Babytijd Babytijd

Babytijd

Massi Nissa

Massi Nissa

29-02-2012 om 09:13

Argh, hoe krijg je een borstbaby zover dat hij doorslaapt? min of meer?

Zie titel :-). Zoon is bijna een jaar en slaapt 's nachts slechter dan ooit. Vannacht was het echt bal tussen twee en vijf. Hij drinkt dan veel aan de borst, maar wordt daar niet slaperig van (helaas, en ik maar tegen hem fluisteren dat er een soort valium in moedermelk zit en of hij dat in zijn oren wil knopen). Hij wil eigenlijk vooral aandacht. En ik wil nachtrust.
Wie heeft er een goeie tip? Hij gaat rond half negen naar bed en slaapt dan prima door tot een uur of een, twee. En dan gaat hij spoken. Hij slaapt nog bij mij in bed, wat waarschijnlijk ook niet helpt. Ik ben bereid om iets te beginnen en consequent vol te houden, als het maar werkt. Moet ik hem in een kamertje achteraf laten brullen? Moet ik hem 's nachts niet meer voeden, of een dikke papfles kv geven? Hoe krijg ik dit verder aanbiddelijke kind zover dat hij zijn moeder wat nachtrust gunt?
Groetjes
Massi (met Wallen waarop je zo een escortservice kunt beginnen)

Tijgeroog

Tijgeroog

29-02-2012 om 09:32

Durf het bijna niet te zeggen

Die van mij ging rond een half jaar opeens weer 's nachts drinken. Eerst 1 keer, toen 2 keer, toen 3 keer en nog vaker.
Uiteindelijk hebben we besloten dat we er niet meer in mee gingen. Voor een bepaalde tijd (bij ons 2 uur, bij jullie zou dat 3 uur kunnen zijn) kreeg ze niets meer. Als ze wakker werd gingen we even naar d'r toe, even troosten en dan toch weer in de wieg en wij weg. En dan ging ze huilen. Dat lieten we 5 of 10 of 15 minuten gaan (afhankelijk van hoe hard ze huilde, het heeft geen zin om 'm helemaal overstuur te laten worden). Dan weer ernaartoe, troosten en weer weg. Ik liet dat trouwens door m'n man doen, die rook niet zo naar melk.
Al vrij snel had ze door dat ze dan beter maar weer kon slapen. Als ze dan een uur later opnieuw wakker werd kreeg ze wel de borst.
Op die manier hebben we de nachtvoedingen helemaal af weten te bouwen. We begonnen met 5 keer per nacht, dat kregen we al vrij snel naar 2 keer per nacht en na een maand of 3 sliep ze 's nachts weer door.

Roosje Katoen

Roosje Katoen

29-02-2012 om 10:23

Klein puntje

ter overweging. Mijn zoon van 2,5 krijgt al een jaar geen borstvoeding meer maar slaapt nog steeds niet door. Stoppen met voeden geeft dus niet automatisch het gewenste resultaat.

Massi Nissa

Massi Nissa

29-02-2012 om 11:12

Reactie

Tijgeroog, ik sta open voor alles op dit moment. Nou ja, een klap met een moker zou me wat ver gaan, maar afbouwen van de bv is zeker een optie. Hij kwam echt al tijden een keer per nacht, rond vier uur. En nu ineens zit de klad er alweer een paar weken in, met als dieptepunt de laatste paar nachten. Ik verwacht eigenlijk een hele rij nieuwe tandjes of een doorgebroken oortje ofzo, maar houd er ook rekening mee dat het 'kunsten' zijn.
Roosje, daar ben ik dus ook bevreesd voor. Dan bouw je die bv af en heb je nog niks. Daar zou ik stevig van balen, want op zich hebben we allebei nog lol in de borstvoeding en is er geen reden tot stoppen.
P, dus jouw dikkie dik vertoonde dit gedrag ook? Laten huilen is hier lastig. Veel buren aan alle kanten, man die zijn nachtrust hard nodig heeft op het moment vanwege allerlei sores, dochter die ook licht slaapt. Ik voel me een beetje in de val zitten 's nachts. Gelukkig weet ik een ding zeker: het gaat weer voorbij.
Groetjes
Massi

Tijgeroog

Tijgeroog

29-02-2012 om 11:14

Wel zachtaardig trouwens

Ik bedenk me net dat m'n man er wel een hoop moeite in heeft gestopt om haar weer in slaap te krijgen. Dus bij de wieg blijven staan, zachtjes zingen, aaien. In het begin stond hij soms 3 kwartier naast de wieg. Maar uiteindelijk viel ze dan wel in slaap.
Ik denk dat ze op die manier geleerd heeft om weer zelf in slaap te vallen als ze wakker was geworden. Terwijl daarvoor wakker zijn het teken om aan de borst te drinken was.
Overdag ben ik trouwens niet gestopt met borstvoeding geven, dat heeft ze bijna 4 jaar volgehouden.

