Zwangerschap en bevallen Zwangerschap en bevallen

Zwangerschap en bevallen

Christa

Christa

01-04-2009 om 20:18

Wat bepaalt precies wanneer het begint?

Technisch vraagje, enerzijds uit wetenschappelijke interesse en anderzijds ben ik zelf ook nogal hoogzwanger (-:

Wat is het dat de bevalling doet beginnen? Er is vast een of ander hormoon dat je lichaam afgeeft waardoor de weeen beginnen, je baarmoeder aan het werk gaat etc. Maar waarom precies op de dag en tijdstip dat dat gebeurt (bij een "normale" zwangerschapsduur tussen de 37 en 42 weken)?

Wat zijn factoren die dat beinvloeden?

Onbekend

het is niet duidelijk wat precies ervoor zorgt dat meerendeel van de zwangerschap rond de 40 weken over gaat in een bevalling.

Wie nu het seintje naar wat en hoe stuurt weten ze niet.

Dit volgens mijn gyn. Zij verteld ook dat ze nog niet weten wat er voor zorgt dat het ene embryo/bevrucht eicel wel innesteld en de ander niet, iets in de baarmoeder of iets in de embryo weigert maar er is nog niet te meten of te zien wat het dan precies is.

En zo zijn er meer dingen, ik vind dat super, dat er telkens weer wat nieuwd bekend wordt maar dat er nog steeds zoveel is wat ze echt niet weten.

Miep

Miep

01-04-2009 om 21:57

Nieuwsgierig

Manda, het is idd wel mooi dat we nog niet alles weten, en ook vooral heel mooi om te zien hoe het lichaam en de natuur te werk gaat. Aan de andere kant ben ik zooooo nieuwsgierig, wil gewoon alles weten en kan het ook niet goed hebben dat ik als ik over 100 jaar doodga we nog steeds niet alles weten (-:

Ik begreep trouwens dat bij het bepalen van wanneer de bevalling gaat beginnen
1. de placenta aan het einde van de zwangerschap minder hormonen afscheidt die het samentrekken tegengaat
2. er hormonen aan het werk kunnen als oxytocine en prostaglandine (zit ook in sperma!) om de baarmoeder aan het werk te zetten
EN dat er waarshcijnlijk een seintje van de baby(hersenen) naar het lichaam van de moeder gaan die helpt bij het reguleren van die hormonen?! (Maar dat het nog niet voor 100% duidelijk / zeker is bij de wetenschappers is ook waar)

Reageer op dit bericht

Dit forum topic is gesloten, er kan niet meer gereageerd worden.