Babytijd Babytijd

Babytijd

Buggy

Vanaf wanneer kan een baby in de buggy. Je hoort er zoveel verschillen in. Onze kleine kan het nu nog niet, moet hoofdje nog goed houden enz maar denk niet dat ik hem lang in kinderwagen kan houden. Hij houd er niet van. En als ie het echt toestaat is het alleen als ik de kap omlaag hou, hij wil dus alles gewoon zien.

Maxicosi

Daarvoor is een maxicosi erg handig. Ik kan me je probleem goed voorstellen. Ik had zelf geen kinderwagen waar een kind in ligt. Ik had een maxicosi op een onderstel. En later een maxicosi op een duobuggy. Ik kan me voorstellen dat ze dat op een gegeven moment te saai gaan vinden maar nog niet toe zijn aan een buggy.

Nicky Lohs

Nicky Lohs

17-01-2013 om 18:18

Nee

De maxi cosi als wandelwagen wordt afgeraden. De houding in de maxicosi is slecht voor de rug, daarom mag een baby er maximaal 2 uur per dag in. Wat dus niet betekent dat het slim is om die 2 uur iedere dag vol te maken, hoe minder hoe beter.

Welke kinderwagen heb je, kun je hem niet ombouwen en dan de zitting platleggen? Dan ziet hij meer terwijl hij toch gewoon ligt.

Rockingmom

Rockingmom

17-01-2013 om 19:37 Topicstarter

Verbouwen

Ja ik kan hem ombouwen, maar weet niet hoe plat ik hem dna kan leggen.
Nou loop ik geen uren met hem dat voorop gesteld. Denk dat ie dagelijks misschien half uurtje tot uurtje in ligt HOOGUIT(!) met hond uitlaten en boodschappen doen.
Dus wat dat betreft scheelt dat dan weer.

Ik denk dat ik wacht tot ie in ieder geval zijn hoofdje ook goed recht kan houden. Tot die tijd maar kap omlaag en wat ik soms ook doe is voorwiel omhoog en dan rijden. Als ik dat tussendoor doet ziet ie ook steeds net wat meer;)

Marie

Marie

17-01-2013 om 22:59

Waarom zo kort in de wagen?

Hoi
Waarom ligt hij maar zo kort in de wagen? Ik gebruikte de kinderwagen als slaapplek. Mijn kinderen lagen als baby de hele dag buiten in de wagen te slapen (tot 8 maanden).
Als "entertainment" zat er een wagenspanner aan de kap, zodat ze wat te zien hadden als ze wakker waren. Heb je dat al geprobeerd?

Tango

Tango

18-01-2013 om 13:47

Proberen

Ik weet niet hoe oud je kindje is, maar je kunt toch proberen de wagen om te bouwen. Dan zie je meteen hoe plat je hem nog kan leggen.
Overigens gingen ze hier ook pas met een maand of 8 in de buggy (maar die kon ook niet zo plat). Daarvoor lagen ze nog prima in de wagen. Inderdaad wagenspanner eraan, kap omhoog en rijden maar. Heerlijk vonden ze dat.

Rockingmom

Rockingmom

18-01-2013 om 17:04 Topicstarter

Niet leuk

Hij ligt zo kort in de wagen omdat ie het niet leuk vinden. Alleen als ie in slaap is gevallen laat ik hem natuurlijk liggen.
Hij is nu bijna 4 maanden. En ook met speeltje erboven vind ie het gewoon niet leuk. Er is iets aan die wagen wat ie erg vervelend vind blijkbaar... Maar dat is hetzelfde met liggen in de box ofzo daar heeft ie het ook niet op. leg hem vaak op een voedingskussen heeft ie niet door dat ie eigenlijk wel ligt en dan accepteert ie het. Ik denk dat ie bij liggen alles niet goed ziet of denkt dat ie moet slapen ofzo

Maxi cosi niet

Hallo ;-)

Ik zou niet de maxicosi nemen. Voor even snel kan het wel maar dat is echt niet goed. Ook kan je kindje zich slecht bewegen. Zelf heb ik een maxicosi mura. Dat zitje kan nagenoeg helemaal plat. Maar ik vind met de kou de bak ook nog wel fijn. Wij wachten nog even. Mijn meiske spuugt heel veel dus twijfelen wij ook wel eens of we niet al moeten ombouwen. Dan spuugt ze misschien ook minder als wanneer ze plat ligt.

