Home » Forum » Maak me zorgen

Maak me zorgen

Kind mee naar een uitvaart, wel of niet?

En wat doe je als je kind gaat lachen of keten? Lees deze tips van een rouwcoach.

 

13 berichten / 0 nieuw
Nieuwste reactie
Regien
Maak me zorgen

Dochterlief eet sinds een dag of 5 haar flessen niet meer leeg, spuugt meer dan anders en slaapt veel. Haar temperatuur is niet hoger geweest dan 37,7 en ze blijft meestal goedgehumeurd: lachen en brabbelen.
Natuurlijk is het fijn dat ze goedgehumeurd blijft maar het baart me toch zorgen dat ze beduidend minder drinkt en vaak spuugt. Ik zit een beetje met mijn handen in het haar. Naar de huisarts gaan....maar ja, wat kan die voor me doen? Nog langer afwachten...maar ik vind het al zo lang duren. Weet iemand raad?

Temet
Plast ze goed?

Als ze helder is, vrolijk en geen hoge koorts heeft dan hoef je je vziw geen zorgen te maken als ze maar goed plast. Dat is namelijk een bewijs dat ze genoeg vocht binnenkrijgt. Uitdroging is een gevaar bij die kleintjes dus daar wordt erg op gelet.

Je zegt dat ze meer spuugt dan normaal waaruit ik afleid dat ze niet overgeeft maar gewoon een 'mondje teruggeeft' zoals die kleintjes dat doen (hoewel ik 'mondje' een wat verhullende term vind, er blijkt toch wel erg veel in zo'n mondje te passen). Vziw lijkt het dan al snel heel veel, maar toch echt veel minder dan erin gaat.

Als ze een paar keer per dag een flinke plasluier heeft zou ik me nog geen zorgen maken. Plast ze weinig of word ze suf, dan naar de huisarts. Maar je kan natuurlijk altijd ook gewoon de praktijk bellen voor advies.

Groeten,

Temet

tam8erberg
Regien

Ik kan me voorstellen dat je je zorgen maakt.
Heb je al eens gekeken voor ors? Verkrijgbaar bij de etos.

Ik heb 1x gebeld naar de ha omdat ik ook niet zo goed wist wat ik moest doen. En die zei toen tegen mij dat hij in ieder geval de helft van z'n fles leeg moest drinken. (hij had toen buikgriep, melk was toen niet zo goed omdat ze hier meer van gaan overgeven dus moest ik hem limonade geven)

Sterkte. En mijn huisarts zegt altijd beter te vaak komen of bellen dan 1x te weinig komen. De assistentes helpen ook altijd erg goed.

Verstuurd met de Ouders Online iPhone app.

Regien
Dank

Ze plast wel goed volgens mij. Ik vraag me alleen af wat haar nu zo dwars zit, waar ze last van heeft??? Maar ja, dat kunnen jullie mij ook niet vertellen natuurlijk;-)

liora
Huisarts

Hoi Regien,

Ik zou even naar de huisarts gaan als je je zorgen maakt. Vijf dagen vind ik ook lang en ze is nog erg jong!

Liora

100%mama
Hopende

dat het vandaag goed gaat en mijn berichtje overbodig is....

ik zou zelf toch liever even langs de HA gaan. 5 dagen spugen voor zo'n klein humpie en minder eten dan gewoonlijk zou mij ook een beetje zorgen geven. 1 dag okee, 2 dagen ook nog, maar de derde dag ij zo'n kleintje....wel een geruststelling dat ze vrolijk is en goed plast!

AnneJ
Kinderziekte

Misschien zit er een kinderziekte aan te komen of een verkoudheid of zo. Zou inderdaad wel even naar de huisarts gaan als ik me zorgen zou maken.
Dan is die gelijk al op de hoogte mocht het erger worden.

Regien
Beter!

Vandaag lijkt het een stuk beter te gaan!!! Fijn!!
Morgen wordt ze weer gewogen, eens zien of ze nog is aangekomen. Hopelijk blijft het zo, bedankt voor het meedenken en leven! Lfs!

Asa Torell
Ha gelukkig

Waarschijnlijk was ze toch een beetje ziek, en nu dus gelukkig weer beter.

100%mama
Gelukkig!

Dat zijn berichten waar we van houden! Fijn Regien!

Gerdina
Fijn!

Wat kun je je toch een zorgen maken om zo'n klein hummeltje hè?

Regien
Aangekomen

Ze is gisteren gewogen en is vanaf zaterdag 210 gram aangekomen, en ik me maar zorgen maken:-)
Overigens drinkt ze nu wel weer alle flessen leeg en spuugt ze niet meer. Op aanraden van de vroedvrouw doen we er nu ook nutriton bij wat de melk wat dikker maakt en het minder snel terugvloeit. We zullen zien wat dat voor een effect heeft!
En ja Gerdina, wat kan een mens zich zorgen maken om zo'n kleintje. Ik hoor mijn vriendin nog zeggen tijdens de zwangerschap: nu maak je je zorgen maar als ze er dadelijk is wordt het alleen nog maar erger! Ik kan dat alleen maar beamen:-)
Gelukkig geniet ik vooral van mijn lieve, kleine meid!!

Massi Nissa
Opluchting

Regien, ik herken het, hoor! Hier een joch van vijf maanden, tweede kind, en nog zijn er dagen dat ik naar hem kijk en denk: wat *is* er toch met je? Wat wil je nu? Wat is er mis? Ik denk het trouwens ook nog regelmatig bij mijn kleuter van vier, want kinderen blijven soms raadselachtig. Maar baby's zijn zo klein en teer dat je meteen in de stress schiet als ze even wat minder drinken of meer huilen o.i.d. Geniet lekker van je dochter!
Groetjes
Massi

Onderwerp gesloten

Wat leert je kind in groep 1?

En dit is wat je kind al moet kunnen voor hij naar groep 1 gaat: lees het hier.