anna

anna

29-02-2012 om 12:28

Een nacht

Hier hetzefde bij 10 maanden, ik was helemaal kapot, hij begon zelfs weer om 12 uur wakker te worden. Ik ben naar de buren gegaan om te waarschuwen dat ik 'm ging laten huilen. Daar waren ze heel tolerant over toen ze m'n hoofd zagen ;-). En ja hoor, die nacht laten huilen, het was uurtje of 12, geen bv gegeven, om de 5-10 min naar binnen, beetje aaien en rustig zeggen dat hij moest slapen. Heefd 40 minuuten geduurd en de volgende dag was het over! Hij werd toen alleen om 5 uur wakker voor bv. Wonderlijk maar ik deel het even want ik was er stomverbaasd van. Wel moet ik zeggen dat hij na bv altijd weer sliep dus geen gespook, al die kids zijn zo anders... Veel succes!

Verstuurd met de Ouders Online iPhone app.

Risama

Risama

29-02-2012 om 13:12

Eigen kamertje

Niet meer bij mij slapen scheelde bij mij altijd een hele hoop. Zodra ze naar hun eigen kamer gingen, leken ze beter en langer te gaan slapem. Elke keer weer zag ik ertegenop, want al helemaal geen zin om al zo uitgeput ook nog eens midden in de nacht mijn bed uit te moeten en ongemakkelijk en koud in dat kamertje moeten gaan voeden. Maar in de praktijk bleek bij ieder kind dat ze juist onrsutiger gingen slapen naarmate ze ouder werden als ik zo dicht in de buurt was. In hun eigen kamertje sliepen ze allemaal al heel snel door.

Verstuurd met de Ouders Online iPhone app.

dc

dc

29-02-2012 om 15:10

Wat ik doe

Mijn meisje van 10 maanden slaapt ook nog niet door, maar ik ga er niet meer dan 1 keer uit per nacht. Meestal is dat rond 2u. Komt ze nog een keer, dan laat ik haar huilen, en vaak valt ze na een kwartiertje weer in een diepe slaap, om vervolgens pas om 7.30 weer wakker te worden.

Ik denk ook niet dat het goed voor ze is, dat vele nachtbraken, dus ik zou even doorzetten.

Ik wil er nog wel 1 keer per nacht uit voor haar, omdat ze zich overdags zo veel aan moet passen met haar 2 broers, dat ik vind dat ze die verdient :-)

100%mama

100%mama

29-02-2012 om 15:46

Geen borst baby

maar wel eentje die melk wil....omdat het de laatste weken zo goed gaat met miniman zijn gezondheid zijn we de regelmaat er een beetje in aan het brengen en dus ook de nachten. Wij zijn begonnen met de laatste fles geven om 23.00 en daarna wakker laten worden. Daarna de laatse fles om 18.30 en dan wakker laten worden. Wordt hij meer wakker in de nacht dan lopen wij naar zijn kamertje, geven hem zijn speentje en lopen weer weg. De laatste dagen krijgt hij enkel nog maar om 18.30 zijn fles, ligt 19.00 in bed en wordt rond 07.00 pas weer wakker (vanochtend zelfs 07.45!). De avond fles krijgt hij nu dus ook niet meer, maar lopen enkel naar hem toe om zijn speentje te geven.

Ik ben het met dc eens dat het vele nachtbraken niet goed is en dat was hier te merken ook omdat er gewoon geen ritme in zat. Nu weet hij dat we er wel zijn, maar dat slapen ook slapen betekend. Hij ligt nu ook enkel nog maar op zijn eigen kamertje.

Hanne.

Hanne.

29-02-2012 om 21:10

Waarom leg je het verband met borstvoeding?

Waarom leg je het verband met borstvoeding? Ik moet helaas uit ervaring vertellen dat andere voeding geen wonder middel is. Weet je zeker dat hij 's nachts honger heeft?

Hier een flesvoeding kind dat pas met 18 maanden een soort van ging doorslapen (lees tot van 10 tot een uur of 4/5 's morgens en daarna niet meer). Inmiddels ruim 2 en regelmatig nog nachten dat ze een uur (of meer) wakker is 's nachts. Eten krijgt ze niet en honger lijkt het niet te zijn. 's morgens gaat er een halve boterham in...

