Home » Forum » Baby 85 maand drukt zichzelf niet op in buikligging

Baby 8,5 maand drukt zichzelf niet op in buikligging

15 berichten / 0 nieuw
Nieuwste reactie
Aalbregt
Baby 8,5 maand drukt zichzelf niet op in buikligging

Even een vraagje,

Mijn dochter van 8,5 maand heeft tot een paar weekjes geleden het nooit leuk gevonden op haar buik.
Nu draait ze zich op haar buik en gaat dan spelen.
Ze drukt zichzelf alleen nooit op als ze op haar buik ligt. Is dit erg laat? Of zijn er meer babies die dit niet doen?

Mijntje
consultatiebureau

Dit zou ik op het consultatiebureau navragen. Er is heel veel verschil tussen wat babies kunnen en je wordt of onnodig onzeker of onnodig gerustgesteld als je zo'n soort vraag in de groep gooit :-)

Phryne Fisher
Oh

Mijn oudste kon nog helemaal niet omrollen met 8,5 maand. Met 10 maanden wel, en kruipen met 1 jaar en een dag. Volgens de normen was dat een dag te laat.

Knurf
Phryne

'en kruipen met 1 jaar en een dag. Volgens de normen was dat een dag te laat.'

Proest!

Dees
Phryne

Hahaha zeker hele oude normen? Tegenwoordig is kruipen toch rond de 9 mnd? Rond het jaar lopen en rond 2 jaar praten.

Phryne Fisher
Dees

Geen idee, in 2000 was de norm 12 maanden. We hadden dus al een afspraak bij de fysio staan, maar dochter kon direct perfect kruipen op handen en knieën. Zo ging ze ook lopen met 17,5 maanden. Nog nooit ook maar een stapje los gezet, sporadisch een halve poging aan de hand, en van het ene op het andere moment liep ze de hele kamer door.
Dat ze pas met 10 maanden omrolde vond het cb overigens ook geen probleem. Ik heb me er eigenlijk ook niet zo druk om gemaakt.

Dees
Nou

Ja hier maakte ik me er wel druk om. Hoorde allemaal mensen over verpestte heupjes en rug en nekklachten bij kinderen die te vroeg konden lopen. Die mijne draaide zich dus om toen hij een week of 4 was hij kroop met 4,5 maand en ging met 6 mnd zitten en toen hij 9 maanden was liep hij. Overigens nog geen enkele klacht van hem gehad over zere gewrichten of rug. Zijn neef van ruim een jaar ouder begon tegelijk met hem te kruipen en liep verigens pas met 22 maanden, zou je nu ook niet meer zeggen.

Phryne Fisher
Haha

Bij mijn jongste heb ik me daar wel op verkeken. We gingen op vakantie toen ze 5 maanden was, dus ik dacht dat ik haar dan op een kleedje onder een babygym zou kunnen leggen. Helaas was ze al heel jong mobiel en supersnel, dus ik moest haar echt in de gaten houden.

Dees
Phryne

Wij hadden een pracht groepsconsult voor de 9 maanden bij het consultatiebureau. Ze hadden een kleed met speelgoed neergelegd zodat alle kindjes daar konden liggen en een beetje kruipen. Ik vroeg bij aankomst of dat echt de bedoeling was......ik was dus inderdaad verbaasd dat de andere kindjes nog niet zo goed kropen of liepen. Ik deed met mijn zoon aan ouder en kind zwemmen maar daar was hij de jongste degene voor hem was 4 maanden ouder.

Aalbregt
Phyrne

Kon die van jou zich toen ook nog niet opdrukken in buikligging? Zeg maar met alleen de handpalmen op de grond?

Beertje37
Nooit gekropen

Mij dochter heeft nooit gekropen. Ze schoof uiteindelijk wel op haar billen en liep opeens met 22 maanden.
Elk kind is anders. Bij twijfel altijd een arts raadplegen. CB heb ik zelf niet zulke goede ervaringen mee.

Phryne Fisher
Aalbregt

Dat weet ik echt niet meer. Ik weet nog wel dat jongste in het begin met een handdoek ondersteund moest worden. Die deed de eerste twee maanden helemaal niets, dus daar maakte ik me wel zorgen over. Oudste was juist al vanaf dag 1 al heel alert, en keek om zich heen. Uiteindelijk was jongste juist de snelle qua fysieke ontwikkeling, en inmiddels kunnen ze allebei alles :-)

Dees
Ts

Besef gewoon dat ieder kind zich anders ontwikkeld. De ene is meer bezig met de wat duidelijk zichtbare ontwikkeling zoals het voortbewegen terwijl een ander kind zich meer richt op mentale ontwikkeling, is bij die kleintjes vaak ook minder zichtbaar.

Probeer je er niet al te druk over te maken en doe je dat wel raadpleeg dan een arts.

Koffiekop
Zoon drukte zich ook niet op

en daar werd het CB wel zenuwachtig van. We moesten vooral veel met hem oefenen in buikligging. Dat hij dat echt niet fijn vond en ging huilen was vooral een kwestie van volhouden, dan zou dat vanzelf verdwijnen... Vervolgens was hij (erg) laat met zich optrekken, kruipen en lopen. Kruipen heeft hij nauwelijks gedaan, hij ging gewoon met 20 maanden meteen door naar lopen, en stond meteen goed stevig. Zo ging het later ook met fietsen zonder zijwieltjes (met ruim 5 jaar) en klimmen in klimrekken. Dus eigenlijk heel zijn fysieke ontwikkeling. Hij bleek een lage spierspanning te hebben. We kwamen daar achter doordat hij lang bleef kwijlen, tot ruim 3 jaar. We gingen daarvoor naar een logopediste en die trok die conclusie. Daarom ook fysiotherapie gehad. Heeft allemaal wel wat geholpen hoor, maar uiteindelijk is het allemaal gewoon vanzelf goed gekomen. Alleen duurde het wat langer. Maar hij is nu 19 en kan en doet gewoon alles. Het is echt niet zo dat hij fysiek nu ook nog achter loopt of zo. Een groot atleet is het niet geworden nee, maar daar zit ik verder echt niet mee.

Dus: laat het CB lekker kletsen, laat je daardoor niet in de stress jagen, maar hou het wel zelf in de gaten. Als jij het gevoel hebt dat er meer achter zit, of dat er een probleem is, dan kun je zelf via de huisarts prima zelf de zorg regelen.

Tra
Hier

Mijn baby wilde ook nooit op haar buik. Ik moest maar naar babyzwemmen want dan hield ze haar hoofd wel op anders verzoop ze. Wist ik veel als moeder van 22.

Kruipen deed ze ook niet...brabbelen ook niet...met 1.5 jaar nog geen woord.

Mijn dochter heeft het haar hele leven op haar manier gedaan: niet half maar gelijk goed.

Nooit gekropen maar lopen met 13 maanden. Het consultatiebureau vervloekte me bijna: kruipen moest voor haar verdere ontwikkeling!!!

Van woordeloos naar ineens 3 woordzinnen met 21 maanden.
Zindelijk met 2.4 jaar.
Doorslapen met 2 jaar...laat maar t kwam vanzelf.

Tenzij er duidelijk meer is, zou ik me niet op laten jagen.