Zwangerschap en bevallen Zwangerschap en bevallen

Zwangerschap en bevallen

Zwanger en diabetes ervaringen gevraagd

Hallo,

Een vriendin van mij is nu 13 weken zwanger. Ze heeft diabetes en een insulinepomp. Voor haar dus een heel spannende tijd. Vooral tussen 7 en 10 weken heeft ze veel last van spiegelingen in haar suiker gehad.

Zijn er dames die ervaringen hebben met zwangerschap en diabetes? Ik hoor graag van jullie!

Aïda

Aïda

22-01-2010 om 13:48

Mijn schoonzus

Mijn schoonzus is diabetes en heeft 2 kinderen gekregen. Zij heeft dan geen pompje maar spuit zelf. Bij de eerste heeft ze haar suikerspiegel redelijk constant weten te houden, maar bij de tweede niet, die heeft toen de hele zwangerschap flink geschommeld.

Ze moest in het ziekenhuis bevallen omdat de baby direct onderzocht werd en de baby moest ook minimaal 48 blijven om goed in de gaten te worden gehouden.

Mijn schoonzus kreeg ook zeer regelmatig een echo. Maar dat kan ook komen omdat ze naast haar diabetes ook de ziekte van graves heetf. Dat weet ik dan niet. Maar door haar suikerziekte had ze een groot risico op een zwaar/groot kindje.

Ik hoop dat de suikerspiegel van jouw vriendin de rest van de zwangerschap mooi in evenwicht blijft zonder grote schommelingen..

simba8

simba8

26-01-2010 om 21:37 Topicstarter

Bedankt

Voor je reactie Aida!

Op dit moment gaat het geloof ik redelijk goed maar ze begint nu aan het tweede trimester dus het wordt spannend. ze moet alleen wel naar een specialist. Dat is niet in het ziekenhuis hier dichtbij (wel binnen een half uur) dus ben benieuwd of ze daar ook moet bevallen ofzo.

Is jouw schoonzus beide keren in het Zh bevallen?

Aïda

Aïda

27-01-2010 om 20:53

Simba

Ja mijn schoonzus heeft beide keren in het zh moeten bevallen. Omdat het suikergehalte bij de baby na de bevalling ook flink kan schommelen.

Ik hoop dat je vriendin goed haar zwangerschap door komt en dat ze over 5 a 6 maanden een lieve baby mag vast houden.

simba8

simba8

30-01-2010 om 11:06 Topicstarter

daar houdt ze al een beetje rekening mee, dat ze in het zh moet bevallen. Wat dat betreft is zo'n zwangerschap gelijk al heel anders.

Ze is inieder geval in een mooie periode uitgerekend.. pff wat is het koud zeg hahahaha

Rembrand

Rembrand

30-01-2010 om 11:55

Simba.

Ze moet niet een beetje rekening houden met het feit dat ze in het ziekenhuis moet bevallen, ze moet gewoon in het ziekenhuis bevallen. Diabetes is een risicofactor voor moeder en kind, dus thuis bevallen is absoluut uitgesloten.
Als ze borstvoeding wil gaan geven is het ook goed om hier goede informatie over in te winnen. Dit kan bij een lactatiekundige ( wellicht is er een lactatiekundige in het ziekenhuis waar ze gaat bevallen ). Meer info over borstvoeding en diabetes kan ze vinden via de volgende link : http://www.borstvoedinghulp.nl/Diabetes%20type%201%20en%20borstvoeding.pdf
M.

simba8

simba8

31-01-2010 om 09:59 Topicstarter

Rembrand

Bedankt voor je reactie. Klopt het ook dat ze waarschijnlijk eerder wordt ingeleid?

Ik zal de link doorgeven, ze wil idd BV gaan geven.

Rembrand

Rembrand

31-01-2010 om 15:00

Simba.

Dat ligt er helemaal aan hoe de zwangerschap verloopt. Dat is dus een vraag voor de gynaecoloog of verloskundige die haar begeleid.
Groetjes M.

Reageer op dit bericht

Dit forum topic is gesloten, er kan niet meer gereageerd worden.