Zwangerschap en bevallen Zwangerschap en bevallen

Zwangerschap en bevallen

Carmen

Carmen

20-12-2008 om 11:30

Zwanger en overgewicht

Hallo allemaal,

Ik ben nu net 5 weken zwanger en maak me een beetje zorgen. Ik heb nu namelijk al behoorlijk overgewicht en vraag me af hoe dat in deze zwangerschap verder gaat.

Bij mijn eerste zwangerschap was ik van te voren 16 kilo afgevallen, maar dit was er in een mum van tijd weer bij. In het totaal 25 kilo aangekomen tijdens de zwangerschap. Nu ben ik niet afgevallen en dus nu al behoorlijk zwaar.

Wie herkent dit of heeft hier ervaring mee?

Groet Carmen

Ik ook

Ik heb ook behoorlijk wat overgewicht. Ben nu 27 weken zwanger van mijn vierde kindje en ik woog voor deze zwangerschap wel minder dan bij de vorige 3 maar dus nog steeds niet weinig. Dus die ervaring heb ik wel.

Ik vraag me alleen af waar je je zorgen om maakt? Om jezelf? Vind je het erg om nog zwaarder te worden? Of maak je je zorgen om je kindje?

Carmen

Carmen

20-12-2008 om 15:30

Esmee

Eigenlijk meer om het geheel. Als ik nu weer 25 kilo aankom, hoe gaat dat dan. En kan het kwaad voor mijn kindje?

Ik weet het eigenlijk niet. Voel me verder wel prima en volgens mij ben ik ook gewoon gezond, dus eigenlijk zou het geen problemen hoeven geven, toch?

X

Verloskundige

hebben jullie die al gesproken ? Ik neem aan dat zij het beste antwoord er op kan geven.

Zwanger ze !

Hoi

Ja, ik heb hier ervaring. Bij mijn laatste zwangerschap (dochtertje is nu 7 maanden) begon ik met een aardig overgewicht. In totaal ben ik tijdens de zwangerschap maar 10 kilo aangekomen, die waren er ook heel snel weer af, dochter woog ruim 4 kilo bij geboorte ;-)
Ben gewoon onder controle bij de verloskudige geweest. 1 keer gezien door de gynaecoloog, met 11 weken. Alles was toen prima, geen reden om bij de gyn te komen, dus weer terug naar de verlos. Extra onderzoeken gehad, die tegenwoordig standaard zijn bij te hoge bmi:
- bloedprikken voor zwangerschapssuiker
- extra echo met 30 weken om de groei te bekijken (dit omdat verlos door het extra buikvet niet echt goed kon voelen hoe groot het kindje zou worden)
- ziekenhuisbevalling omdat je een verhoogde kans op complicaties zou hebben door je overgewicht. Geen idee welke complicaties overigens haha
Ik was wel blij dat ik niet zo heel veel was aangekomen, heb ik ook wel mijn best voor gedaan.
Een fijne zwangerschap!

liora

liora

21-12-2008 om 11:04

Ikke ook

Hoi,

Ook ik heb overgewicht! Ik heb aan de vk een doorverwijzing naar een dietiste gevraagd in de hoop dat dat me helpt alles een tikje binnen de perken te houden. Ik ben wel echt meer gaan eten sinds ik zwanger ben, en ben nu ruim 12 weken en 3 kilo aangekomen.
Ik ben wel van plan deze zwangerschap minder aan te komen dan mijn vorige.

Volgens mij is het belangrijkste dat je in ieder geval genoeg calcium, groenten en fruit en vezels binnen krijgt. Ik moet sowieso bloed laten prikken voor suiker (rond 24 weken meen ik) en verder deed de vk er erg ontspannen over. Ik hoefde bij de eerste zwangerschap helemaal niet in het ziekenhuis te bevallen, maar deed dit op eigen verzoek wel. Deze keer hoop ik thuis te bevallen, maar moet nog zien hoe ik me daarover voel als de datum nadert.

Dus volgens mij geldt ook voor te dikke vrouwen: eet in ieder geval de gezonde dingen ook! Overigens heb ik wel af en toe ook groente cravings, grappig he?