Een buggy zou ik nog niet doen. De wielen hebben vaak geen vering zoals bij een grote kinderwagen met grote luchtbanden. Gewoon ombouwen misschien en kijken of hij er goed in ligt. Anders toch nog maar even terug.

Verstuurd met de Ouders Online iPhone app.

Natuurlijk

Kijk, de meer natuurlijke manier is natuurlijk gedragen worden. En dan zien babies meestal ook meer dan je in zo'n bak kunt zien. En inderdaad, ondanks maxicosi heb ik wat aan een paal gehangen in het ov met kind op mijn arm die graag om zich heen keek, vooral naar gezichten van passagiers.

Zien te rekken

Ik zou, zeker met deze kou en wind, je kindje zo lang mogelijk in de kinderwagenbak houden! Veel warmer, beschermder en uit de wind. Ik denk dat mijn zoontje met ongeveer zeven maanden in het stoeltje van de kinderwagen ging. Ik had/heb een Bugaboo en die kon je ook liggend of halfzittend instellen. In het begin zat hij nooit helemaal rechtop omdat hij nog niet stevig genoeg zat.
Ik zou het gebruik van een buggy echt beperken. Zoals al geschreven vanwege de beperkte vering en harde banden. Je kindje kan die hardere klappen echt nog niet opvangen.
Op het kinderdagbervlijf zie ik trouwens steeds meer kunstig versierde kappen van kinderwagens. Bijvoorbeeld met sterretjes of slingers met speeltjes die je aan de binnenkant van de kap naait. Ik zou dus proberen te bedenken hoe je de kinderwagenbak zo kan aanpassen dat er iets meer te doen/zien is.

Vic

Vic

19-01-2013 om 20:54

Nooit gebruikt

Ik heb voor beide kinderen nooit een kinderwagen gebruikt. Bij de oudste had ik een Graco wagen waarvan je de zitting helemaal plat kon leggen. Ze is in mei geboren dus toen het echt koud werd kon ze al gewoon zitten. Jongste is van januari dus dan ga je sowieso niet wandelen (ik niet tenminste ;-) Ik had bij haar wel een kinderwagen gekregen en ze heeft wel drie maanden in de bak geslapen als ware het een wiegje.

Ginny Twijfelvuur

Ginny Twijfelvuur

20-01-2013 om 01:25

Valt toch wel mee?

Dat gevaar van die maxi-cosy? Ik dacht eigenlijk dat dat best al wel achterhaald was. En verder zie ik het zo: als ik op stap ging met eentje en ik nam dan de bak van de kinderwagen mee, dan lag ie daar ook niet de hele dag in. Dan had ik 'm ook wel eens op de arm, of tijdens het koffiedrinken op een matje ergens. Voor lange dagen uit koos ik voor de kinderwagen bak en voor korte uitjes de maxi-cosy met onderstel.
En ik had een mooie draagzak waarmee ik afwisselde. Waar ie overigens ook met een gekromd ruggetje inlag, en dat was dan opeens wel goed... Echt helemaal begrepen heb ik dat dus nooit.

Al me al denk ik dat een draagdoek of draagzak misschien wel iets is voor jouw kleintje.

Rafelkap

Rafelkap

20-01-2013 om 09:05

Achteruitkijkspiegel

Je kan ook wat spiegels in de wagen bevestigen, dan kan je baby wat meer zien :-)
Een draagzak is ook aan te raden. Als hij moe is draai je hem om, als hij wakker is kijkt hij alles met je mee.

