Zwangerschap en bevallen Zwangerschap en bevallen

Zwangerschap en bevallen

ff anoniem

ff anoniem

06-03-2009 om 11:33

Ziekenhuis Tjongerschans?

Iemand hier ervaring met opname na bevalling in ziekehuis de Tjongerschans?

Dat ik hier ga bevallen is mij prima, maar heb nogal slechte ervaringen gehoord met opname daar en dan ook de kinderafdeling!
Rooming in zou moeilijk zijn en ze schijnen nogal scheutig te zijn met flesvoeding, terwijl ik gewoon borstvoeding ga geven!! (Borstvoeding loopt bij mij altijd perfect, red me hier ook prima mee!!)

Da's niet waar

Ik ben er 4x bevallen en 1x na de bevalling meteen heen gegaan i.v.m benauwdheid baby. De 3e (is nu 7) was wat te vroeg maar wel aan de zware kant en ik wou persee bv geven maar omdat zijn suiker een beetje laag was moest hij bijvoeding hebben. Ze hebben geluisterd naar mijn betoog en hem toen gevingervoed (raar woord!). Ik kon mijn baby ook gewoon bij mij op de kamer krijgen. Dat werd volgens mij niet eens gevraagd. Het was eigenlijk heel ongewoon ook om het niet te doen en de baby naar de babykamer te laten brengen.
Ook is ons 4e kind opgenomen geweest toen ze een maand of 9 was en ik gaf toen nog bv. Ze moest aan een infuus en ik was van harte welkom om te blijven. Er werd zelfs alles aangedaan om het ons zo aangenaam mogelijk te maken.
Nee, volgens mijn ervaring is de verzorging best wel goed in de Tjongerschans.
Groeten Lieuwkje.

jow

jow

07-03-2009 om 23:52

Tjongerschans is prima

Ik ben dit jaar 10 jaar geleden bevallen in ZH de Tjongerschans. Ik lag er in totaal 4 weken, 2 weken voor en 2 weken na de bevalling, er is in die weken prima voor mij en mijn tweeling gezorgd. Na de bevalling bleef het ene kind op de couveuseafd. en de ander mocht naar de warme kamer. Ik mocht de eerste week het bed niet uit en werd voor elke voeding met bed en al naar de verschillende afdelingen gereden, behalve s'nachts want dat trok ik niet.
Ik gaf zoveel mogelijk live bv en kon bijna genoeg kolven om ze allebei volledig bv te geven en dat gaven ze dan in een flesje. Later toen de één naar de warme kamer verhuisde en de ander bij mij op kamer mocht kreeg ik een paar uur per dag tv op mijn kamer zodat ik naar het kind in de warme kamer kon zien.
De baby die bij mij op kamer lag ging 's nachts wel naar de babykamer, maar niet omdat dat nou moest maar omdat ik erg ziek was, s'nachts écht moest doorslapen. Hij ging ook naar de babykamer als ik naar zijn broertje was, hij lag daar veilig.
Ze hebben er alles aan gedaan om het me zo fijn mogelijk te maken. Er is op de dag van ons vertrek ook nog geregeld dat ik thuis nog couveuse nazorg kreeg.

Ik denk dat je je geen zorgen moet maken, van de één hoor je dit, en de ander weer dat.
Jij bent baas, je zegt al, "ik ga borstvoeding geven", nou dan ga je dat ook doen. Ik heb mijn zoon in de warme kamer wel eens twee keer achter elkaar bv gegeven, ik dacht dat ie klaar met drinken was, dus niet, dus de pon maar weer omhoog. "oh geef je hem nog een keer?", zei de verpleegster, Ja hij wil meer zei ik. Nou ja zei ze "dat zou je thuis ook gedaan hebben". Niks geen gezeur verder, alleen maar goede zorgen.

Reageer op dit bericht

Dit forum topic is gesloten, er kan niet meer gereageerd worden.