Babytijd Babytijd

Babytijd

liora

liora

26-08-2009 om 16:32

Ervaring puckababy?

Hoi,

Wie heeft ervaring met de puckababy? Het is een soort ding tussen bakerdoek en slaapzak in als ik het goed begrijp. Is het wat voor een baby die licht slaapt? Mijn baby is bijna drie maanden.

Liora

bibi

bibi

26-08-2009 om 16:44

Geweldig!

hoi,

ik heb hem geleend van een vriendin. mijn baby was erg onrustig toen hij een paar dagen oud was.
hij sliep meteen goed!

gebruik hem nu nog steeds. Mijn kleine man is inmiddels 2 maanden.
overigens gebruik ik hem alleen maar snachts. ik leg hem erin na de laatste fles, zo tussen half 10 en 11 uur. ligt eraan hoe het de rest van de dag gegaan is...

en hij slaapt dan door tot ongeveer half 7.

Het ziet er wel wat sneu uit vind ik. je ziet alleen zn hoofdje, de rest is ingepakt.

Misschien dat hij nu ook wel zonder puckababy goed zou slapen. Maar ik gok het er nog maar niet op.

groetjes

Rosa

Rosa

26-08-2009 om 16:44

Ja!

Ook mijn jongste sliep licht en maaide zichzelf wakker. Ik heb een puckababy gekocht (ze was ook bijna 3 maanden) en binnen 2 dagen had ik een prima slaper. Ik vind het een geweldig ding dus.

Rosa

Rosa

26-08-2009 om 16:47

Klopt bibi

Ze zien er heel raar uit met dat ding aan, een soort worstje met een hoofd las ik eens ergens en dat is het inderdaad.

Ik gebruikte hem overigens zowel overdag als 's nachts. Afleren was nog best even moeilijk, maar is uiteindelijk ook gelukt.

femmetje

femmetje

26-08-2009 om 19:46

Ook blij mee

Ben er ook heel blij mee geweest mijn dochter maaide ook met haar armpjes en sliep ook licht.
Met de puck ababy sliep ze heerlijk ze heeft hem aangehad tot maand of 5.
het afbouwen heb ik in 1x gedaan en dat ging ook goed!

Succes.

Anna3

Anna3

26-08-2009 om 20:21

Genuanceerd..

Ik was destijds ook heel blij met de puckababy, het voelde echt als onze redding, maar toen onze dochter naar de creche ging, met 4,5 maanden, toen wilden ze hem daar niet gebruiken. Het idee is dat baby's zich niet terug kunnen draaien, als ze zich van de buik op de rug hebben gedraaid. Kort daarna kon dochter zich gelukkig zonder puckababy redden. Op de een of andere manier had ze van de een op de andere dag geen last meer van maaiende armpjes.
Overigens is er een 'piep' en een 'mini'. Met 3 maanden is de 'piep' meestal te klein. De mini die ik daarna gekocht heb beviel niet, omdat die net iets anders is, waardoor dochter haar handje niet boven het halsboordje uit kon steken, wat ze gewend was. Ik heb toen zelf een grotere 'piep' gemaakt.

Anna3

Anna3

26-08-2009 om 20:22

Correctie

"Het idee is dat baby's zich niet terug kunnen draaien, als ze zich van de buik op de rug hebben gedraaid."
Ik bedoel natuurlijk:
als ze zich van de rug op de buik hebben gedraaid.

Is in principe gewoon een vorm van inbakeren

Een puckababy is in principe gewoon een manier van inbakeren, met alle nadelen en risico's van dien.
Je moet je voor je met zo'n geval aan de slag gaat dus echt even afvragen of je dat wel WIL en of het wel bij je manier van leven en in het leven staan past.

liora

liora

27-08-2009 om 16:09

Dirksmama

Hoi Dirksmama,

Kun je me uitleggen wat je daarmee bedoelt?

Liora

Mar

Mar

28-08-2009 om 10:24

Liora

Dirksmama is een ZEER fanatieke borstvoedingsmama en is van mening dat inbakeren een negatief effect op de borstvoeding heeft. Baby's slapen over het algemeen iets langer en dieper namelijk waardoor borstvoedingsfanatici denken dat ze dan minder om borstvoeding vragen. Ze vindt dat je baby's in een draagzak dicht bij je houdt de hele dag en als ze piepen, voedt je ze.

