Zwangerschap en bevallen Zwangerschap en bevallen

Zwangerschap en bevallen

Sannie

Sannie

16-07-2020 om 06:28

Zwanger 47 jaar

Hallo lieve dames ik ben 47 en heb ooit 2x een miskraam gehad. Volgens de fertiliteit arts was het voor mij nog onmogelijk zwanger te worden. Nu na jaren dacht ik oh ik ben in de overgang totdat ik afgelopen week ineens rare dingen kreeg misselijk en. Moe. Dus ik nog bij overgangsklachten gekeken. Totdat het kwartje viel het leek wel erg op de symptomen van mijn vorige zwangerschap jaren terug, hoofdpijn en ook prikkelbaar. Ik lacherig een test gekocht met het idee is toch niets. Zie ik ineens een vaag streepje ben nog in shock 😬. En doodsbang voor de zekerheid heb ik een clearblue test gekocht. Ik zou nu 6 weken zwanger kunnen zijn. Het idee dat het fout gaat etc alles spookt door mijn hoofd vannacht ook niet geslapen. Hoe ga ik dit vertellen tegen iedereen en ben ik niet te oud. Heb jaren verdriet gehad omdat ik geen kinderen kon krijgen en nu ineens dit.

Triva

Triva

16-07-2020 om 08:48

ga

eerst eens naar de huisarts om dit te bespreken, vraag meer tijd aan.

Verder hoef je het niet iedereen te vertellen tot een week of 15 want inderdaad de kans is natuurlijk groter dat het mis gaat op deze leeftijd. Dus first things first: huisarts en eventueel vragen om gesprekken met anderen.

Is er een vaste partner in het spel? Zoja wat vind die? Of weet de vader het nog niet?

Geweldig!

Gefeliciteerd met je zwangerschap na zoveel jaren geen kinderen te kunnen krijgen.

Trek je niks aan van anderen. 99 procent is jaloers helaas is dat echt zo.

Ik gun je een hele mooie zwangerschap en probeer wel te genieten. Hopelijk gaat alles goed en ben je over een aantal maanden moeder van een superlief en mooi kindje.

Vertellen

En als je het wil vertellen doe dat vooral. Of niet natuurlijk. Wat je zelf wilt.

Sannie

Sannie

16-07-2020 om 09:51

Bedankt

Ah wat lief van jullie. Ik ben getrouwd en mijn man vind het ook eng voor mij maar is wel heel blij hij is 5 jaar jonger. Ik ga maandag idd de huisarts bellen. En morgen doe ik nog een test. Bedankt meiden.

Echt

Echt hoor nu is jouw tijd aangebroken. Natuurlijk is het spannend enz maar geloof in het positieve!

Moeder zijn is zo fantastisch ik ben oprecht heel blij voor je.

Hopelijk blijkt alles straks goed te zijn en kan je echt gaan genieten!!!

Koffiekop

Koffiekop

16-07-2020 om 09:58

Gefeliciteerd!

Voorzichtige felicitaties, want het is natuurlijk met jouw geschiedenis en op deze leeftijd allemaal heel fragiel. Maar toch, ik hoop dat je er al wel een klein beetje van kan genieten.
Bij de huisarts langs is inderdaad de eerste stap. Ik denk dat je onder behandeling zal moeten komen/blijven van een gyneacoloog, dit lijkt me een medische zwangerschap te worden. Ik zie niet zo in wat een extra test nog toe gaat voegen nu, positief is positief. Maar goed, als je er gelukkig van wordt moet je het niet laten.

En trek je niks aan van Mamaveertigplus, met haar 99% is jaloers. Wat een onzin. Ik denk dat de mensen die jou kennen allemaal alleen maar blij zullen zijn voor je. En wellicht wat beren op de weg zien, maar die zie jij zelf vast ook allemaal wel. Laat het even bezinken, praat maandag met de huisarts en ga genieten! Of je het wel of niet al snel wilt vertellen hangt ervan af of je van de mensen die je het hebt verteld steun wil hebben. Nu, en misschien als het toch mis zou gaan. Dat lijkt mij wel fijn. Maar dat is helemaal aan jou.

Pfff

Ik bedoel het goed hoor. Er zijn echt vaak mensen die negatief gaan doen.

Ik heb me in mijn zwangerschap daardoor wel uit het veld laten slaan. Nee ik was toen niet 47 maar er was een andere situatie waardoor ik toch veel negatieve jaloerse opmerkingen heb gehad.

Trek je dus niks aan van wat Koffiekop over mij zegt.

