Babytijd Babytijd

Babytijd

lieke van dijk

lieke van dijk

07-04-2012 om 22:15

Help ik heb een onrustige slaapster

mijn kleine meisje is nu bijna 6 maanden oud en slaapt al 2 maanden erg slecht, en haar papa en mama dus ook.
na 6 weken sliep onze dame al door, heerlijk maar de dag dat ik weer moest beginnen met werken was het bal,
ze komt vaak 4 keer op een nacht en dat is nog een rustige nacht, vaak komt ze om het uur terwijl ze vanaf 19.30 tot 2.00 wel gewoon (vaak) doorslaapt.
het is niet zo dat ze niet rustig te krijgen is, het is een kwestie van speentje erin en ze gaat weer verder want ze heeft haar ogen nog dicht. maar wij zijn gebroken en zien steeds meer tegen de nacht op, voorheen sliep ze overdag ook prima maar ook dit word een probleempje,
we zitten met ons handen in het haar, wie heeft de gouden tip voor ons zodat we weer met een fijn gevoel ons bed in stappen.

Roosje Katoen

Roosje Katoen

07-04-2012 om 22:58

Lieke

Wat ik zou doen is zelf vroeg naar bed gaan, dan slaap je in elk geval al een paar uur tot 2.00 uur. En haar bedje tegen jouw bed aanzetten, zodat je half slapend dat speentje kan geven en gelijk weer verder slaapt. En meerdere speentjes bij de hand houden, zodat je niet hoeft te zoeken.

Op zo'n manier moet je toch aardig aan je slaap toekomen. Als mijn kinderen zo'n slaappatroon hadden gehad had ik in mijn handen geknepen, maar goed, daar heb jij natuurlijk niks aan ;-)

Herkenbaar

Ik kan me voorstellen dat jullie inmiddels aan het einde van jullie latijn zijn met van die gebroken nachten.
Vanuit hier 2 tips: wij hebben een spenenknuffel, een knuffel (van Nijntje of Woezel en Pip) waar je de speen met een klittenband in vastmaakt. Dit zorgt ervoor dat ze het knuffeltje vast kunnen houden en de speen niet zo makkelijk 'verloren' raakt. Een andere tip is om even af te wachten 's nachts als ze begint te huilen. Mijn ervaring is dat ze op een gegeven moment zel weer leren in te slapen zonder dat jij er aan te pas moet komen.
Hopelijk heb je iets aan mijn tips en slapen jullie binnenkort weer als een roosje!

Uitzitten

Mijn kinderen hadden dit alletwee. Inderdaad vroeg naar bed en zorg voor reservespeentjes. Afwachten is soms zinvol, want je raakt erg gespitst op dat gehuil en soms is het in wezen loos alarm: een kort huiltje en daarna slaapt het kind weer door.

Echt "laten huilen" resulteerde hier meestal in een kind dat wakkerder was, en overstuur, en dan moeilijk in slaap te krijgen. Dus bij huiltje nummer 3 ofzo was het toch wel zaak dat speentje er weer in te ploppen.

Bij zoon begon ik bewust hem aan te leren door te slapen (stickers als hij ons niet wakker maakte) toen hij rond de drie was, want ik was in verwachting van nummer 2 en zag mijn geest al dwalen. Inmiddels is jongste net 3 en nu slaapt ze wat vaker een nacht door zonder onderbreking.

Uitzitten dus, en vooral bijtijds naar ben. Ik wil zo langzamerhand proberen dochter ook aan te leren ons niet wakker te maken, en hoop maar dat het lukt.

Overigens: bij zoon werkte het inderdaad en sindsdien hebben we nooit problemen gehad. Dus het ging hier over. Maar ja, toen was hij de 3 dus wel gepasseerd.

Sterkte ermee

Temet

dc

dc

08-04-2012 om 21:49

Herkenbaar

Mijn laatste 2 kinderen kwamen rond 5/6 maanden echt om de 2 uur dag en nacht. Tot ik aan bijvoeding begon.

Ik heb het overleefd door regelmatig erg vroeg mijn bed in te duiken, en mijn man een paar flessen te laten geven (verder gaf ik borstvoeding op verzoek). Maar god, wat ben ik moe geweest! Ik zou echt een paar keer om 19.30 naar bed gaan, anders wordt je echt kierewiet.

En het gaat een keer over, echt waar!

Morgana Fata

Morgana Fata

08-04-2012 om 22:27

Hier

De situatie zoals je die omschrijft is de reden dat ze hier rond die leeftijd in een campingbedje gingen slapen. Het speentje viel nl. altijd tussen de spijlen door, in een campingbedje heb je dat probleem niet :). Daarnaast legde ik nog een stuk of 4 spenen naast het hoofd, als ik zelf naar bed ging. Meeste kans dat ze er zelf één vonden en ik gewoon door kon slapen.
Succes!

lieke van dijk

lieke van dijk

09-04-2012 om 10:56

Bedankt voor de tips

Nou weer 2 onrustige nachten gehad, en voor mijn gevoel 100x het bed uit. Helaas bedje naast ons bed zetten is geen optie want dat past helaas niet. En idd vroeg naar bed doen we al en gelukkig heb ik lieve schoonouders waar de kleine af en toe naar toe gaat, zodat we een nachtje kunnen doorslapen. Vanacht heb ik haar laten huilen maar geloof dat het alleen maar erger werd, dus toch er maar weer uit. Nou ja dan maar hopen dat het heel snel over gaat, bedankt voor de tips in ieder geval.

Spenenknuffel

Heb je die al geprobeerd?? Hier echt een daverend succes! Baat het niet dan schaadt het niet, toch?
Succes en nog bedankt voor je reactie hierboven;-)

Marie

Marie

09-04-2012 om 23:31

Honger / koud?

Hoi
Weet je zeker dat ze geen honger heeft? Of dat ze het koud heeft?
Want toen onze meiden als baby onrustig waren 's nachts was het of honger of dat ze het koud hadden.
Hoeveel voedingen krijgt ze en doe je bijvoorbeeld rijstebloem in de laatste fles? (dat werkte hier dus heel goed).
Trouwens jongste had destijds ook een speen en die raakte ze dus ook geregeld kwijt 's nachts (gaaaap). Dat hebben we toen opgelost met een speenlintje (klem aan slaapzak met lintje waar de speen aan vast zit - heb geen idee of die dingen tegenwoordig nog verkocht worden). Overdag liet ik haar dan oefenen om zelf de speen op te zoeken en in de mond te doen. Uiteindelijk (ik weet niet meer precies wanneer) kon ze de speen 's nachts in haar slaap zelf weer opzoeken en in de mond doen - ideaal). Verder lagen er ook extra speentjes in bed.
Wellicht iets om uit te proberen?
succes

Reageer op dit bericht

Dit forum topic is gesloten, er kan niet meer gereageerd worden.