Aan mijn toon merk je al een lichte irritatie (die duurt al een paar maanden, al heb ik nooit gereageerd tot nu toe). Niet zozeer om WAT ze vindt (dat is natuurlijk prima, al ben ik het er niet helemaal mee eens), maar om de ongenuanceerde manier waarop ze regelmatig haar stellingen ten aanzien van borstvoeding (en inbakeren en omgang met baby's in het algemeen) poneert. Maar dit terzijde

Ik zou zeggen: probeer het gewoon. Sommige baby's hebben veel baat bij een dergelijke inbakerslaapzak, kunnen dan heerlijk slapen omdat ze zich niet zo verloren voelen in de ruimte. Andere baby's bleren de hele boel bij elkaar, worden er heel ongelukkig van, ook bij herhaaldelijk proberen. Het is jouw kind en het heeft een eigen karakter, eigen behoeftes. Misschien kun je er 1 op marktplaats kopen ofzo, dan val je je er geen buil aan als het niet bevalt.

Mocht je het niet gaan proberen:ze gaan in de loop van het eerste jaar steeds beter en dieper slapen, dus ook vanzelf lost het op. Mijn zoon was een lichte slaper, zeker overdag, maar was duidelijk TEGEN inbakerslaapzakken, in welke vorm dan ook :) Nu slaapt hij sinds een flinke tijd als een osje.

Succes ermee.

liora

liora

28-08-2009 om 10:33

Inderdaad irritant

Hoi Mar,

Mij irriteert het ook, daarom vroeg ik om uitleg. Maar ik geef flesvoeding dus mijn baby is al verpest, hahaha.

Ik heb inmiddels van een vriendin de pacco-inbakerdoeken geleend. Vannacht heeft hij langer dan ooit geslapen, en nu probeer ik het ook overdag.

Inderdaad gaan baby's vanzelf dieper en langer slapen (verdeeld over minder slaapjes) is ook mijn ervaring. En mijn zoontje gaat al naar de drie maanden toe, dus nog drie maanden en we zitten al in een heel andere fase.
Inbakeren is trouwens echt geen slaappil of zo, als een baby honger heeft gaat hij echt niet slapen als je hem inbakert!

Liora

Mar

Mar

28-08-2009 om 11:04

Wat?!

Geen borstvoeding? Waarom niet? Schande!
:)
Ok, cut the crap.

Die paccodingen heb ik ook geprobeerd. Waren idd wel ok (maar C. werd er erg opstandig van). Puckababy vond ik ook wel een mooi product, lekker dunne stof en zag er vriendelijk uit (maar wilde hij ook niet) Echte inbakerdoeken maakten hem ronduit WOEST. Ja, ik geef het toe, ik heb het ECHT geprobeerd, hahaha! Ik gaf zelf overigens wel borstvoeding en had niet het idee dat het veel uitmaakte qua BVverzoek, maar misschien voor andere babietjes wel. Ben overigens wel gestopt met borstvoeding voordat hij 3 werd ;-) (hij wordt volgende week woensdag 1)

Wat heerlijk dat hij (en jij ook neem ik aan) wat langer heeft geslapen vannacht.

Mar

sidneysheldon

sidneysheldon

28-08-2009 om 12:32

Vond hem later handiger

hoi,
ik heb ook een puckababy gekocht, de babymaat toen de kleine 3 maanden was. Bij mij hielp het in eerste instantie niet, dus toen ben ik overgestapt op de kant en klare doek snug en tug, die werkte erg goed. Toen de kleine wat groter werd (ik geloof met 4 a 5 mnd) heb ik hem wel gebruikt de grotere maat puckababy en toen vond hij het prima.
Had denk ik met 3 maanden toch nog wat meer begrenzing nodig, de puckababy is wat losser.