Ik ben zelf ook over de 40 en enorme kinderwens. Helaas geen partner. Maar het gaat nu niet om mij wel kan ik denk ik extra me inleven hoe het moet zijn boven de 40 een wondertje.

Sannie

Sannie

16-07-2020 om 10:04

Lief

De test doe ik omdat de sensitest een licht streepje gaf misschien nog weinig hcg. Ja ik heb er ook maling aan hoor wat andere vinden. Eerst maar afwachten en idd het medische circuit dan in. Heb vannacht geen oog dicht gedaan en ik moet folium halen en hoe zit het met koffie?

Foliumzuur

Gelijk foliumzuur gaan slikken.je hebt ook pilletjes waar ook visolie oid bijzit.
En anders nog even een test doen.

Bel anders straks de huisarts. Hoe eerder hoe beter lijkt me. Maar zelf weten.

En heel goed dat je maling aan anderen hebt!!!!

Tijdschrift

Koop anders even een leuk zwangerschapstijdschrift. Kan je vandaag lekker lezen. Of hou je daar niet van?

Phryne Fisher

Phryne Fisher

16-07-2020 om 11:53

Gefeliciteerd

Dat is een mooi cadeautje! Ik wil ook eigenlijk geen roet in het eten gooien, maar het lijkt me wel verstandig om erop te rekenen dat de kans groot is dat het toch weer mis gaat. Het komt maar weinig voor dat 47-jarigen een zwangerschap uitdragen. Maar is zeker wel mogelijk natuurlijk.
Te oud vind ik overigens niet. Het is helemaal natuurlijk gegaan dus jouw lichaam vindt je niet te oud.

Kaaskopje

Kaaskopje

16-07-2020 om 12:16

De natuur

Dat "de natuur" zijn gang in deze richting is gegaan, vind ik geen enkele reden om kritiek van anderen te accepteren. Ik zou het zelf ook heel ingewikkeld vinden, maar ik ken mezelf genoeg om te weten dat ik in alle staten zou zijn en al plannen zou maken. En dat lijkt mij, verstandelijk bekeken even niet handig. Ga naar de huisarts, denk na over eventuele keuzes als je kindje zich anders ontwikkelt dan in het ideale plaatje. Jij beslist in eerste instantie, je man als zeer belangrijke tweede. Vind ik.

Ik feliciteer je voorzichtig, fingers crosst.

Keuzes

Waarom niet samen beslissen? Het is hun kindje toch van beiden evenveel?

Ik gun je echt zo een zorgeloze zwangerschap!!!!!

Ja spannend

https://mediator.zonmw.nl/mediator-25-september-2017/de-kleinste-schildklierafwijking-kan-al-gevolgen-hebben/

Vanwege het mogelijk wat lage hcg en gezien je leeftijd zou ik per direct een verwijzing vragen naar een gynaecoloog.

Overigens is er een verhoogde kans op een afwijking maar toch worden de meeste kinderen, ook op deze leeftijd gezond geboren.

https://snelzwangerworden.nl/zwanger-worden-40ste-50ste/

"Er zijn genoeg vrouwen die op hogere leeftijd nog een gezond kind ter wereld hebben gebracht, dus er is een goede kans dat dit jou ook kan lukken. Hoe het precies zit met de zwangerschapskans op hogere leeftijd, en hoe je die kans zo groot mogelijk kan maken, lees je in dit artikel."

Sannie

Sannie

16-07-2020 om 12:53

Risico's

Hoi hoi ik weet er al alles van hoor heb jaren hormonen geslikt om zwanger te worden en 2 miskramen gehad. Ik ga echt wel even naar de huisarts 😊. Na het weekend heb nog een stiefkind en werk dus moet alles even plannen. We gaan er vanuit dat het fout gaat dan is de teleurstelling ook minder. Ik heb er. Goed geheugen weet wanneer we geklust hebben kan ook nog pril zijn ivm late eisprong zou de lage hcg verklaren. Heb wel de hele dag koppijn.

Sannie

Sannie

16-07-2020 om 14:17

Vitamines

Ik heb in ieder geval folium uur gehaald en vitamine D moet ik nog ergens anders aan denken nee toch? Ik hoorde dat cafeïne heel slecht is. Maandag bel ik de huisarts. Ik leef maar een beetje bij de dag klinkt niet echt leuk maar je bent blij maar ook weer niet omdat je weet dat er zoveel risico's aan vast zitten. De vorige keer miskraam met 14 weken mooi hartje gehoord met 10 weken en mooiie echo de 2e echo was gelijk fout, daarna kwam het er ook niet vanzelf uit en moest ik na een week pillen slikken om het op te wekken. De andere miskraam was heel vroeg.