Liora

Nadine

Nadine

21-12-2008 om 11:19

Ook veel te zwaar

Hai Carmen,

Ik woog ook meer dan 100 kilo toen ik zwanger werd,
nu aan het einde van mijn zwangerschap 115 kilo. Ik vind dat netjes. Wat ik gedaan heb ik proberen de verleidingen nog beter te weerstaan, juist nu het eigenlijk gevoelsmatig niet uitmaakt. Ik heb veel water gedronken en fruit gegeten (zit wel suiker in maar ook veel vitames) en weinig koekjes, snoep en hapjes.

En probeer te blijven bewegen (ook al is dat juist met overgewicht vaak lastig)

Ik wens je veel succes!!

Nadine,

PS dat je niet af mag vallen is een fabel. Je mag niet lijnen, maar wij - mensen met overgewicht - eten vaak toch standaard net iets te veel, dus wanneer je het terug brengt naar een 'normaal' niveau. Dan lijn je niet en val je wel af. Succes!!

Carmen

Carmen

21-12-2008 om 11:27

Fijn!

Fijn om jullie berichten te horen meiden. Dat doet me goed!

Bij mijn eerste zwangerschap eindigde ik op 118 kilo, dus ruim 25 kilo aangekomen. volgens mij kwam dat ook omdat ik in hele korte tijd was afgevallen met een proteine dieet en toen ineens weer normaal ging eten. Ook toen heb ik zo'n suikertest gehad en die was goed. Verder helemaal geen complicaties gehad. Wel op eigen verzoek in het ziekenhuis bevallen.

Nu start ik al op 115 kilo, dus echt wel veel te veel. Had van te voren advies gevraagd van dietiste om weer van te voren af te vallen, maar dat is me streng ontraden ivm afvalstoffen. Het advies gekregen (zoals Nadine zegt) om inderdaad niet te lijnen, maar in de zwangerschap gewoon heel goed op je eten te letten, zodat je niet te veel aankomt. En ja bewegen natuurlijk, maar daar ben ik helaas niet zo goed in....

Nou ja hopelijk blijft het een beetje binnen de perken en kan ik me goed inhouden, waardoor ik niet te veel aankom.

Nogmaals, erg fijn om jullie verhalen en ervaringen te lezen!

X

Hier ook overgewicht

Heb een BMI van net geen 32, toch teveel dus, maar mijn algemene gezondhied is wel erg goed, hele lage slechte cholesterol, hoge goed cholesterol, geen suiker of neiging tot.
Ik hoop ook niet teveel aan te komen. Ik eet gezond, meestal toch ;). IN het begin dat ik zwanger was had ik zo'n ongelofelijk zin in taart, dat is gelukkig nu voorbij en ik ben nu 15 weken en nog niet aangekomen, zit nu een klein kilootje onder startgewicht, dus das fijn!

jenneman

Carmen

Ik eindigde mijn eerste zwangerschap met ruim 30kg extra, ik woog 136 kg. Erg veel dus. Toen ik zwanger werd van mijn 2e woog ik nog 120 kg maar daar ben ik toen niet zo heel veel van aangekomen. Bij de derde woog ik nog 110, maar ook toen eindigde ik de zwangerschap met 135 kg.
Nu woog ik aan het begin van mijn zwangerschap 96 kg en ik ben nu (27 weken dus) nog maar een kilo of 4 aangekomen.
Ik heb overigens nooit van mijn vk iets te horen gekregen over mijn gewicht, mijn bloeddruk en cholesterol zijn prima, mijn hb waarde standaard te laag maar dat heeft niks met gewicht te maken en mijn suiker is een "kantje-boord" geval maar dat komt door de zwangerschap. Wordt wel in de gaten gehouden hoor, maar zwangerschapsdiabetes kun je ook ontwikkelen als je maatje 36 hebt.
Ik zou het inderdaad eens aan je vk voorleggen, die kan je beter adviseren. Het is trouwens wel zo, tegenwoordig, dat je van sommige verloskundigen, of in bepaalde regio's, verplicht in het ziekenhuis moet bevallen als je BMI boven de 40 is.
Van mijn vk mag ik gewoon thuis bevallen maar een vriendin van mij moest van haar vk in het ziekenhuis bevallen als ze nog meer aan zou komen. Dus ook dat is misschien wel iets om na te vragen.

Reageer op dit bericht

Dit forum topic is gesloten, er kan niet meer gereageerd worden.