Zwangerschap en bevallen Zwangerschap en bevallen

Zwangerschap en bevallen

Jannet

Jannet

01-07-2009 om 10:52

Zwanger en borstvoeding

Ik heb een kindje van iets ouder dan een jaar dat nog borstvoeding krijgt en ik ben sinds kort weer zwanger.

Eerst dacht dat ik dat mijn kindje opeens veel harder aan de borst zoog, maar nu denk ik dat dat misschien maar zo leek, omdat mijn tepels gevoeliger zijn. Maar hij lijkt af en toe wel onverzadigbaar, wil na een half uur nog niet loslaten. En ik heb kleine losse velletjes aan mijn tepels.

Dus nu vraag ik me af of de borstvoeding misschien heel erg is teruggelopen door de zwangerschap en mijn kindje zuigt tot hij een ons weegt en mijn tepels ontveld zijn. Of zijn mijn tepels kwetsbaarder door de zwangerschap en hoort het lange zuigen van mijn kindje bij de aanhankelijkheid die overdag nu ook wat sterker is? Iemand een idee?

Groetjes van Jannet

Rembrand

Rembrand

01-07-2009 om 12:30

Pijnlijke tepels en zwangerschap.

Beste Jannet,
Het is inderdaad mogelijk dat je tepels door je prille zwangerschap gevoeliger zijn. Je productie kan hier inderdaad ook wat van teruglopen.
Als je zegt dat je kleine losse velletjes op je tepels hebt zou het ook mogelijk zijn dat je spruw hebt. Door de veranderde hormoonhuishouding kan je hier momenteel gevoeliger voor zijn. Heb je ook pijnklachten na het voeden ( steken,branden,jeuken ) of alleen tijdens het voeden ?
M.

Jannet

Jannet

01-07-2009 om 21:12

Rembrand

Beste Rembrand,

Bedankt voor je reactie. Het doet alleen pijn tijdens het voeden. Van spruw heb je ook last als je je kindje niet aan de borst hebt, toch? Dan zal het toch wel de teruggelopen voeding zijn denk ik.

Groetjes van Jannet

Rembrand

Rembrand

02-07-2009 om 00:01

Jannet.

Ik denk dat het dan echt oprekpijn van je tepel is. Dit kan echt vervelend voelen aan het begin van je zwangerschap.
M.

Juul M

Juul M

02-07-2009 om 04:28

Gevoeliger

Vaak kunnen je tepels idd een heel stuk gevoeliger zijn tijdens zwangerschap. Het was bij mij na 2 jaar borstvoeding opeens wat pijnlijk om te voeden en werd er eigenlijk kriegel van als ik mijn 2 jarige aan de borst had. Ze voedde nog maar 1 keer per dag dus ben er maar mee gestopt. Ook hoor je wel eens dat je kindje opeens geen borstvoeding meer wilt omdat het 'anders' smaakt. Misschien is bij jou het tegen overgestelde het geval! Of idd met die hormoonhuishouding is de productie wat terug gelopen maar over het algemeen kan je gewoon doorvoeden en tandem voeden na de geboorte van je baby.

Juul

Jannet

Jannet

02-07-2009 om 20:17

Rembrand en juul

Bedankt voor jullie reacties! Oprekpijn, daar had ik nog nooit van gehoord zeg. Duurt dat lang? Ik heb daarnet trouwens even geproefd en het smaakt inderdaad anders. Vettiger en minder zoet. Dat vindt mijn kindje blijkbaar ook lekker!

Groetjes van Jannet

Life ervaring!

Ben 20 weken zwanger van nr en nr is 26 weken en drinkt nog steeds. Ik heb ook nog steeds gevoeligere tepels, maar geen velletjes los gelukkig. Mijn melkproductie neemt de laatste weken extreem af. Mijn zoon drinkt daardoor ook veel minder. Ook als hij even heeft gedronken, krijg ik geen melk uit de tepel geperst. Ik denk dat hij wellicht hierdoor zal stoppen met drinken. Gelukkig is hij over de 2 jaar en eet en drinkt alles. Dus geen ramp.

Tijdens mijn 2e zwangerschap heb ik 9 maanden doorgevoed en daarna 13 maanden getandemd. Tijdens de zwangerschap ook minder melk. Mijn zoon was boos, maar besloot toch door te drinken. Op een gegeven moment waren mijn tepels niet gevoelig meer. De laatste weken van de zwangerschap had ik erg last van pijnlijke harde buiken als hij dronk. De baby is 41 weken blijven zit, ondanks dat.

Reageer op dit bericht

Dit forum topic is gesloten, er kan niet meer gereageerd worden.