Zwangerschap en bevallen Zwangerschap en bevallen

Zwangerschap en bevallen

Fem

Fem

03-12-2008 om 15:13

Wa's dit nou weer? (vocht?)

Hoi,
Ben bijna 31 weken zwanger. Sinds een paar uur lig ik op bed omdat ik me niet zo lekker voel. Gisteravond viel me op dat ik vocht vast begin te houden. Vanmorgen veroorzaakten mijn sokken echt dikke groeven rond mijn enkels, terwijl ik ze pas hooguit 2 uur aan had en in de weer was. Wel iets om in de gaten te houden weet ik, maar ik dacht dat t op zich wel meeviel omdat er nog geen vocht zichtbaar was in mijn voeten.
Maar nu kom ik net mijn bed uit om te plassen en zie ik dat als ik ga staan ik allemaal onderhuidse bobbels aan mijn enkels/voetzool krijg en de huid daar wit is.
Dat ken ik dus helemaal niet. Is dat vocht???
Ik heb vrijdag mijn wekelijkse afspraak bij de gyn. Zal ik die nou gewoon afwachten of straks of morgen toch maar ff bellen? Ik weet t niet meer. En ik ben ondertussen al voor zo ontzettend veel (spoed)controles tussendoor geweest dat ik ook niet zomaar wil bellen.
Advies plies???
Groetjes Fem

ayla

ayla

03-12-2008 om 15:18

Bellen

Bij zo'n dingen zou ik altijd even bellen, beter een keer te veel dan te weinig, Hoe si het met je bloeddruk tot nu toe?

Juul M

Juul M

04-12-2008 om 00:06

Idd bellen

Ik hoop dat je dat ondertussen gedaan hebt. Zeker omdat je je ook niet helemaal lekker voelt. Hoe voel je je niet lekker? Hoofdpijn, pijn in het midden van je buik net onder je ribben? Zie je alles nog scherp? En natuurlijk hoe is je bloeddruk. Ik zou gewoon bellen, ook al ben je een paar keer al geweest met spoed, dan lijkt me dat ze je toch beter in de gaten willen houden.
Juul

Fem

Fem

04-12-2008 om 10:30

Onderzocht

Heb gisteren naar de poli gebeld en mijn verhaal gedaan, met de vraag of het verstandig was de afspraak met de gyn te vervroegen. Gelukkig werd ik meteen serieus genomen en ik kon gelijk langs komen.
Ik houd behoorlijk wat vocht vast. Mijn bloeddruk is ook gestegen. De onderdruk was altijd rond de 60. Vorige week vrijdag was het 80 en nu lagen de waardes van de automatische bloeddrukmeting ietsje hoger. Bloeduitslagen en CTG waren gelukkig prima. En ik hoop ook echt dat dat zo blijft. Tijdens mijn 1e zwangerschap kreeg ik op het laatst pre-eclampsie. Gelukkig verder weinig last van gehad omdat mijn zoontje 2 dagen later uit zichzelf geboren werd. Maar ik ben er dus wel een beetje huiverig voor en op mijn hoede bij zulke dingen.
Gelukkig vooralsnog dus alles prima. Ik hoop dat mijn bloeddruk niet verder stijgt, want de 1e zwangerschap was het bij 85 onderdruk al foute boel.
Bedankt voor de reacties
Fem

Reageer op dit bericht

Dit forum topic is gesloten, er kan niet meer gereageerd worden.