Rockingmom

Rockingmom

20-01-2013 om 12:42 Topicstarter

Versieren

Ik versier de boel al flink, maar mag blijkbaar niet altijd werken. Hij is snel klaar met zijn spul en wil veel prikkels hebben.

Ik heb een buggy die op het stel van de kinderwagen kan dus gewoon met de stevige banden etc. Maar zal straks wel kijken als de kou wat minder is.

Yaron

Yaron

20-01-2013 om 15:56

Teveel prikkels

Ik denk dat een baby van 4 maanden juist nog niet zoveel prikkels nodig heeft. Een van mijn kinderen huilde ook vaak in de wagen, toen deed ik een dunne katoenen doek ervoor en toen was het huilen over. Je kunt volgens mij ook niet aan zo'n jonge baby zien waarom hij het niet leuk vindt, misschien huilt hij werk omdat hij pijn heeft of omdat z'n eten omhoog komt in zijn maagje.

Bugaboo bee

Ik heb voor onze vierde ook alleen een bugaboo bee gebruikt. Dat ging prima.

Rockingmom

Rockingmom

21-01-2013 om 07:39 Topicstarter

Nogmaals

Nogmaala mijn zoon heeft juist veel prikkels nodig. Hij is snel iets zat of afgeleid. Dat heeft ie sinds het begin al. Hij kon dan tijd op de ene arm liggen en was dan het zat en wilde op de andere arm en dan was het weer goed want dan zag ie weer andere dingen. Als ik de kap naar beneden doe begint ie juist te huilen terwijl als ik die omlaag doe hij niet huilt. Dus dat lijkt me dan niet zo voor hem op te gaan

Draagdoek?

Maar Rockingmom, wat vind je dan van de suggestie van een draagdoek? Dan heb je je kindje warm bij je en kan hij inderdaad meer naar jou toe gekeerd zijn (als hij moet slapen) of naar voren gedragen worden en dan om zich heen kijken.

Tja

Het advies is om het buggygedeelte van de wandelwagen pas te gebruiken als je kindje zelfstandig rechtop kan zitten, vaak tussen de 6 en 12 maanden. Dit omdat het ruggetje nog niet sterk genoeg is om de schokken op te vangen van het rijden in de buggy.

liora

liora

21-01-2013 om 16:24

Mclaren techno xt

Ik had deze buggy en die kan vanaf de geboorte (zeggen ze). Ik heb hem vanaf vier maanden gebruikt en hij kan helemaal plat!

Rockingmom

Rockingmom

21-01-2013 om 19:10 Topicstarter

Geen idee

Ik heb alleen geen idee hoe ze werken:(
Misschien volgende week maar eens aan mijn stiefzus vragen die heeft er wel ervaring mee

Elx

Elx

24-01-2013 om 22:47

Plat liggen probleem?

Ik heb postings niet allemaal gelezen, maar zou t ook kunnen dat baby t niet lekker vind om helemaal plat te liggen? Niet zo zeer door weinig zien, maar omdat eten omhoog komt, meer moeite net ademhalen? Minder kan bewegen?

Een draagdoek, waarbij baby rechtop is, lekker dicht bij je en wat kan zien lijkt me ideale oplossing. Ergo baby carrier zijn erg makkelijk aan te doen, niet zo'n gedoe met knopen.

Verstuurd met de Ouders Online iPhone app.

Rockingmom

Rockingmom

25-01-2013 om 13:14 Topicstarter

Draakzak

Heb hem nu al paar keer mee gehad met een draagzak. Dat vind ie geweldig! Die kijkt zijn ogen uit, hoofdje blijft maar heen en weer bewegen. Ik blijf erbij die jongen moet wat te zien hebben. Want eerst wilde die ook niet echt in de box en dat vind ie nu wel prachtig nu hij zoveel met zijn speeltjes en alles kan. En dan ligt ie toch ook op zij rug.

Reageer op dit bericht

Dit forum topic is gesloten, er kan niet meer gereageerd worden.