Home » Forum » Ervaring met slaapregressie

Ervaring met slaapregressie?

4 berichten / 0 nieuw
Nieuwste reactie
Mama van 2
Ervaring met slaapregressie?

Mijn lieve knulletje is volgende week 6 maanden en vanaf 4 maanden in een slaapregressie.
Waar slapen daarvoor echt super ging is het nu een drama. Herkent iemand dit?
Hij sliep overdag prima in zijn eigen bedje, steeds 1 uur wakker, 1 uur slapen, later 1,5 uur wakker en 1 uur slapen. De nachten sliep hij goed door, zo'n 6,7 of 8 uur achter elkaar. Maar, dat was ineens verleden tijd. We zijn nu 2 maanden verder en jeetje, wat vermoeiend. Overdag slapen lukt bijna niet. Soms 3 x 25 min, soms de hele dag niet en dan smiddags ineens 2 uur. Snachts werd hij elke 2 uur wakker. Ik heb de boeken van Stephanie Molenaar besteld, Kent iemand deze?
Zij adviseert te kijken naar de wakkertijd. Steeds 90 min wakker en dan op bedje
leggen. Maar het slapen lukt niet ☹️ En dat heeft zijn uitwerking op de nacht. Als hij overdag genoeg slaapt, dan gaan de nachten ook goed, maar slaapt hij te weinig overdag, dan wordt hij snachts ook elke 2 uur wakker.
Wandelen werkt soms, maar dan slaapt hij ook maar 20 tot 30 min. Hij heeft zeker 45 min slaap nodig om enigzins uitgerust wakker te worden. Bedritueeltje hou ik hetzelfde, ik weet niet wat ik moet doen. En dan ook: hoelang moet ik hem in bed laten liggen? Hij ligt meer wakker in bed dan slapend. Ik wil niet dat hij zijn bedje als vervelend gaat ervaren... Gelukkig is hij op de dag verder wel hartstikke vrolijk en gezellig. Hij wordt vooral heel druk en beweeglijk van te weinig slaap.. Ik vind het ook zo sneu, hij wordt bleekjes, rode oogjes..
Heeft iemand dit ook meegemaakt?
Gaat dit over als hij 6 maanden is?

AnneJ
Tja

Dat eigenaardige slaapschema van babies komt hier wel regelmatig voorbij.
Ik weet ook niet goed hoe andere ouders dat op de regel krijgen. Meestal niet denk ik. Je ziet genoeg werkende jonge ouders met de wallen onder de ogen.
Ik maakte er nooit een punt van. Ze slapen of ze slapen niet, je regelt je een beetje naar hun ritme. En ik trok er ook niet al te grote conclusies uit wat normaal zou zijn voor een kleintje. Bied gewoon voldoende rust aan en als ze een half uur slapen is het prima, een uur ook, niet slapen ook. En als ze onrustig zijn kun je ze misschien kalmeren door ze te dragen en te wiegen.
Hier was het uiteindelijk pas echt over als ze een jaar of vier waren. Tot die tijd bleven ze me wel verrassen.

Lin
Slapen

Mijn kleine is 6 maanden. Hij is tegenwoordig 3 uur wakker achter elkaar. Veel langer dan alle schema’s, maar zolang hij vrolijk is vind ik het goed. Eerder in bed leggen heeft geen zin. Na 10-15 minuten haal ik hem eruit als hij niet in slaap is gevallen. Dan beneden rustig spelen, of boekje lezen/liedje zingen en na 20 minuten opnieuw proberen.

Hier in de nacht problemen gehad. Verschillende oorzaken. Oorpijn, terwijl hij bij de dokter wel rustige oren had, maar hij zat tijdens het drinken steeds aan zijn oren. Druppels deden wonderen.
Verder zorgde te weinig eten overdag ook voor onrustige nachten. Flessen ophogen hielp.

Op mijn vrije dag kwam er een bekende om even met de kleine te wandelen zodat ik wat kon slapen.

Sterkte. Gebrek aan nachtrust is slopend.

Lin
Aanvulling

Ik vind het ook geen probleem dat hij 1 of zelfs 2 slaapjes overdag in de draagzak of op schoot doet. Gewoon aan toegegeven in de periode dat slapen lastig ging.

Leerachterstand wegwerken, hoe doe je dat?!

Lees hier of je kind een achterstand heeft en wat je kunt doen.