Zwangerschap en bevallen Zwangerschap en bevallen

Zwangerschap en bevallen

mama 78

mama 78

16-05-2009 om 19:35

Zwanger na keizersnee

Ik ben weer zwanger en weet het nog maar net.
Bij de vorige heb ik een keizersnee gehad omdat mijn dochter heel groot was.
Nu, na 2 jaar weer zwanger. Ik ben er superblij mee, maar wel bekruipt me de angst: zal dat allemaal wel goed gaan , met een snee in mijn buik? Stel dat het op een gegeven moment knapt? En zal het zeer gaan doen, als mijn buik gaat groeien?
Misschien een beetje gepieker om niks, maar het komt een beetje op me af...
Wie heeft ervaring met zwangerschap na keizersnee?

Dendy Pearson

Dendy Pearson

16-05-2009 om 20:47

Gefeliciteerd!

Van harte met je zwangerschap.
Ik heb 2 kinderen die allebei zijn geboren dmv een keizersnede. De eerste was een spoed/paniek-ks, de 2e is afgelopen dec dmv een geplande ks geboren.
Ik heb tijdens de 2e zwangerschap niets gemerkt van de oude wond. Als het goed is zit die ook goed dicht.
Wel heb ik na de 2e ks de opmerking gehad van mijn gyn dat ik niet met keizersnedes aan de gang kon blijven en dat het een goed idee zou zijn als we het bij 2 zouden laten. Niet dat een 3e niet zou mogen, maar het wordt allemaal wel wat zwakker natuurlijk.
Verder ben ik tijdens deze zwangerschap gewoon bij de vk geweest en ben ik met 32 weken overgedragen aan de gyn. Ik heb begrepen dat dit standaard is.
Succes ermee!!

grt Dendy

neteret mut

neteret mut

16-05-2009 om 22:02

Gefeliciteerd

Bij mijn 4de zwangerschap is de bevalling gebeurd dmv een keizersnede, daarna nog 2 kinderen gekregen en die zijn weergewoon geboren. Verschil tussen de kinderen die voor de keizersnede geboren zijn en die daarna was voor mij ( kan ws bij iedereen anders zijn) dat de bevalling toch weer langzamer vorderde en meer pijn deed. Volgens de gyn zou dat kunnen liggen aan het litteken van de keizersnede, een extra richel aan de binnenkant waar het kindje voorbij moet. Van pijn aan een zich langzaam uitrekkend litteken heb ik geen last gehad. Overigens zou het langzamer vorderen van de bevalling ook kunnen zijn doordat ze eerst een weeenopwekkende gel wilden proberen en pas veel later een infuus, bij de bevallingen voor ks begonnen ze meteen met infuus.

mama 78

mama 78

18-05-2009 om 12:46

Naar de vk of gyn?

Dank jullie voor de reacties.
Ik heb er nu wel vertrouwen in dat het goed zal gaan.
Ik vraag me nu alleen wel af: moet ik naar de gyn. of de verloskundige?
Ik was bij de vorige extreem dik, daarom werd het een keizersnee, omdat de dienstdoende gyn. het een groot risico vond. Hij zei ook: hoe kom jij zo dik! (ik was altijd onder controle bij de vk, die dat dikke geen probleem vond) en: volgende keer kom je bij mij en dan leg ik je precies uit hoe je het moet doen!Kan ik die gyn. nu aan zijn woorden houden, (ik wil niet weer zo dik worden, dat was echt giga, met bekkeninstabiliteit erbij) of moet ik eerst contact met de vk. opnemen?
En vanaf wanneer zou ik dat moeten doen? Zal ik eerst even een paar weekjes afwachten?

Rafelkap

Rafelkap

19-05-2009 om 11:29

Na een kz gewoon naar de verloskundige. En die stuurt jou v.a. ca. 36 weken naar de gyn. Of als er medische redenen zijn eerder.

Tijgeroog

Tijgeroog

19-05-2009 om 13:18

Of gyn

Als de gyn tegen je gezegd heeft dat je de volgende keer bij hem moest komen, en je gaat daar liever heen dan naar de vk, dan zou ik gewoon daarheen bellen om een afspraak te maken.

Reageer op dit bericht

Dit forum topic is gesloten, er kan niet meer gereageerd worden.