Och

Wat naar die ervaringen.

Maar nu van het positieve uitgaan!

Cafeine idd
Veel kaneel is slecht
Roken
Straling
Let op eieren of ze goed zijn
Voorverpakte vis
Rauwe melk

Neem lekker veel rust. Lekker lezen etc als dat kan.

Kan

Je kunt koffie vervangen door thee of chichorei. Decaf vind ik zelf niet zo gezond, maar kan ook.

Ik nam een vitaminepil voor zwangeren, Gravitamon. En ik at vaker vette vis. Je foetus neemt van jou lichaam wat het nodig heeft, dat kun je beter zo goed mogelijk aanvullen.

Ik deed wel zelf de kattebak, maar met handschoenen en ik rolde de boel gewoon dicht en dan in een zak ik ging er niet in scheppen of roeren of zo.

Pirata

Pirata

16-07-2020 om 14:51

Gefeliciteerd!

Van harte!!!

Ik zou inderdaad zsm medische bijstand vragen gezien je leeftijd en verleden.

Op voedingscentrum.nl vind je een speciale pagina over voeding bij zwangerschap.

40er

40er

16-07-2020 om 15:16

Sannie

Goed geheugen weet wanneer we geklust hebben, als ik dit zo lees zit ik zo weer in mijn Freya tijd 😉

Lieve Sannie, van mij ook een voorzichtige felicitatie! Ik hoop met je mee dat alles goed blijft gaan!
Doe voorzichtig aan.

wat bijzonder

Zo'n verlaat cadeautje.....altijd gewenst maar niet meer verwacht..
Hoop heel erg dat alles goed gaat en wens je een fijne gezonde zwangerschap!

Sannie

Sannie

16-07-2020 om 16:25

Anneque

Dank je wel het voelt wel echt als een cadeautje een wonder

Hoe

Is het met je? Ga je nog testen vandaag? Spannend tijd lijkt me!

Sannie

Sannie

19-07-2020 om 07:46

Test

Hoi ik heb donderdag al getest met cb die zei 1/2 weken zwanger best raar aangezien ik 3 juni voor het laatst ongesteld was. Dus zou volgens de normale berekening al 6 weken zwanger moeten zijn. Maar misschien late ei gehad. Ik heb vrijdag de huisarts gebeld en kan maandag al terecht voor echo, dan weet ik snel iets of het wel of niet goed zit. Ik ben echt moe moe moe.... En ben iedere dag om stipt 6 uur wakker. Ik heb beetje hoofdpijn en wat lage buikkrampjes. We moeten nog even afwachten ik heb inmiddels mijn schoonzus ingelicht ik moest het toch kwijt en zij gaat maandag met mij mee, mijn man kan helaas geen vrij krijgen en ik wil niet dat hij het al zegt op zijn werk.

Mijntje

Mijntje

19-07-2020 om 09:29

echo?

Na 1 of 2 weken zwangerschap al een echo? Dat is vreemd. Dan valt er nog niet veel te zien en nog niets zinnigs over te zeggen.

Sannie

Sannie

19-07-2020 om 10:25

5 weken minimaal

Dat is om een buitenbaarmoederlijke zwangerschap uit te sluiten en ik ben geen 2 weken zwanger he. Ben minimaal 5 weken nu. Hcg meet laag dus dat kan betekenen dat het niet goed is. Was 3 weken overtijd snap je.

Sannie

Sannie

20-07-2020 om 14:58

Echo

Echo was goed geen BBZ 5 weken ongeveer over 2 weken weer echo.

specht

specht

20-07-2020 om 16:35

Gefeliciteerd

Sanne wat spannend, maar voorzichtig gefeliciteerd.
Fertiliteitsarts had het dus zo wie zo fout, dat je niet zwanger kon worden.

Ook gefeliciteerd

Wat een spannende tijd wordt dit! Tsjor

Sannie

Sannie

20-07-2020 om 19:32

Spannende 2 weken

Dank je wel nu afwachten over 2 weken of er iets in het vruchtzakje zit..die arts had het zeker fout maar misschien ben ik gewoon een wonder. Ik had een hele lieve oudere dame ze vroeg of ik al was bijgekomen van de schrik. Ik hoyd jullie op de hoogte.

Reageer op dit bericht

Als je wilt reageren moet je eerst inloggen of je aanmelden.

Aanmelden