Babytijd Babytijd

Babytijd

MamavanB

MamavanB

24-09-2008 om 11:09

Boterham strijd

Hoi Allemaal,

Mijn zoontje, ruim 7 maanden, is altijd een hele goede eter geweest. Behalve nu met de boterham.

Fruit, warm avondeten, alles lust hij, zelfs als het niet gepureerd is. Een koekje lust hij wel, maar slikt hij ook niet door. Maar die boterham, daar sabbelt hij niet eens op. Meteen een vies gezicht en uitspugen. Bj poging 4 begint hij heel boos te huilen.
Qua beleg heb ik boter, smeerworst en smeerkaas geprobeerd. Ook heb ik stukjes zacht laten worden in melk en dan gegeven.

Herkent iemand dit / heeft iemand een tip?

Alvast bedankt en groetjes

Geen tips wel herkenning

mijn dochter is nu 9 maanden en eet ook nog niet goed brood.Ze heeft een tijdje gehad dat ze wel een paar stukjes at,maar nu heeft ze het in de mond sabbelt wat en spuugt het net zo hard weer uit!als ik het er weer in doe spuugt ze het weer uit,ze wordt alleen nog niet boos,op den duur doet ze wel haar hand voor haar mond dat ze niet meer wil.
EEn cracker eet ze wel,aan tafel een stukje wortel of brocolie als wij eten,maar potjes met stukjes wil ze ook niet!een koekeje sabbelt ze ook alleen maar op z eeet hem nog niet voor een kwart op!
Mijn zoon daarintegen at direct al heel goed brood,maar gezien mijn ervaring op het kdv en vriendinnen is dat meer uitzondering dan de regel,vaak moeten ze echt wennen aan brood,ik probeer het gewoon af en toe en ze krijgt vanzelf de smaak t epakken!
geen tips dus maar wel herkenning!

Diana

Diana

24-09-2008 om 14:42

Dan toch geen boterham

Haha, mijn oudste is bijna drie en heeft ook nog nooit een boterham op! Heeft er nooit wat aan gevonden, maar eet wel pasta, rijst, couscous, aardappels, havermout etc, dus dan eet ze dat.
Enige nadeel is dat ik alles moet koken, maar een boterham is echt niet noodzakelijk voor gezonde voeding!

En je weet maar nooit, wellicht lust hij het over een paar maanden wel ! Succes

juno

juno

24-09-2008 om 21:27

Zoet

Misschien zoet beleg proberen zoals jam, chocolade pasta, pindakaas.

mama van Linde

mama van Linde

25-09-2008 om 20:15

Mamavanb

Misschien is het een idee om eens een boterham met boter en appelstroop te geven? Dat glijdt makkelijk naar binnen, is lekker zoet en toch wel een stuk gezonder dan pindakaas of chocopasta (er zit veel ijzer in, gezond!). Linde begon ook vanaf een maand of 7 met boterhammen met appelstroop en dat ging eigenlijk meteen goed. Ook wel eens smeerkaas en smeerworst geprobeerd, maar daar moest ze van kokhalzen. De eerste maanden heeft ze dus echt alleen maar appelstroop op brood gehad. Daarna voorzichtig ander beleg geprobeerd en op den duur ging dat ook wel goed.

Maar misschien is hij er gewoon echt nog niet aan toe. Is dikke pap een optie ipv boterham? En anders even een pauze en over een week of 2 nog eens proberen.

Succes, uiteindelijk komt het goed hoor!

MamavanB

MamavanB

25-09-2008 om 20:30

Thanks

Bedankt allemaal voor jullie berichtjes!
Heb maar besloten de boterham een tijdje te negeren en over een paar weken weer te proberen.
Thanks & Groetjes

Reageer op dit bericht

Dit forum topic is gesloten, er kan niet meer gereageerd worden.