Babytijd Babytijd

Babytijd

xx

xx

08-12-2010 om 14:42

Baby 7 maanden weigert borst

Mijn zoontje van 7 maanden wil sinds kort bijna niet meer bij me drinken, hij draait echt zijn hoofd weg. Als ik al geluk heb dat hij drinkt dan is het 2 slokjes en los, hij is dan tevens erg onrustig. Ik heb al geprobeerd in alle rust in het donker te voeden, dit maakt overdag helemaal niets uit. 's Ochtends en 's avonds laat gaat het wel goed, maar tussendoor helemaal niet. Toch wil hij wel drinken want als ik afgekolfde melk in fles geef dan drinkt hij rustig 180cc op.

Ik denk niet dat het spruw is, ik zie niets in zijn mondje en zelf heb ik ook geen pijn.

Wie heeft er tips? Want op deze manier merk ik dat mijn voeding terugloopt, ik kolf vandaag ook 3x, dus 1x extra om de borstvoeding op peil te houden. Verder krijgt hij om:
6 uur de borst
9 uur een klein beetje pap 90cc (afgekolfde BV)
tegen 11 uur borst, nu dus fles
dan tegen 14.30 fruit
om 17.30 borst, nu dus fles,
warme prak 18.30
23.00 uur borst.

Is het bij elkaar teveel en wil hij daarom niet drinken?

Tips zijn welkom.

Sannie

Roosje Katoen

Roosje Katoen

08-12-2010 om 21:23

Lijkt me niet te veel

Eerder weinig. Ik voedde met 7 maanden om de 4 uur en 's nachts nog vaker. Ik denk dat het te lang duurt voordat de melk toeschiet, en dat hij daar te ongeduldig voor is. Had mijn zoontje ook en ging vanzelf over, hoewel ik altijd wel een beetje opgelucht was als die melk eindelijk toeschoot. Dat ging steeds langer duren. Geen tips dus, wel herkenning.

Geen tips

Wel herkenning. Mijn jongste ging met 10 maanden weigeren en het is niet meer goed gekomen. Heb van alles geprobeerd en toen voor mezelf besloten dat ik het nog een week zo relaxt mogelijk zou proberen en dan zou stoppen. En het werd dus stoppen. Ik wilde voor de 12 maanden gaan maar mijn lieve maar temperamentvolle dochter besloot anders. Ben in elk geval toch trots op die 10 maanden ;-)

Risama

Risama

10-12-2010 om 09:59

Menstruatie?

Sannie, ben je al ongesteld geweest? Sommige babies vinden de BV dan even minder lekker.

Verder merk ik ook dat mijn M. het soms te lang vind duren voordat de melk toeschiet, maar hij blijft het dan wel bozig proberen, een soort aantrekken en afstoten dus.

Risama

rosa

rosa

10-12-2010 om 12:59

Ook gehad

Hoi Sannie,
Heb toevallig hetzelfde twee weken geleden gehad. Met het verschil dat mijn dochter geen flesje drinkt, dus van haar drinken afhankelijk is van de borst. Bij mij leek het alsof ze het niet lekker vond, ze dronk het hoognodige. Had ook echt minder plasluiers. Na vijf dagen was het over en nu drinkt ze weer zoals ze altijd deed.
Merk wel dat ze doordat ze mee bijvoeding eet, ze minder borstvoeding drinkt, maar dat lijkt me eigenlijk wel zo natuurlijk.
Liefs Rosa

xx

xx

10-12-2010 om 22:30

Geen menstruatie...?

Ik ben nog niet ongesteld geweest, althans niet zoals het normaal hoort te zijn, wel wat roze slijm, maar dat is alweer 3 weken terug. Verder heb ik nu sinds maandag een spiraaltje ( mirena) maar dat kan nu pas effect hebben.

Gisteravond wilde hij wel starten aan de borst maar toen het te lang duurde voor de tsr kwam liet hij los. Ik heb nu een neusspray gekregen, dus ik hoop dat dit wat werkt.

Overdag wil hij gewoon echt niet, maar een fles dat gaat er zo in, ik heb het idee dat hij een beetje makkelijk begint te worden, zo van de fles is wel lekker snel en makkelijk kost weinig moeite...

Ik denk dat ik het nog even aan kijk, maar heb geen zin om nog maanden 2 voedingen te blijven kolven. Vandaag heb ik opnieuw 1x meer gekolfd in de hoop dat ik in ieder geval de borstvoeding op deze manier op peil hou. Toch bekruipt er steeds meer het gevoel dat dit het begin is van het einde van de bv. Jammer want ik vind het zo goed en zo gezellig, maar als hij niet wil dan houdt het gewoon op een gegeven moment op.
Ik had zo gehoopt dat ik het nu 1 jaar kon volhouden, bij de 1e heb ik bijna 9 maanden gegeven en dat wil ik minimaal ook proberen, maar ik vrees het ergste.

gr.
Sannie

Rembrand

Rembrand

11-12-2010 om 11:01

Sannie

Roze slijm kan ook op een zwangerschap duiden (innesteling). Is een zwangerschap uitgesloten voor het spiraaltje beplaatst is ?
M.

xx

xx

12-12-2010 om 10:18

Die

kans was en is erg klein, ik word namelijk niet snel zwanger en daar komt bij dat het door de drukte en vermoeidheid er ook nog niet echt heel veel van is gekomen.... (schaam schaam).

Verder denk ik toch dat het mijn menstruatie is, want ik verlies nu wat meer bloed, niet vergelijkbaar met een menstruatie maar ik denk toch dat mijn cyclus weer wat op gang komt.

De neusspray werkt in ieder geval wel, want zoontjelief wil nu wel weer drinken, nog niet heel lang overdag maar hij probeert het in ieder geval wel en hoeft door de neusspray niet te wachten op de tsr.

Dank voor de reacties, ik hoop dat het nu langzamerhand weer de goede kant op gaat, want live geve is echt 10x leuker dan afkolven ( met bij mij het gevolg dat het helemaal terugloopt.)

Sannie

Reageer op dit bericht

Dit forum topic is gesloten, er kan niet meer gereageerd worden.