Zwangerschap en bevallen Zwangerschap en bevallen

Zwangerschap en bevallen

Wat wel eten - vis!

Ik wist het niet zo goed meer dus heb nog wel een zoute haring gegeten 2 weken geleden. Dat mag dus niet meer. Gerookte zalm en gerookte makreel (voorverpakt uit de supermarkt) mag denk ik ook niet meer maar wat kan nu eigenlijk nog wel? Gebakken zalm (dat eet ik ook wel eens), gebakken en gefrituurde vis. Tonijn uit blik. Maar ik ben eigenlijk meer dol op koude vis, niet dat warme en gefrituurde. Iemand tips?

Vonda Visboer

marsja

marsja

26-10-2009 om 13:32

Wel

Gerookte zalm en makreel van de visboer die niet vacuumverpakt is geweest. Veel lekkerder :)

Hanne.

Hanne.

26-10-2009 om 20:22

Geen zoute haring?

He? mag je geen zoute haring als je zwanger bent? Is dat nieuw?

Ik eet eigenlijk alles qua vis. Aleen geen voorverpakte gerookte vis, en geen rauwe vis (sushi), hoewel over de rauwe vis de meningen volgens mij nog verschillen.

Vonda

Vonda

26-10-2009 om 22:25 Topicstarter

Ja.....

... tenminste dat werd mij verteld toen ik de afspraak maakte bij de verloskundigenpraktijk.

Vonda

Hanne.

Hanne.

27-10-2009 om 08:40

Grappig

Grappig, mij is dat nooit verteld, ín m'n eerste zwangerschap heb ik het juist veel gegeten (zou goed zijn voor de hersenen ivm de omega vetzuren).

Moet ook zeggen dat nu (5 jaar later) ik helemaal geen voedingsadviezen meer gekregen heb. Blijkbaar gaan ze er vanuit dat ik het na 2x wel weet.

liora

liora

27-10-2009 om 10:13

Vonda

Hoi Vonda,

Rauwe vis mag, als hij niet heel lang heeft gelegen ivm listeria. Dus als je een hele goede en populaire sushi-bar hebt, waarvan je weet dat ze goede en verse producten gebruiken, dan mag het wel.

Zoute haring mag sowieso, is niet echt rauw. Gerookte zalm moet je eigenlijk niet doen, want zelfs als die niet vacuum verpakt is geweest, weet je niet hoe lang die heeft gelegen.

Alles wat gebakken of gestoomd is mag wel, zeker ook makreelfilet, ook als makreel vacuum verpakt is geweest mag het, is niet rauw namelijk.

Liora

Haring

Zoute haring mag inderdaad, maar niet de voorverpakte uit de supermarkt. Je moet het gewoon bij een goede vishandel vers halen, dan is een haring in de week juist super goed!
Ik eet nog wel eens gerookte zalm, maar dat is dan ook echt door m'n schoonvader een paar uur ervoor gerookt, dus dat is wel echt vers.

Reageer op dit bericht

Dit forum topic is gesloten, er kan niet meer gereageerd worden.