Home » Forum » Baby op bed leggen

Baby op bed leggen

10 berichten / 0 nieuw
Nieuwste reactie
Mama van 2
Baby op bed leggen

Ons knulletje is over 2 dagen 6 maanden en ik geef nog volledige borstvoeding. Om de 3 uur, dus 4 voedingen per dag.
Hij krijgt ook fruit in de ochtend en een warm hapje in de namiddag trouwens, maar dat terzijde.
Hij dronk tot 3 maanden wel eens uit de fles, dan had ik gekolfd, zodat mijn vriend hem ook af en toe melk kon geven. Tot hij het flesje begon te weigeren en we het ook niet meer geprobeerd hebben.
Ik ben gastouder, ik vang thuis kindjes op, dus ik kan zelf voor ons zoontje zorgen.
Nu is het zo dat mijn zoontje heel moeilijk slaapt overdag, er zit totaal geen regelmaat in. Dit komt door een vervelende slaapregressie die begon met 4 maanden. Hopelijk verdwijnt deze ook weer als hij 6 maanden is en lukt het slapen dan weer beter. Want het slechte slapen overdag heeft ook zijn uitwerking op de nacht. Soms is hij daardoor elke 2 uur wakker....Hij slaapt alleen verder na de borst. Gelukkig lukt het me over het algemeen wel om hem meerdere (helaas korte) slaapjes te laten doen overdag en daardoor gaan de nachten ook beter. 1x drinkt hij als ik in bed stap om 21:30 en 2x wordt hij dan zelf wakker gedurende de nacht voor een voeding. Meestal slaapt hij van 19 tot 7 ongeveer. Ik ben altijd zelf mijn bed uit gegaan voor de voedingen en heb dit nooit als een probleem ervaren. Zijn cosleeper staat in onze kamer, aan mijn kant van het bed. Mijn vriend heb ik altijd laten slapen, hij moet er vaak erg vroeg uit (5 uur) dus dat waardeerde hij wel.
Nu wil mijn vriend ons zoontje ook af en toe op bed leggen in de avond. Hij wil dan dat ik kolf zodat hij een flesje kan geven.
Ik begrijp dat hij dat leuk vindt, maar ik vind het moeilijk dit uit handen te geven.
Ik ben heel blij dat ik een ritme heb gevonden zodat hij vrijwel meteen gaat slapen. We liggen samen op bed, hij drinkt beide borsten, we knuffelen voor de spiegel en ik zing een liedje, sfeerlampje uit en hij gaat slapen.
Ik hou het zo kort mogelijk, omdat hij vaak oververmoeid is als hij naar bed gaat, omdat hij zo slecht slaapt overdag.
Ben ik erg egoïstisch dat ik dit zelf wil doen? Ik zie hem immers al elke dag.
Hij baddert hem wel eens voordat hij naar bed gaat. Dan neem ik het over in de slaapkamer.
Vandaag bijvoorbeeld heeft hij maar 1 uur geslapen van 11 tot 12. Hij stortte om half 6 helemaal in, het arme ventje. Dan hou ik alles helemaal zo kort mogelijk, hij lag er voor half 7 in, want hoe later hij naar bed gaat, hoe drukker en meer hyper hij wordt. Papa is ontzettend leuk en lief met hem, maar doet ook druk en gek met hem. Wat natuurlijk helemaal prima is, maar niet als hij al oververmoeid de nacht in gaat. Het is ook dat ik het een fijne afsluiter vind van een drukke dag eventjes zo met zijn tweetjes zo samen op dat bed. Overdag moet hij de aandacht delen met 3 of 4 andere kindjes. Maar, ik begrijp dat papa een momentje met hem samen ook fijn vindt na een werkdag. Ik ben er tenslotte altijd bij. Ik wil alleen eerst graag een ritme overdag in het slapen krijgen voordat ik het papa wil laten doen. Het weer wennen aan de fles brengt ook weer onrust mee. Of loop ik nu teveel te meuten? 😅
Wanneer namen de partners het naar bed brengen over bij andere moeders die borstvoeding gaven? Ik ben benieuwd hoe dat bij andere gezinnen gaat.
Misschien is het een idee de fles weer te introduceren en papa hem overdag wat vaker op bed te laten leggen in de weekenden. Dit even als tussensprong.

wil40
Mijn man.

Gaf het warme eten als hij thuis kwam uit zijn werk. En ik gaf ook borstvoeding, maar dat stond verder los van "naar bed brengen". Na de borst schoof ik hem ook vrolijk door naar zijn vader. Dus ik begrijp het verband niet zo tussen "borst en naar bed brengen". Maar ik lag ook niet met mijn zoon op bed, daar zal het verschil inzitten. Ik zat in een makkelijke stoel.
En uit de fles drinken lukte hier ook niet, kolven vond ik ook maar niks.
En als papa wat drukker is gaat jullie zoon niet slapen, je man stopt daar vanzelf dan mee of hij mag de hele avond heen en weer lopen. Iets op een andere manier doen leer je allemaal weer van.

