Babytijd Babytijd

Babytijd

Ths

Ths

22-01-2020 om 21:50

Baby 7 mnd wordt nog steeds 4/5 keer wakker in de nacht.

Onze kleine man is morgen 7 maanden oud.
Zolang krijgt hij ook al bv en lukt het 9/10 Keer niet om langer dan 2-3 uur in de nacht aan een stuk te slapen. Tijdens zijn ‘slaapregressie’ kwam hij zelfs nachtenlang om het uur. Hij valt na zijn voedingen wel weer direct in slaap zonder moeite of tranen, in slaap komen is bijna nooit een probleem.

Een enkele keer zit er ineens 5 uur tussen, maar die momenten zijn helaas op 1 hand te tellen.

Hij valt eenvoudig in slaap en wij hebben al sinds maand 3 een vast slaap ritueel, kennen zijn slaapsignalen, zijn consequent etc. Maar de situatie blijft ontzettend zwaar.

Overdag slaapt hij meestal 3/4 maal 45 minuten, met sommige dagen slaapjes van 1,5 uur. Meestal leggen wij hem tussen een uur en kwartier en anderhalf uur weer op bed en om 18:30 voor de ‘nacht’....

Iemand een idee wat wij kunnen doen, behalve: laten huilen, Johannespitmeel, inbakeren, cosleeper, White noise, goede kamertemperatuur, speen, extra flesje, slaap ritueel...

Dank!

Niets

Je kunt het ook accepteren. Borstvoeding is licht verteerbaar en gaat niet zo lang mee. Vandaar soms de adviezen om als laatste fles, ja ook niet om 18.30 maar om 23.00 uur of zo, iets stevigers als pap, te geven.
Hopelijk blijft hij overdag steeds meer wakker en slaapt dan in de nacht steeds langer door. Vanzelf. Het kost je namelijk ook heel veel, waarschijnlijk wel nodeloze, energie, om je kind in een stramien te krijgen waar het van nature niet zelf niet mee komt.
Co-sleeper naast het bed en gewoon accepteren kan de minste energie kosten.

Maar goed, er zijn vast mensen die er anders over denken. Er is hier ook een recente column van een babyslaapcoach.

Maar mijn ervaring is dat het met borstvoeding nog lang om de paar uur was en dat het nachtelijke gedoe pas echt over was met een jaar of vier.

Iedereen heeft het, je ziet het aan de wallen onder de ogen van jonge ouders. Het gaat voorbij.

Iris

Iris

22-01-2020 om 22:22

Haha AnneJ

Je herkent inderdaad jonge ouders aan de wallen onder hun ogen. Ben je eenmaal 50+ dan heb je weer wallen. Gestoord word ik van die 'ik kom *piep* niet in slaap'-nachten. Accepteren is het sleutelwoord, ook tijdens de overgang :)

Bosbes

Bosbes

22-01-2020 om 22:38

wel zwaar ja...ervaring

Dat is wel echt een zware periode ja, zeker als je baby zo ontzettend vaak wakker wordt. Ik weet dat nog van mijn dochter (ook borstvoeding - weet niet of dat het per se is, maar het kan). Als pasgeboren baby ging ze netjes vanaf een uur of 22 dieper en langer slapen en werd dan 2x wakker voor een voeding. Dat wijzigde langzamerhand naar 1x wakker, wel vroeg op. En toen ging ze zelfs regelmatig doorslapen, de ideale baby! Totdat ze 4 maanden was. Vanaf dat moment was het lastig allemaal.
6x per nacht moeten voeden en/of troosten was geen uitzondering.

Dit heeft geduurd tot ze rond de 13 maanden was. Daarna ging het grotendeels wel goed.
En soms werd ik er helemaal gek van. Ik ben eens gaan slapen op mijn werk, anders had ik net zo goed naar huis gekund want ik kon niet meer denken. Ondanks dat mijn man ook regelmatig 's nachts eruit ging. Het telt ook op.

Maar wat te doen? Doorstaan. Wel later beginnen met de nacht, misschien, als dat lukt. En: geloven dat het beter wordt.
Elkaar steunen.
Sterkte!

Mama van 2

Mama van 2

02-02-2020 om 21:02

Lees

De boeken van Stephanie Lampe - Molenaar! Zij is slaap deskundige en heeft makelijk te lezen boeken uitgebracht. Ik heb er veel aan gehad! De nacht staat of valt met de slaapjes overdag. Worden de slaapjes overdag goed gespreid wat bij zijn leeftijd past, dan gaan de nachten ook goed. Echt, het werkt!
Het heeft niet te maken met de bv en dat dat licht verteerbaar is, mijn zoontje krijgt ook bv (10 mnd) en is na het aanhouden van het ritme dat zij adviseert super gaan slapen. Zowel overdag als snachts.
Ze geeft ook adviezen aan ouders op de wij jonge ouders pagina. Je kan daar eens kijken, jou vraag staat er zeker tussen. Succes!

Jackie

Jackie

03-02-2020 om 07:14

dream feed

Wat ik bij mijn laatste 2 (zeer goed doorslapende) babies heb gedaan wat qua aanpak afwijkt van de oudste die nog lang 2x wakker werd 's nachts is de zogenaamde dream feed. Dus nog voordat de baby wakker wordt nog een keer aanleggen zo rond 23:00/23:30 uur. Wat ik nu bij jongste (ook 7 maanden) doe is: Avond (bord)pap rond 18.00/18.15 uur, voeden en op bed leggen rond 19.30 uur en dan dus rond 23.30 slapend oppakken en voeden en terugleggen. Heel sneaky haha, maar het werkte wel bij hen. Ze slaapt trouwens meestal door tot 7.30 uur.

O ja, overdag leg ik haar trouwens nooit in haar (rustige)kamer maar ligt ze in de box, dus met huis- tuin- en keukengeluiden inclusief af en toe ruzie van broer en zus. Ze is het gewend en slaapt er door heen, en ik heb het idee dat ze daardoor lichter slaapt overdag. Ik probeer haar ook niet langer dan een uur te laten slapen (behalve als het een keer even goed uitkomt ;))

Anemone

Anemone

03-02-2020 om 11:05

Accepteren

Ik geloof er niet zo in dat er allerlei oplossingen zijn om een baby goed te laten slapen. Sommige ouders hebben gewoon veel pech! Die van mij sliepen nog veel minder dan jij aangeeft, en nog steeds hebben ze weinig slaap nodig. Het is inderdaad loodzwaar, maar uiteindelijk gaat het over. Of hebben ze jou niet meer nodig om zes uur 's ochtends ;-)

Reageer op dit bericht

Als je wilt reageren moet je eerst inloggen of je aanmelden.

Aanmelden