie van smaak dan? Ik bedoel: als het gaat om het thuisland van de familie (ik neem aan de familie van de boreling), dan ga je ervan uit dat ze toch ook wat kennis hebben van de taal en dat ze wel wisten dat die naam in hun eigen cultuur een andere betekenis heeft. En hebben ze dan misschien bewust gekozen met die kant van hun leven geen rekening meer te houden? Zou niet mijn keuze zijn en de jouwe blijkbaar ook niet, maar ja....hun leven, hun kind en hun keuze...
Aagje

Reageer op dit bericht

Dit forum topic is gesloten, er kan niet meer gereageerd worden.