Malihu

Malihu

28-08-2009 om 19:45

Hoi liora

Sorry voor de late reactie, maar was een tijdje niet op Ouders Online geweest. Hopelijk heb je er nog wat aan.
Hier veel baat gehad bij de Puckababy. Van een baby die de héle avond huilde, een baby die ineens gewoon lekker sliep in zijn bedje, omdat hij geen last meer had van zwiepende armen. Wij hebben de maat van 3 t/m 6 maanden aangeschaft, omdat ons mannetje 'iets' groter is dan gemiddeld ;-)

Inmiddels (bijna 5 maanden) heeft hij hem al een tijdje niet meer nodig. Als je interesse hebt om hem over te nemen? Hij is knaloranje en ziet er nog erg goed uit (is ca. 3 maanden gebruikt). Laat maar even weten.
En succes verder!

liora

liora

29-08-2009 om 07:36

Malihu

Hoi Malihu,

Dank voor het aanbod, maar ik heb dus inmiddels de pacco inbakerdoek van een vriendin te leen. Ik denk dat mijn zoontje daar nog wel een paar maanden in kan, en wie weet is het daarna niet meer nodig om in te bakeren.

Het verschil is trouwens schokkend. Hij slaapt vanaf een uur of zeven tot een uur of vier, echt super! De slaap duurt zo drie uur langer en het scheelt een hele voeding. En hij krijgt niet minder binnen hoor, maar drinkt zijn flessen gewoon beter. Hij dronk nog relatief veel kleine flesjes en drinkt nu eentje minder. Hij zal denk ik binnenkort wel echt de flessen leeg drinken en dan kan ik er wat meer in gaan doen.

Liora

Malihu

Malihu

29-08-2009 om 09:52

Liora

fijn dat het nu zo goed gaat! Mijn man en ik zaten de eerste keer ook verwonderd op de bank 's avonds. "Wauw, hij sláápt!!!" Ineens de avond weer voor onszelf, heerlijk!

Als het even meezit kan je de doeken alweer afgebouwd hebben voordat hij kan rollen. Na 3 maanden krijgen ze steeds meer controle (rust) in hun armen, waardoor het slapen dan meestal ook beter gaat. Eigenlijk jammer dat je de doeken niet eerder geprobeerd hebt. Maar dat doet er nu natuurlijk ook niet meer toe. Misschien heb je ze alleen maar even nodig om de negatieve spiraal te doorbreken. Als hij eenmaal goed leert slapen, kan hij het misschien ook wel snel zonder de doeken!

De puckababy gaat op marktplaats!

Succes en geniet van je slapende baby :-)

liora

liora

29-08-2009 om 12:00

Dank

Dank Malihu!

Mijn avond had ik al, maar het is heerlijk om 's nachts 1 keer wakker te worden ipv 2 keer. En ook overdag slaapt hij iets langer en hij valt makkelijker in slaap. Dat is eigenlijk nog het belangrijkste: ik hoef niet vier of vijf keer naar hem toe, speen geven, aaien, wiegen. Ik leg hem neer, hij huilt even maar op zo'n manier dat ik hoor dat hij in slaap gaat vallen. Echt fijn!

Ik heb ook het gevoel dat hij het nu leert en daardoor ook snel weer zonder de doek in slaap kan vallen op zijn rug. Ik had hem inmiddels meestal op zijn buik liggen en nu niet meer, ook fijn!

Succes met de verkoop van de slaapzak!

Liora

Heeft geen biet met borstvoeding te maken

En daarom vind ik het erg irritant dat Mar het nodig meent te vinden om er borstvoeding bij te halen.

Inbakeren heeft meerdere nadelen, te diep slapen is slecht voor een baby, net als te lang slapen. Jessica kan beter dan ik uitleggen welke nadelen allemaal, en doet dat ook regelmatig hier op het forum. Kijk gewoon even in het archief.

Daarnaast heeft wel of niet willen inbakeren ook te maken met de manier waarop je in het leven wenst te staan. Vandaar dat ik er op wees dat ook een puckababy een vorm van inbakeren is.

liora

liora

01-09-2009 om 19:27

Dirksmama

Maar dirksmama,

Wat bedoel je dan met hoe je in het leven staat? Leg eens uit?

Liora

Inbakeren/dirksmama

Ik snap de opmerking "over de manier waarop je in het leven wenst te staan" en het wel of niet inbakeren ook niet helemaal.

Ik heb me toen goed laten informeren over inbakeren en mijn zoon heeft er veel baat bij gehad. Tis geen wondermiddel maar hielp toch goed.

Ik vond de doeken echt geweldig.

lisa

Reageer op dit bericht

Dit forum topic is gesloten, er kan niet meer gereageerd worden.