Gratis vakantiegeld met deze actie op Ouders.nl doe gauw mee!
Babytijd Babytijd

Babytijd

Lees ook op

Drinkbeker baby

Mijn zoontje is bijna 6 maanden en we willen binnenkort beginnen met vast voedsel aanbieden. Tot nu toe heeft hij enkel borstvoeding gehad (live & gekolfd uit een flesje, dr. brown fase 1 speen).

Van het voedingscentrum is het advies om vanaf dat moment langzaam te gaan wennen aan andere dranken, zoals water & thee. Het lijkt mij handig om dan meteen te starten met leren drinken uit een beker in plaats van uit zijn fles. 

Maar hoe kan ik dat het beste aanbieden? Ik lees dat een tuitbeker of rietjesbeker niet altijd aan te raden is ivm mondontwikkeling, maar ik zie online ook weer bekers met hele kleine tuitjes (zoals de Mepal antilekbeker 2.0) die dat probleem niet of minder zeggen te hebben. Ook zie ik een hele verzameling aan 360 graden (antilek)bekers zoals van Munchkin, Mepal Mio, Nuby, die er ook wel handig uitzien. Dan is er nog de variatie met of zonder handgrepen. En natuurlijk nog een 'gewone' open (plastic) beker al dan niet met handgrepen.

Kortom, ik ben benieuwd: wat voor type beker werkte voor jullie goed? Hebben jullie nog bepaalde tips (of afraders) voor specifieke merken?

Munchkin 360 graden beker met handvatten. Ideaal ding! Hiermee leren ze snel uit een gewone beker drinken.

Geen tuitbekers of rietjesbekers hier. Niet fijn en niet nodig.

ik denk dat een rietjesbeker of een tuitbeker op zijn tijd helemaal geen kwaad kan, zeker in het begin niet maar dat je ze niet alleen daar uit moet laten drinken. 

Koop gewoon een tuitbeker en een rietjes beker, goedkoop zonder er veel over na te denken en wissel af ook met gewone bekers.
In het begin zijn handvatten handig maar het hoeft niet.

De 360 graden beker met handvatten beviel hier goed. Kleuter drinkt er nog steeds af en toe uit. Rietjes bekers vind ik niks. Daar beet ze snel het rietje van stuk. 

We hebben er een van Munchkin en eentje van Kruidvat zelf. Beide werken prima. Al vind ik die van Munchkin zelf net iets fijner.

Hier kon kind niks met een 360 graden beker. 
Hier was het dus een rietjes beker. Nooit problemen mee gehad. En kind had ook al snel door hoe hij uit een gewone beker moest drinken. 

mijn kind begreep die munchkinbeker ook niet. Ik geef het af en toe maar hij snapt het niet. Je moet toch een druk erop zetten wat moeilijk kan zijn. Hij drinkt vanaf zijn eerst uit een normale tuitbeker zonder antilek ofzo en gewone beker veel oefenen op momenten dat hij toch andere kleren aanmoet. Maar meteen naar gewone beker moet je je kind 10 keer per dag droge kleren aandoen was bij mij de ervaring. 

Avent 360 voor onderweg en gewone kleine open plastic beker voor thuis. 

Open beker volgens deze methode aangeleerd:


https://youtu.be/7S7ozOzXmfE?si=uwsaK_F9VgVrlpp8

masatu

masatu

06-12-2023 om 13:12 Topicstarter

Neweve schreef op 06-12-2023 om 12:34:

Avent 360 voor onderweg en gewone kleine open plastic beker voor thuis.

Open beker volgens deze methode aangeleerd:


https://youtu.be/7S7ozOzXmfE?si=uwsaK_F9VgVrlpp8

Dank voor alle tips & ervaringen!

En bedankt ook voor het delen van dit filmpje (en uberhaupt deze youtuber - straks eens kijken wat ze over het eten van vast voedsel te zeggen heeft, vind ik ook interessant). Deze methode ziet er wel goed uit, ik denk dat ik het ook wel zo zou willen proberen (maar dan niet met glas maar met een plastic beker, glas durf ik toch niet echt aan denk ik).

Zo mooi zelfstandig rechtop zitten als de baby in het filmpje kan mijn zoontje trouwens nog niet, maar op schoot of in de vrij rechtop-positie in de babyschaal op de kinderstoel werkt vast ook wel. 

Ik had verschillende tuitbekers en rietjesbekers toen jongste er aan toe was, zij dronk aan tafel uit een tuitbeker, maar ook al snel uit een gewone Ikea beker. Voor de rest dronk ze uit de rietjesbeker, thuis deed ik er dan een gewoon rietje in, maar dan is de beker niet meer anti-lek. Voor onderweg altijd de rietjesbeker met het bijbehorende rietje erin. 

nuby 360 graden beker hier zo'n 1,5 jaar intensief gebruikt tot ie het begaf. Daarna gewoon kruidvat eigen merk. Zoon kan allang uit een normale beker drinken maar die gooit hij om uit baldadigheid 

Mijn oudste kon niets met tuitbekers en ben al heel snel over gegaan op een gewone plastic beker van ikea. Ging prima. 
Bij de tweede de tuitbeker maar overgeslagen en ook gelijk de gewone beker, ook voor haar geen probleem.

Aviendha schreef op 06-12-2023 om 20:08:

nuby 360 graden beker hier zo'n 1,5 jaar intensief gebruikt tot ie het begaf. Daarna gewoon kruidvat eigen merk. Zoon kan allang uit een normale beker drinken maar die gooit hij om uit baldadigheid

Haha ja het moet wel bij je kind passen. Die van ons gaat heel rustig met haar glas om (soms als het glas te vol zit stort(te) ze wel teveel water in een keer over zich heen. We gaan zien of het over een jaar voor de 2e  werkt. 

Hier of de plastic bekers van Ikea of deze van glas. 90 of 160 is ideaal voor kinderhandjes. Nu ze groter is kan ze ook omgaan met de 250 en 500 ml. 

https://www.hema.nl/koken-tafelen/glaswerk/glazen/picardieglas-160ml-9423103.html 

masatu

masatu

19-12-2023 om 08:45 Topicstarter

Dank voor de tips!

Ik kwam dit weekend bij de Ikea de Börja tuitbeker tegen. De "tuitbeker-dop" zit daar niet met schroefdraad vast maar er op geklemd. Die heb ik er afgehaald en wat overblijft is een klein plastic kopje met 2 handvaten. Dat gaat tot nu toe heel goed, beter dan de normale (wat grotere) plastic bekers zonder handvaten die we tot nu toe probeerden. Natuurlijk nog niet zonder het bekertje zelf los te laten

borja-tuitbeker__0873266_pe616515_s5.jpg

Reageer op dit bericht

Op dit topic is al langer dan 4 weken niet gereageerd, daarom is het reageerveld verborgen. Je kan ook een nieuw topic starten.