Zwangerschap en bevallen Zwangerschap en bevallen

Zwangerschap en bevallen

Wanneer weer beginnen met sporten?

Ik weet niet echt waar ik dit neer moet zetten, dus zet het hier maar neer.
Ik ben nu 2,5 week geleden bevallen en eigenlijk heb ik wel weer zin om te beginnen met sporten. Maar is dit niet te snel? Vanaf wanneer kun je hier het beste mee beginnen? Wil eigenlijk nu ook wel dolgraag (ja weet het ben net bevallen) van die extra kilootjes af.

Sporten?

heb je al een flink eind gewandeld en hoe ging dat ? Bijvoorbeeld een kilometertje of 3 ?

Wandelen

mijn advies voor de eerste zes weken: baby in wandelwagen, extra dekentje en wandelen maar. Eerst weer een beetje conditie opbouwen. Na zes weken zou ik voorzichtig beginnen met buikspieroefeningen en dan maar weer eens sporten.
Welke sport deed je voor je zwangerschap?

groetjes van Purk

Limi

Limi

06-02-2009 om 18:35

3 weken

Ik ben na 3 weken weer gaan zwemmen, zodra ik gestopt was met vloeien. Ik ben begonnen met 1/4 van wat ik normaal deed. Meer had gekund, maar ik heb het rustig opgebouwd.
Wandelen deed ik al eerder, maar het was winter.

thein

thein

06-02-2009 om 19:52 Topicstarter

Wandelen

ik wandel elke dag kleine stukjes en heb al stukjes gefietst, maar ik heb een zoontje van 2,5 die niet zo heel snel wandeld, dus vandaar wilde ik eigenlijk weer iets gaan doen. Hiervoor heb ik niet zo veel aan sporten gedaan, wel veel gefietst en gewandeld (zoontje dus in de buggy) maar dat kan dus nu niet. Ik wilde weer naar de sportschool en dan langzaam opbouwen. Maar kan dat ook.

Thein

als je echt wilt wandelen, zou je het ook 's avonds kunnen doen zonder je zoontje. Een moeder van school kom ik 's avonds regelmatig tegen. Ik loop dan hard en zij wandelt een uur stevig door. Dan heb je misschien het idee dat je wat 'effectiever' bezig bent.

groetjes van Purk

p.s. ik herinner me goed dat met een tweede je toch minder loopt, nummer 1 moet ook mee ;-)...plankje anders, maar dat loopt voor jou ws. niet zo fijn.

Plankje

Ik had ook een plankje. Zoontje op het plankje, soms stoppenbij een speeltuinje, en een doosje fruit mee om 'm op het plankje te houden als hij weg wilde lopen. :-)
Maar ik liep inderdaad minder dan bij de oudste. Veeeel minder.
Ik ben na een maand of 3 begonnen met "echt" sporten, maar ik had wel veel last van m'n bekken. Ik voelde vanzelf wanneer ik m'n grens bereikt had, en die kwam steeds verder te liggen. (zo heb ik in het begin ook het wandelen opgebouwd) Doe waar je je goed bij voelt.

thein

thein

09-02-2009 om 07:13 Topicstarter

Plankje en sporten

bedankt voor de reacties
Sinds zaterdag hebben we een meerijdplankje (was even zoeken voor onze wandelwagen) dus ben benieuwd hoe dit gaat.
Verder ga ik volgende week beginnen in de sportschool en dan indd rustig opbouwen, al zal het alleen maar een half uurtje wandelen zijn op de loopband.

Reageer op dit bericht

Dit forum topic is gesloten, er kan niet meer gereageerd worden.