Asa Torell

Asa Torell

29-02-2012 om 21:30

Ervaring met dochter

In 2 etappes is dat hier ongeveer zo gegaan: tot een half jaar dronk ze 2 a 3 keer per nacht. Toen s nachts in een andere kamer gaan slapen en daarmee sliep ze zo'n beetje door. Want ze huilde dan wel kort maar tegen de tijd dat ik wakker genoeg was om te bedenken dat ik er maar eens heen moest was het vaak alweer gestopt.
Daarna kreeg ze last van de vaste voeding en was het weer minder met het doorslapen, en toen we vlak na haar eerste verjaardag op kampeervakantie gingen was het weer meerdere keren per nacht raak. Omdat ik haar een week bij opa en oma wilde laten logeren zonder dat die er s nachts uit zouden hoeven ben ik toen een week met een beker water naast haar bed gaan bivakkeren. En dat hielp. Sindsdien is ze nog maar heel af en toe s nachts een keertje wakker geweest, bijna altijd met de vraag om een beker water :-).
En volgens mij sluit deze ervaring aan bij veel van de bovenstaande verhalen. Ik zou het dus in jouw geval proberen met de combi van eigen slaapplek en beker water. Volgens mij hoef je dan helemaal niet te stoppen met de bv verder.
Had je trouwens al het draadje over bv in peutertijd gelezen, daar komt dit probleem ook langs.

Teletubbies

Hier tot een jaar of 4 nachtbrakers gehad. Dochter had ook zo'n periode dat ze wilde spelen s' nachts. Dan nam ik haar mee in de maxicosi naar de huiskamer en zette haar voor de teletubbies en ging er zelf op de bank bijliggen. Het hield vanzelf weer op. En dochter heeft bv gehad tot ongeveerd 2,5 jaar. Gewoon praktisch opgelost want ik werkte ook toen bijna fulltime.

Rianne

Rianne

01-03-2012 om 03:13

Hier ook

Mijn dochter werd met die leeftijd ook nog regelmatig wakker. Ik geef ook borstvoeding en we sliepen ook samen. Ik heb geprobeerd om de methode van Jay Gordon te volgen http://drjaygordon.com/attachment/sleeppattern.html
Maar pas toen ze naar haar eigen kamer ging rond de 19 maanden is ze beter gaan slapen. geen idee of dat met de kamer te maken had, of met de leeftijd. Ze slaapt nog steeds niet echt door. En vaak geef ik haar wel gewoon borstvoeding, want dat is nu eenmaal de snelste manier om haar weer in slaap te krijgen.
Ik doe niet aan laten huilen, dus dat is hier geen optie. Ik laat haar wel soms mopperen, maar als dat na 2 minuten niet over is, dan is de borst de snelste oplossing.

'sochtends vanaf 5 uur of zo, mag ze dan weer in bed, en dan slaapt/drinkt ze lekker tot een uur of 7. (ze is nu bijna 2)

Massi Nissa

Massi Nissa

01-03-2012 om 16:04

Update

Vannacht kwam hij rond half 1. Ik heb hem zittend op mijn bed gevoed en weer teruggelegd in zijn eigen bedje. Na tien minuten mopperen viel hij in slaap, tot vier uur. Toen in bed genomen voor de andere borst, waarna hij naast mij in slaap viel tot half zeven. Ik ben dus heel tevreden! Ik ga het zo proberen - als hij vroeg komt, weer terugleggen. En is het tussen vier en vijf (zijn normale tijd om te komen), dan neem ik hem bij me. Kijken of dat werkt.
Wel fijn dat er zoveel herkenning is en dat iedereen zo constructief meedenkt, hartelijk dank allemaal! Er zaten zeker tips bij die ik in mijn achterhoofd houd als reserve-oplossing. Een eigen kamer krijgt hij niet, hij zal op termijn voorlopig bij zijn grote zus slapen, dus dat is geen optie zolang hij 's nachts spookt.
Groetjes
Massi

En?

Hoe is het nu?

Nog andere opties:
zelf een weekend weg gaan met dochter en man met zoon thuis laten van zaterdagochtend vroeg tot zondagavond laat. Dit heb ik gedaan om jongste aan de fles te krijgen. Het heeft geholpen!

Er bestaat een kans dat zoon prima slaapt bij dochter op kamer omdat jij dan niet in de buurt bent. Je kan het uitproberen, ik zou dan ook kiezen voor een weekend of een vakantie, dan is het niet zo erg als jij en je dochter een keer slecht slapen.

Massi Nissa

Massi Nissa

05-03-2012 om 16:04

Update

Lief dat je het vraagt, Marsy! Hij komt nu een of twee keer per nacht, zolang hij naast me ligt. In zijn eigen bed schiet hij in de stress. Hij heeft momenteel ook behoorlijke verlatingsangst (brullen als ik op de wc zit), dus misschien moet ik een en ander een maandje uitstellen. De wakkere drama's van vorige week hebben zich niet meer herhaald (urenlang spelen/huilen/klieren).
Ik kijk het weer even aan (mijn hele moederschap lijkt gebaseerd op: we kijken het even aan, haha).
Groetjes
Massi

Reageer op dit bericht

Dit forum topic is gesloten, er kan niet meer gereageerd worden.