Zwangerschap en bevallen Zwangerschap en bevallen

Zwangerschap en bevallen

Sunja

Sunja

20-02-2012 om 21:24

Zwanger en bv

Hoi,
Inmiddels ben ik 19 weken zwanger en ik geef nog steeds borstvoeding aan mijn anderhalfjarige. Nu zat een vriendin mij laatst wijs te maken (en ze kreeg bijval van een andere vriendin) dat deze combinatie niet goed zou zijn voor de aankomende baby? Ik geef nog 2x per dag en eerlijk gezegd weet ik niet hoeveel hij drinkt (hij eet en drinkt normaal over de dag dus het is een extraatje). Zij wist mij te vertellen dat er nu voedingsstoffen naar mijn dreumes gaan die eigenlijk naar de foetus zouden moeten. Weet iemand hier iets van?
Sunja

Biene M.

Biene M.

21-02-2012 om 07:14

Sunja

Het lijkt mij baarlijke nonsens. Tijdens de zwangerschap van mijn jongste heb ik mijn middelste bv gegeven totdat ik zo'n 25 weken zwanger was. Mijn jongste is na 39 weken zwangerschap gehaald omdat ze te groot dreigde te worden. Inmiddels is ze bijna 14 maanden en ze maakt nog steeds niet de indruk iets tekort gekomen te zijn. Ze is (veel) groter en verder in haar ontwikkeling dan haar oudere broer en zus op die leeftijd waren.

Volgens mij heeft je lichaam het heel goed door wanneer de borstvoeding nog teveel van je vergt om veilig weer zwanger te worden; dan menstrueer je niet.

Enne, hee, bijna op de helft alweer! Gaat alles goed?

Groetjes!

Risama

Risama

21-02-2012 om 08:38

Eens met biene

Lijkt me echt onzin. Bij mij liep de bv zo hard terug dat ik met een week of 20 zwangerschap echt stoppen moest. Baby was 4,5 maand toen ik zwanger raakte. In dat geval gaf mijn lijf dus heel duidelijk aan dat het teveel was. Teveel voor mij, de baby zelf was net als die van Biene een hele flinke 9 ponder. Bij de hierop volgende zwangerschap was het drinkende kind net een jaar en ging de combi bv en zwangerschap wel goed, ook dit was een hele flinke 9 ponder. Tijdens die zwangerscahp wel gestopt met Bv, maar gewoon omdat kind het wel welletjes vond. Na de geboorte van de baby dronk hij overigens nog wel eens gezellig mee.

Lekker doorvoeden dus, zolang je kindje wilt en jij je er goed bij voelt.

Verstuurd met de Ouders Online iPhone app.

dc

dc

21-02-2012 om 22:28

Onzin

Ik heb bij 1 zwangerschap tot 4 maanden doorgevoed. Bij de 4e maand veranderd de smaak van de melk en toen was mijn 18 mande oude kindje niet zo enthusiast meer en ben ik gestopt. Maar je lichaam kan genoeg maken voor 2 hoor, en als je twijfelt, dan neem je toch wat multivitamines voor zwangeren en laat je af en toe je bloed prikken voor je ijzergehaltes?

De eerste die wat merkt van tekorten ben jij, want het gaat eerst naar baby en dreumes en dan pas naar jou, dus je doet hooguit jezelf tekort :-)

Primavera

Primavera

22-02-2012 om 14:06

Grote onzin

Tijdens mijn laatste zwangerschap gaf ik zelfs tandemvoeding aan de twee dreumessen erboven. Nu woon ik in een land, waar ze gek zijn op bloedtesten van zwangeren. Alle uitslagen tijdens die zwangerschap waren altijd prima en behalve foliumzuur heb ik verder niks geslikt.

Sunja

Sunja

22-02-2012 om 23:35

O.k.!

prima! ik zie al dat ik mijn gevoel maar beter kan volgen dan dit soort adviezen op te volgen. Ik voel mij verder prima dus zelf kan ik wel aan denk ik. Het gaat ook niet om heel veel bv vermoedelijk (ik heb niet eens stuwing/lekkage als ik een dagje weg ben en 2 of 3 keer oversla), dat zal wel schelen.
En Biene, het gaat goed! Ja, bijna op de helft. Ineens gaat het heel snel. Ik ben heel benieuwd naar hoe alles gaat lopen, dat wel - vooral ook met die nog aan de borst drinkende dreumes. Ik denk dat hij jaloers zal zijn, gezien hij het nu al niet pikt als er iemand anders dan hij op schoot zit bij mij (zijn oudere broer mag het nog wel, maar kinderen van vriendinnen of neefjes/nichtjes echt niet). En ik ben helemaal nog niet zo enorm dik eigenlijk, ik had het erger verwacht bij de derde keer :-)
Hoe gaat het bij jou? Maken de geknipte amandelen een groot verschil?

Reageer op dit bericht

Dit forum topic is gesloten, er kan niet meer gereageerd worden.