Lanza
Het probleem

ligt bij je vriend. Hij wil graag meer tijd doorbrengen met zijn kind, maar is pas laat thuis 's avonds, waardoor dat niet meer kan. Je kunt een baby van deze leeftijd niet ophouden, of uit zijn ritme halen voor de behoeftes van zijn vader. Zo werkt het niet bij een baby van 6 maanden.

Je vriend zal zelf actie moeten ondernemen als hij meer tijd wil doorbrengen met zijn kind. Dat gaat niet lukken als hij pas om 7 uur thuis is. Hij kan ouderschapsverlof opnemen, dit is een wettelijk recht.

Tijgeroog
Vader kan best ;-)

Wij deden het vaak samen. Eerst wassen enzo, dan de borst, voorlezen, zingen, naar bed. Dat borst-stuk was mijn exclusieve taak, maar bij de rest van het ritueel deed m’n man veel. En ik gaf de borst ook liggend op bed, daar kwam hij vaak bij liggen. Was een heel knus en gezellig moment.

mama van twee
Lanza

Waar lees jij dat de vriend van TS pas laat thuis is 's avonds?

En mama van twee: Nadat je zoontje 's avonds gedronken heeft (al dan niet samen op bed), kan je vriend het naar bed brengen toch overnemen. En als papa dan druk doet etc. waar zoon niet goed slaapt dit nacht, dan moet papa er ook uit 's nachts.

Aagje Helderder
Hmmmm, eerlijk gezegd

vind ik je wel erg bepalend ten aanzien van hoe de dingen moeten voor je zoon, mama van twee. Alsof jij degene bent die in je eentje het best weet wat hij nodig heeft en alsof het jouw persoonlijke business is om in je eentje te bepalen wat het beleid is. En vader (zijn vader!!!!) moet zich aan jouw ideeën aanpassen.

Misschien moet je je vriend wat meer de kans geven het op zijn manier te doen.

Aagje Helderder
Hij moet dat natuurlijk wel willen

en daar mogelijkheid voor zoeken maar zoals je het nu schrijft, klinkt het toch ook wel alsof jij de regels bepaalt.

vlinder72
vader doen

Vader kan toch prima de baby naar bed brengen?

Wij deden het vaak als volgt. Mijn man deed de baby in bad of ging met hem spelen. Daarna gaf hij de baby aan mij om hem te voeden en als ik klaar was nam hij de baby weer om hem in bed te leggen.

's morgens vroeg deden wij vaak hetzelfde. Ook spraken wij van te voren af wie er 's nachts uit zou gaan. Helaas sliepen mijn kinderen heel lang niet 's nachts door. Voedingen deed ik dan wel maar hij bracht de baby dan naar mij toe zodat ik niet hoefde op te staan. Hij bracht de baby dan ook weer terug.

Mama van 2
Wat

Een goed idee om het naar bed brengen samen te doen. En gezellig ook, lijkt me.
Ik ben erachter dat ons lieve kereltje overdag ook heerlijk slaapt in de cosleeper in onze kamer ipv zijn ledikant in zijn kamer. Hij valt elke keer meteen in slaap als ik hem erin leg, geweldig! Hij vindt zijn ledikant te groot denk ik, hij schuift ook helemaal omhoog, onder zijn dekentje vandaan. Dat hij goed slaapt en uitgerust de nacht in gaat, betekent savonds ook wat meer tijd voor een iets uitgebreider avondritueeltje. Dit kon ook gewoon niet, omdat hij zo oververmoeid was dat hij vaak tijdens drinken al in slaap viel.
Bedankt voor de antwoorden.

Mama van 2
Leuk te lezen hoe het bij anderen gaat

Vlinder72, dat is denk ik ook een optie als hij uiteindelijk in zijn eigen kamer gaat slapen. Dat papa hem brengt en teruglegt na het drinken. Dat vindt hij ook geen probleem denk ik.
Ik vind het binnenkort wel tijd worden dat hij in zijn eigen kamertje gaat slapen, het geeft ook wel een fijn gevoel de slaapkamer weer voor onszelf te hebben. En de cosleeper kan ook verhuisd worden naar zijn eigen kamertje natuurlijk als hij daar nog zo lekker in slaapt.

Leerachterstand wegwerken, hoe doe je dat?!

Lees hier of je kind een achterstand heeft en wat je kunt doen.